tervek Kína Liuzhou Stefano Boeri

Liuzhou "erdőváros" épül Kínában a Stefano Boeri Architetti tervei alapján


Java | 2019. január 11.
     
Mit jelentett eddig a modern város fogalma? Hatalmas toronyházakat, kövezett utakat, járdákat, boltokat, mesterséges környezetet, melyet csak egy-egy árva fa vagy fasor szakít meg, de fuldoklik a város és benne az ember is.

A Föld népességszámának folyamatos növekedése tovább rontja a helyzetet. Kína már számos kísérletet tett a sivár körülmények javítása érdekében. Most drasztikusan szeretne változtatni egy olyan zöld város megalkotásával, ami önmaga is egy komplett erdő, melyben élni jó és egészséges.

A projektet az olasz Stefano Boeri Architetti cég jegyzi, mely már a milánói vertikális kertekkel megalapozta hírnevét. A cél, hogy a tervezett város fenntartható legyen és teljes egészében előállítsa azt az energiát, amit aztán felhasznál. Ezt nap- és geotermikus energia segítségével kívánják elérni. Mindemellett az ökológiai lábnyom csökkentése érdekében a város gyakorlatilag egy erdő lesz.

A Liuzhou Erdőváros 30 000 ember számára ad otthont, ám hogy kompenzálják az itt élők okozta környezetterhelést, 1 000 000 növényt telepítenek ide. Ezek 100 válogatott faj példányai közül kerülnek ki, melyek között 40 000 fa is otthonra talál. A projekt elkészülését 2020-ra tervezik, és amennyiben valóban beváltja a hozzáfűzött reményeket, akkor remélhetőleg prototípusként szolgálhat majd a további megvalósításokhoz.

Képek forrása: Architectmagazine.com
Forrás: HuGBC

A szerző legújabb cikkei:
Átlátszó templomfalak, állandóan változó fényjáték
Árapályerőmű sorozatgyártása indul
60 méter hosszú víz alatti üvegfalú alagút építéséről döntöttek a horvátok
Világszínvonalú versenyuszoda épül Zalaegerszegen
Nagyszabású egyetemi fejlesztés indul Debrecenben
Elérte legmagasabb pontját a Corvin Technology Park irodaház
Norvégia víz alatti autóutak építését teszteli
Lettország kulturális központjának óriásberuházását nyerte el a KÉSZ Csoport
Felülvizsgálják és újratervezik a debreceni intermodális csomópont beruházását
Hamarosan újra régi fényében ragyoghat a Pénzügyminisztérium a várban
Öt év múlva ilyen lehet Ferihegy
Az autonóm építészet díjnyertes prototípusa a Monte Rosa menedékházKérjük értékelje a cikket:    -2:   -1:   1:   2:      Összesen: 0 (2 szavazatból)


Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások