Az összes találat erre: „ Bem tér“ (6)
A Bem téri Radetzky-laktanya története
Bár a hatóság két évvel ezelőtt a világörökségi területen található műemlék épületen végzett építési-bontási munkálatok azonnali leállítását rendelte el, a legújabb határozat szerint már nem védett, tehát bontható a római, zsidó és civil csontokat is rejtő épület, amely 56-ban kulcsszerepet kapott a forradalomkor.
Erre a fordulatra nem számítottunk a Radetzky-laktanya ügyében
A főváros kormányhivatalának I. kerületi szerve arra kötelezte a Radetzky-laktanya tulajdonosát, hogy az év végéig állítsa helyre az épület eredeti állapotát – olvasható Lázár János válaszában a parlament honlapján, amelyet Fodor Gábor független országgyűlési képviselő kérdésére adott.
Leállították a Bem téri Radetzky-laktanya bontását!
2016. június 2-án a Budapest Főváros Kormányhivatala Építésügyi és Örökségvédelmi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztály Örökségvédelmi Osztálya, mint felügyeleti szerv, visszavonta a Bem Palace projekt Kulturális és Örökségvédelmi Hivatal Közép-magyarországi Iroda 2010 szeptemberében kiadott építési engedélyét.
ICOMOS: van probléma a Bem téri projekttel, de nem világörökségi
Dr. Fejérdy Tamást, az ICOMOS MNB elnökét kérdeztük a Radetzky-laktanya, majd MDF-székház Bem téri épületének bontásáról.
Miért bontják le a Bem téri Radetzky-laktanyát?
A ház udvarán 1944-ben a Ney-csoport 60 partizánt, kommunistát és zsidót végzett ki. Mivel a ház később az ÁVH főhadiszállása lett, 1956-ban innen indult el a forradalom.
Két év szünet után 173 új műemlék
Műemlék lett többek között Budapesten a Kelenföldi pályaudvar és a János Kórház, műemléki jelentőségű területté nyilvánították a Wekerletelepet.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások