Az összes találat erre: „ Breuer Marcel“ (18)
Pécs építészeti arculatának kortárs formálói V.
Kezdjük a napot egy finom Reggelivel! Még mindig Pécs belvárosában kalandozunk, de most nem újonnan tervezett épületet mutatunk be, hanem olyan folyamatosan alakuló, változó belső tereket, melyek a pécsi fiatalok kultikus, már-már "második otthonnak" felfogható találkozási színterei.
Szálloda lehet Breuer Marcell brutalista ikonjából
Szállodává alakítaná az IKEA a connecticuti New Havenben álló ikonikus Breuer-épületet. A város fejlesztési irodája úgy tudja, az IKEA elhatározta a brutalista épület átalakításának koncepcióját, amelyet a helyi New Haven Independent című lap a szervezet közelmúltbeli ülésére hivatkozva adott közre.
Így bővítették Breuer Marcel saját maga számára épített házát
Az eredetileg Breuer Marcel által tervezett New Canaan-i otthon acél-üveg kiegészítést kapott, majd 4,35 millió dollárért dobták piacra.
Nem szabványos megoldások, kovácsok a 21. században
Magyar cég szárnyalása Türkménországban.
Breuer Marcell munkáiból nyílt kiállítás az Iparművészeti Múzeumban
December 8-án megnyílt a nemzetközi hírű építész és bútortervező, Breuer Marcell és hét további építész-iparművész munkáit bemutató Breuer című kiállítás az Iparművészeti Múzeumban. Mondhatnánk, ez egy kötelező szakmai program.
Breuer újra itthon - kiállítás az Iparművészeti Múzeumban
Eddig sosem látott Breuer Marcell, Molnár Farkas, Fischer József és Wágner László bútorok is kiállításra kerülnek Borbíró Virgil, Kozma Lajos, Kovács Zsuzsa és Kaesz Gyula művei mellett. Kurátorok: Horányi Éva, Dévényi Tamás és Ritook Pál. A kiállítást tervezte: Dévényi Tamás. Grafika: Parák Andrea.
UNESCO világörökségi helyszínek Németországban 10.
Nagy utat tettünk meg 10 cikken át a német építészettörténetben a 800-as évektől kezdve. Az UNESCO világörökségi helyszínek elemzése ezzel a cikkel fejeződik be, melyben az egyik legegyedibb németországi stílussal, a 20. századi Bauhaus-zal foglalkozunk.
Autentikus patina: Felújították Breuer Marcel New York-i múzeumát
A világhírű magyar építész által tervezett, eredetileg a The Whitney Museum of American Art múzeumnak otthont adó épületet tíz nap múlva The Met Breuer néven nyitják meg újra.
Képes-levelezőlapok és épületek III.
Írásom harmadik részében olyan svájci, francia és amerikai képes-levelezőlapokat ismertetek, amelyeken épületek szerepelnek, lehetőleg magyar építészek alkotásait is. – Mit neveztek New Yorkban a „nadrágszáraknak”?
Elhunyt Bachman Zoltán
2015. július 2-án türelemmel viselt, hosszan tartó betegség után, 70 éves korában elhunyt Bachman Zoltán, a Nemzet Művésze, a Pécsi Tudományegyetem Kossuth- és Ybl-díjas professor emeritusa.
Félév zárás/nyitás
A PMMIK építész képzésének teljes keresztmetszetéből.
Breuer Marcell-díjas idén Hutter Ákos és Getto Tamás
A 2014-ös Milánói Expo győztes pályaműve, a „Malom”, ádáz viták kereszttüzébe került májusban, miután kiderült, hogy az ”Alakor” című projekt épül fel helyette. Etikai kérdés lett az ügyből. A szakmai felháborodás némileg csillapodott, de a "Malom" sorsáról nem feledkeztek meg.
Sivatagi Kőrózsa díjátadás 2014
A Sivatagi Kőrózsa Díjat az építészetet támogató önzetlen magyar mecénások és kiváló szellemi alkotók tevékenységének elismerésére Timon Kálmán 2009-ben alapította. A Sivatagi Kőrózsa Díjat 2014-ben Kovács Gábor bankár és műgyűjtő érdemelte ki a Budapest, Andrássy úti KOGART Ház és a sopronbánfalvai pálos kolostor példás műemléki helyreállításáért.
Ormánság / Cigányság / Gilvánfa
A cikk a gilvánfai szociális lakóházakat, és az azok megalkotásához szükséges előtanulmányokat mutatja be, kitérve az Ormánság, a magyarországi cigányság és a cigány építészet aspektusaira.
Kiírták a múzeuminegyed-pályázatokat! Négy pályázat öt épületre!
2014. február 27-én megkezdődött a Liget Budapest Nemzetközi Építészeti Tervpályázat regisztrációja. A regisztrációt követően 2014. március 13-ig tehetnek fel kérdéseket a pályázók a felhívással kapcsolatban, a pályaművek beérkezésének határideje 2014. május 27. A kiírás szövege elérhető a www.ligetbudapest.org oldalon.
Ybl Miklós-díjasok 2013-ban
Dr. Pintér Sándor belügyminiszter Ybl Miklós-díjakat adományozott az 1848-1849-es forradalom és szabadságharc 165. évfordulója alkalmából.
Spacemaker
A 13. Velencei Építészeti Biennále magyar kiállítása és a Breuer Marcell Doktori Iskola ’06-’11 könyvbemutatója
Építészek "rohama" : építész szakest volt
November 15-én egy igazán családias hangulatú előadásban, beszélgetésben vettünk részt Hadován Kata szervezésében.
Vissza