Az összes találat erre: „ Katar“ (23)
A katari Nemzeti Múzeum egy gigantikus sivatagi rózsa
Az Arab-félszigeten jelenleg épülő Nemzeti Múzeum tervezője Jean Nouvel, a Pritzker- és Művészeti Wolf-díjas francia építész. Terveiben művészi érzékenysége és érzelmei együttes hatására a mai építészet határait feszegeti, ezekben a különlegességre, extravaganciára törekszik. A bemutatott projekt formavilága egy óriási sivatagi rózsát ábrázol.
Katar szétszedhető stadiont épít a VB-re
A világ leggazdagabb országában a jelek szerint el akarják kerülni az üresen kongó stadionokat a VB után, ezért konténerekből építik fel a Ras Abu Aboud stadiont a vitatott 2022-es FIFA Világkupára Katarban.
Ikerminaret koronázza a tudás spirálját Katarban
Dohában épült a Iszlám Tanulmányok Katari Tanszék (QFIS) új épülete. Az épületegyüttes világszínvonalú oktatási környezetet és a campus mecsetjét foglalja magába. A tervező a Mangera Yvars Architects.
Meghalt Hitler kedvenc építészének fia, aki maga is elismert építész volt
Elhunyt 83 éves korában Albert Speer Jr., német sztárépítész és várostervező, aki egész életében igyekezett távol tartani magát háborús bűnös apja náci múltjától.
W Budapest néven nyílik luxushotel a Balettintézetben
Három év múlva, 2020-ban nyílhat meg a hosszú évekkel ezelőtt beharangozott luxushotel a Balettintézetben. Az egykori Dreschler-palotában W Budapest néven nyitja meg szállodáját a Marriott csoporthoz tartozó W Hotels Wordwide.
A világ első csak fából épülő stadionja Londonban
A brit labdarúgó klub Forest Green Rovers stadionjának tervezésére kiírt nemzetközi pályázatra 50 pályamű érkezett a világ minden tájáról. A pályázatot az idén elhunyt Zaha Hadid által alapított cég nyerte különleges architektúrájú, lágy vonalú, teljesen fából készült stadionjával. Ez lesz a világ első, kizárólag fából készült futballstadionja.
Ieoh Ming Pei idén ünnepelte 99. születésnapját
Ieoh Ming Pei világhírű építészeti alkotásokban bővelkedő, 70 évet átívelő életpályája során számos elismerésben, többek között 1983-ban Pritzker-díjban részesült. Az ünnepi évforduló alkalmából az Architizer építészeti szaklap egy reprezentatív válogatást adott közre műveiből.
Piranesi-díj 2015
Nemzetközi építészeti kiállítás a FUGA Budapesti Építészeti Központban
A világ 10 legkülönlegesebb átadásra váró épülete 2016-ban
A világ élvonalába tartozó építészek fantáziája 2016-ban is szárnyal. Olyan épületek sorát hozzák létre, melyek építése még folyamatban van, de átadása idén várható. Az Architizer.com építészeti portál által rangsorolt épületek többsége múzeum. Nem csoda, hiszen ez az az épülettípus, ami mindig is a legnagyobb szabadságot adta a tervezőknek.
Itt van 2015 legjobb épülete! - Kiegészítve a kategóriák nyerteseivel
Kihirdették a World Architecture Festival 2015 nyerteseit. Az Év Épülete az Ole Scheeren irányításával tervezett The Interlace lett, mely egymásra pakolt többemeletes blokkokból komponált lakótorony.
A Prestige hotel különleges varázsa
A Prestige Hotel Budapestnek otthont adó egykor körfolyosós, korai eklektikus lakóépület valamikor 1860–1861 körül épült, terveit a klasszicizmus egyik legnagyobb mestere, Hild József készítette. A hotel 2015 elején új életre kelt, részben őrizve a ház eredeti állapotát.
Kiderült, ki kapja az Európai Építészeti Díjat
Az elismerést a Chicago Atheneum nemzetközi építészeti és formatervezési múzeum ítéli oda évente az Európai Építészeti, Művészeti, Formatervezési és Urbanisztikai Központtal együttműködésben. 2015-ben a díjat Santiago Calatrava kapta.
Zaha Hadid élő adásban hagyta faképnél a BBC riporterét
Nem sokkal a RIBA Gold Medal elnyerésének bejelentése után Zaha Hadid rövidre zárta a BBC reggeli rádiós hírműsorának munkatársával folytatott beszélgetését, miután a 2020-as tokiói olimpia központi stadionjára terelődött a szó.
Furfangos frankfurti felhőkarcoló
A BIG tervezőiroda nyerte a Frankfurtban kiírt vegyes használatú felharcoló tervpályázatát. A tervezők a 185 méter magas épületet egyszerű formából kiindulva tették izgalmassá a középmagasságban kiugratott szintek ötletével.
Bachman Gábor Kossuth-díjat kapott
Ha az embert ilyen magas szinten ismerik el, akkor nem hiába élt és dolgozott" - mondta el az MTI-nek Bachman Gábor Balázs Béla-díjas építész, dizájner, akit vasárnap a Parlamentben Kossuth-díjjal tüntettek ki.
A La Biennale di Venezia
14. Nemzetközi Építészeti Biennálé partnereseménye
Vulkánpark Látogatóközpont
Az épületünk a Kemenes Vulkánpark bejárata, látogatóközpontja. A tanúhegy előtti síkon helyezkedik el, már messziről felhívva magára a figyelmet. Nem akar rejtőzködni, épp ellenkezőleg feltűnő tereptárgyként hívogatja a látogatókat.
Épületcsodák a világ legnagyobb ingatlanpiaci eseményén (MIPIM 2014)
25 éve a világ legjelesebb ingatlanpiaci eseménye a MIPIM (Marché International des Professionnels de l'Immobilier), mely Cannes-ban évről évre referenciapontként és piaci indikátorként szolgál az iparág számára. Az esemény fénypontja a MIPIM Awards díjátadás ceremóniája, amelyen a világ legkiválóbb ingatlanprojektjeit értékelik.
Látványötlet-pályázattal keresik a Milánói Világkiállítás magyar pavilonjának arculatát
A teljes lakosság körében hirdetett, koncepciók, ötletek begyűjtésére pályázatot Szőcs Géza kormánybiztossal együttműködésben a Miniszterelnökség. A pályázatról az építész szakma nagy része valószínűleg lemaradt.
A világ legszebb épületfotói - CIOB2012
A múlt héten átadott "Az Év építészeti fotó"-jairól sajnos még nem tudjuk megosztani, így ezúttal egy nem kevésbé neves verseny képeit mutatom meg Önöknek - az angol CIOB (The Chartered Institute of Building) által szervezett "Az építés művészete" legjobb alkotásait.
Vissza