Az összes találat erre: „ önkéntes“ (20)
Csatlakozz a Budapest100 önkéntes csapatához!
A Kortárs Építészeti Központ szervezésében kilencedik alkalommal rendezik meg a Budapest100-at 2019. május 4-5-én. Az idei téma: A Bauhaus nyomában, ehhez várják a lelkes segíteni vágyókat.
Egy sztárépítész tündöklése és bukása
Sikert sikerre halmozott, sorra nyerte el a legjobb munkákat, városházát, luxushotelt, tőzsdepalotát, mígnem egy idő után nem kapott több megbízást, élete hátra levő részét külföldön, önkéntes száműzetésben tengette.
Folytatja munkáját a Newill Academy magyar építészcsapata Afrikában
Koforidua egyik általános iskolájának diákjai egy túlzsúfolt raktárépületben, illetve annak folyosóin és az udvarán felállított rozoga bádogtető alatt tanultak. Ezen próbál változtatni önkéntes építészek egy csoportja.
Budapest100: Örömünnep a Duna-parton
Azon boldog szerencsések közé tartoztam, aki az épület-ismertető vezetésen úgy mutatkozhattam be, hogy Önkéntes. A Budapest100-zal egyre nagyobb jövőt jósolhatunk ennek a nálunk még nem túl gyakori tevékenykedésnek, vagy inkább hobbinak, rajongás-megosztásnak – Gáspár Anna írása.
Budapest100
A Kortárs Építészeti Központ szervezésében hetedik alkalommal rendezik meg a Budapest100-at 2017. április 22-én és 23-án. Az idei téma a Rakpart, és ehhez várják a lelkes segíteni vágyókat.
Örökségnapi szombat a Lechner Tudásközpontban
A Kulturális Örökség Napjain - Európa legjelentősebb, önkéntesek bevonásával lebonyolított épületlátogató hétvégéjén - idén is rengeteg volt az érdeklődő. A minden évben szeptember utolsó hétvégéjén megrendezett program keretében a Lechner Tudásközpont megnyitotta egyébként nem látogatható részeit is.
Tűzoltóság a hegy gyomrában
Hatalmas sziklafalba vájt állomáson kapott helyet a dél-tiroli Margreid városának önkéntes tűzoltóegysége. Három fúrt alagút egybenyitásával alakították ki a tűzoltólaktanyát, mely egy a sziklafallal azonos dőlésszögű fekete betonfallal van elválasztva a külvilágtól.
Hol született Ybl Miklós?
A nagy építész feltételezett szülőháza Székesfehérvárott. A copf stílusú, földszintes épületet több mint fél évszázaddal ezelőtt önkéntes műemléki gyűjtőmunka keretében, mint lelkes, fiatal építész, mértem föl. Ybl Ervin művészettörténész véleménye szerint lehet, hogy itt született Ybl Miklós.
Az első Környezettudatos Minősített Magyar Épületek Adatbázisa
A három éve működő Magyar Környezettudatos Építés Egyesület (HuGBC) szakemberei több éves munkájának végére került most pont, amikor elkészítették adatbázisukat, mely átfogó képet ad a környezettudatos minősítéssel rendelkező hazai épületekről. A minősítés egyre fontosabb szerepet játszik az épület értékelésénél.
Csupa vidéki épület az új Metszetben
Makovecz Imre legnagyobb alkotása, a posztumusz elkészült makói Hagymatikum szerepel a Metszet legfrissebb számának címlapján. A lap a közösségi építést járja körül: templomokat mutat be Cordobától Szegedig, identitást adó épületeket: a tihanyi Levendula-házat, a mohácsi Szent Koronát formázó épületet, egy japán múzeum-szigetet, debreceni campust.
100 éves házak ünnepe
2012. április 14-15-én, szombaton és vasárnap a tavalyinál is több, idén 100 éves budapesti épület - 35 lakóház és 25 intézmény - tárja ki kapuit és mutatkozik be az érdeklődő közönség előtt, és készül izgalmas programokkal!
Budapest100
Százéves házak jelentkezését várja az önkéntesek, lokálpatrióták és a házukat szerető lakók összefogásával szerveződő Budapest100 program, melynek elindítója az OSA Archívum, projektgazdája a KÉK – Kortárs Építészeti Központ.
Az első hóra várva
Ezzel az infrastrukturális épülettel, ami az önkéntes tűzoltóságnak, a mentőknek és a hegyimentő szolgálatnak ad otthont, az osztrák építészekból álló AllesWirdGut csoport egy olyan rézzel borított szépséget hozott létre, amely reflektál a hegyi tájra anélkül, hogy túlnőne a vidéki léptéken.
Szolár Iskolák a Himalájában
Civil kezdeményezésre, önkéntesekkel épített szolár iskolák Nyugat-Tibetben, egy cseh iskola projektvezetőjének, Jan Tilinger-nek és a Csoma Szobája Alapítvány elnökének, Irimiás Balázsnak a közös előadása
A Csoma Szobája Alapítvány 2011-es szezonzáró beszámolója
Egy önkénteseken alapuló civil kezdeményezés negyedik éve. Vetítéssel egybekötött beszámoló szeptember 29-én este 7-től a Sokszemben.
Meghalt Makovecz Imre
A magyar organikus építészet mestere Budapesten született, de élete első tíz évében sok időt töltött apja szülőfalujában, a zalai Nagykapornakon, ami nemcsak személyes életére, de későbbi pályájára is nagy hatást gyakorolt.
Polgári védelem központja, Olaszország
Ezzel a középülettel, ami az önkéntes tűzoltóságnak, a mentőknek és a hegyimentő szolgálatnak ad otthont, az osztrák építészekból álló AllesWirdGut csoport egy olyan rézzel borított szépséget hozott létre, amely reflektál a hegyi tájra anélkül, hogy túlnőne a vidéki léptéken.
Riot Rebuild - építészek önkéntes akciója London zavargások utáni rendbehozatalára
Két londoni építészhallgató kezdeményezéseként jött létre a Riot Rebuild mozgalom, amely London és a szigetország többi, zavargások által sújtott városának rendbehozatalára hívja fel az építésztársadalmat
Kós Károly-díjak győri, debreceni, rácalmási, szögligeti lokálpatriótáknak
A 2010. évi Kós Károly-díjakra egyéni kategóriában 14, közösségi kategóriában 8 javaslat érkezett be. Díjat nyert lokálpatrióta személy, egyesület és baráti kör, urbanista, Kós-kutató és szerkesztőség.
Az ÉMI önkéntesei az iszapkatasztrófa területén
Az Építésügyi Minőségellenőrző Nonprofit Kft. (ÉMI) munkatársai közel egy héten át önkéntesként dolgoztak a megsérült házak állapotfelmérésén az iszapkatasztrófa sújtotta Kolontáron és Devecserben. A felmérés eredménye alapján javaslat készült az épületek további sorsáról.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások