Az összes találat erre: „ Csanády Pál“ (12)
Gratulálunk az Ybl-díj és az állami elismerések idei díjazottjainak!
Átadták a 2019. évi Ybl Miklós-díjakat. Az Ybl Miklós-díj a legalább tizenöt év kimagasló egyéni – önállóan tervezett építészeti alkotásokra vonatkozó – építészeti alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül, életműdíjként adományozható. A díjátadásra a Várkert Bazár rendezvénytermében került sor.
Keletiek Nyugaton – nyugatiak Keleten: Építészkongresszus 2019
A 16. Nemzetközi Építészkongresszust 2019. március 8-án az NKE nagy sportcsarnokában, a Ludovika Arénában tartották, „Keletiek Nyugaton – nyugatiak Keleten” témakörben. A kongresszust a Metszet folyóirat kiadója, az Artifex Kiadó rendezte a MÉSZ támogatásával. Csanády Pál főszerkesztő üdvözölte a több mint 800 résztvevőt.
Az építőanyagok átváltozása az építészetben – Nemzetközi Építészkongresszus 2018
A 15. Nemzetközi Építészkongresszust 2018. március 9-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Oktatási Épületének nagy előadótermében „Az anyagok átváltozása az építészetben” témakörben tartották meg. A kongresszust a Metszet folyóirat kiadója, az Artifex Kiadó rendezte a MÉSZ támogatásával. Csanády Pál főszerkesztő üdvözölte a közel 600 résztvevőt.
Aki a múltkor lemaradt volna, hétfőn ne hagyja ki!
Az idei Építészet Hónapjára az INSTITUTO CERVANTES DE BUDAPEST és a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) szervezésében összeállított kiállítás.
Megnyitja:
- Emma Josefina Hernández Landaeta, építész és Spanyolország budapesti nagykövetének hitvese
- Csanády Pál, építész, a Metszet építészeti szaklap főszerkesztője
Megjelent Spanyolországban a Metszet (Sección) 0.száma – SZENZÁCIÓ!
Digitális verziója a netről ingyen letölthető, és bár csupán spanyol nyelven olvasható, pusztán végiglapozni is érdemes. Főszerkesztője egy fiatal építész Don Quijote földjéről (Castilla-La Mancha), José García Lara.
A spanyol építészet legjava, érdemes megnézni!
Az Építészet Hónapja keretében, a Budapesti Cervantes Intézet kiállítást szervez Spanyolország kortárs építészetéről, Nyáry Erika építész és külföldi szaktudósító publikációira alapozva. Spanyol projektek a magyar sajtóban – Nyáry Erika portfóliójából. Támogatja a Canon, a Metszet, az NKA, a Magyar Építőművészek Szövetsége!
I. Építészeti Nemzeti Szalon – Finisszázs hét
A kiállítás záró hetében minden nap több programmal is várják a látogatókat. Szeptember 4-én, csütörtökön 17 órakor a média szerepéről az építészetben beszélgetnek neves szakértők, köztük Csanády Pál, a Metszet főszerkesztője.
A sztárok "kiegészítették a Metszetet" – dedikációk egy esemény margójára
Nemcsak aláírásokkal, de itt-ott rajzokkal is kiegészítették a Metszet legfrissebb számában megjelent cikkeiket a Nemzetközi Építészkongresszus sztárjai - dedikációk az esemény margójára...
Komfort, fénykomfort, transzparencia, napenergia
A belső terek komfortjellemzői nemcsak kényelmi szempontból fontosak, hanem az egészségünk és a munkabírásunk vonatkozásában is – derült ki a november elején megrendezett Építész Tervezői Nap előadásaiból.
Sivatagi Kőrózsa Díj 2013
Az építészetet támogató önzetlen magyar mecénások és kiváló szellemi alkotók tevékenységének elismerésére 2009-ben alapított Sivatagi Kőrózsa Díjat 2013-ban Csanády Pál okl. építészmérnök érdemelte ki a tíz nemzetközi építészkongresszus létrehívásáért és eredményes megszervezéséért.
A speciális agrárépítészeti tudástól Reischl Gábor szelleméig
A mezőgazdasági építészetben sokminden másképp van – ez lehet az egyik tanulsága a Mórahalmon először megrendezett Az építészet szerepe a vidékfejlesztésben konferenciának
Állnak a falak
Az átlag, nem építőiparban jártas emberek nagy része különös vágyat érez az építkezéshez, míg a másik része retteg tőle s megoldandó problémák halmazát látja benne. Ebben a folyamatban segít az Építem a házam könyvsorozat I., a tervezéssel és előkészületekkel, valamint a most megjelent II., az alapozással és a falazással foglalkozó része.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások