Az összes találat erre: „ Henning Larsen“ (16)
A Henning Larsen iroda bővítheti Párizs legnagyobb operaházát
Sikeres tervpályázatot követően a Henning Larsen dán stúdió új előcsarnokokkal, előadóteremmel és műhellyel egészíti ki a párizsi Opéra Bastille-t.
Irodaház lobby Skanska módra – olyan, mint egy svéd nyári lak
A cél, hogy a lobby-t, mint minden irodaház létfontosságú részét, tranzit helyszínből üdvözlő helységgé alakítsák át. A világszerte elismert Henning Larsen építészeti stúdióval együttműködve a Skanska olyan teret alkot, ahol úgy érezhetjük magunkat, mint egy svéd nyári lakban. Az új lobby koncepció támogatja a munkahelyi egészséget és jóllétet.
Kortárs dán építészet 2.0
A kiállítás tizenöt dán építésziroda huszonegy projektjét mutatja be.
Kortárs Dán Építészet kiállításmegnyitó és Olafur Eliasson: Space is Process című filmjének vetítése az A38 Hajón
A kiállítást Tom Nørring, Magyarország dániai nagykövete nyitja meg, majd „A város mint találkozóhely: közösségi terek – vízparti fejlesztések” beszélgetés következik Peder Baltzer Nielsennel, Aalborg főépítészével, és Serban Corneával, a Mutopia Architects alapítójával. Végül Olafur Eliasson: Space is Process c. dokumentumfilmjét vetítik.
Kortárs magyar épületek egy nemzetközi kiadványban
Bikás parki négyes metró állomás, Vasas vívócsarnok, zánkai gyermektábor új épülete és Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont Az Európai Építészet Atlasza című könyvben.
Költözik az egész város
Egy 23 ezres lélekszámú svédországi város mindenestül költözni kényszerül, úgy tűnik a szó szoros értelmében "aláásták" saját jövőjüket.
A 2015 Mies van der Rohe díjra jelölt 5 finalista épülete
„A Mies van der Rohe neve garantálja az európai építészet magas minőségét, kreatív és innovatív képességét és azt, hogy az európai építészet képes alkalmazkodni a társadalmi, politikai és gazdasági változásokhoz" – mondta Barcelona polgármestere, Antoni Vives, aki egyben a Mies van der Rohe Alapítvány elnöke is.
Eldőlt, ki van az Új Nemzeti Galéria-Ludwig Múzeum építészeti tervpályázatának mezőnyében
Lezárult az Új Nemzeti Galéria-Ludwig Múzeum épületére kiírt nemzetközi építészeti tervpályázat első fordulója; a jelentkezést benyújtó építész irodák közül három pályázó jutott a második, tervezési szakaszba, a már korábban meghívott nyolc pályázó mellé.
A Parlament mellett a Nemzeti Színház is Európa legszebbjei között
A Parlament és a Nemzeti Színház képviseli hazánkat abban a videó-összeállításban, amely Európa sokszínű építészetét próbálja bemutatni. A videó a sokszínűséget mutatja, hogy olyan épületek is szerepelnek az összeállításban, mint a nemrég épült londoni The Shard, vagy épp a XVI. században épült portugál Belém-torony.
Henning Larsen emlékére - a Harpa Hangversenyterem és Konferenciaközpont
A 2013-as Mies van der Rohe díj nyertese, a Larsen tervezte üvegpalota Reykjavikban, a tenger partján áll, s kristályhálót idéző homlokzatának köszönhetően a napszakok és az évszakok változásaival a belső tér és a természeti fényhatások játékának köszönhetően változtatja arculatát.
Elhunyt egy legendás építész
Henning Larsen 87 éves volt, Koppenhágában érte a halál. Nevéhez fűződik a koppenhágai királyi Operaház és több hangversenyterem, köztük a reykjavíki és az uppsalai koncerthelyszínek megtervezése.
A világ legnagyobb neutronkutató központja az ESS épül Svédországban
A nemzetközi pályázatot idén februárban nyerte meg a Henning Larsen Architects vezette konzorcium, akik már be is mutatták terveiket a rejtelmes nevű European Spallation Source-ről (ESS). A világ legnagyobb high-tech neutronkutató intézetének helyszíneként három európai város merült fel komolyan még 2006-ban: Bilbao, Lund és Debrecen.
Izlandi épület nyerte a 2013-as Mies van der Rohe díjat
A legrangosabbnak számító európai építészeti elismerést a nemzetközi tervezőcsapat által tervezett kristály-homlokzatú Harpa Koncertterem és Konferencia Központ kapta.
Kiválasztották az idei Mies van der Rohe-díj finalistáit
A kétévente kiadott díjra összesen 37 európai országból 335 pályamű érkezett, ebből nyolc magyar jelölt is ringbe szállt az első fordulóban. A finalisták közé azonban sajnos nem sikerült bekerülniük.
Japán Nemzeti Stadion: születőben a Rája nagytestvére
Zaha Hadid Architects nyerte a 80.000 főt befogadó sportlétesítmény tervezésére kiírt nemzetközi tervpályázatot. A formavilág Londonból már ismerősnek tűnhet.
Építészet és képzőművészet kéz a kézben - megnyílik a reykjavíki koncertterem
Az ismert dán-izlandi képzőművész, Olafur Eliasson tervezte Reykjavík új koncerttermének izgalmas homlokzati struktúráját
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások