Az összes találat erre: „ Oroszország“ (20)
Kelet-Európa építési piaca 2020-ig
A 2018-as évre az EECFA kelet-európai régiójának (Oroszország, Törökország, Ukrajna) építőipara vegyes képet fest: az ukrán építési piacon növekedés, míg a török és orosz piacokon stagnálás várható.
A Sberbank gigantikus székháza az "orosz Szilícium-völgyben" épül
A lendületes formavilág, a derűs, világos színek, a fény járta méretes üvegfelületek, az áttekinthetőség mind jellemzőek Oroszország legnagyobb bankjának leendő székházára. A Zaha Hadid Architects ismét építészeti különlegességet, valóságos műtárgyi remekművet alkotott.
A Zaha Hadid Architects modern városnegyede épülhet fel a Fekete-tenger partján
A Zaha Hadid építésziroda tervezte városnegyed Novorosszijszkban található, mely Oroszország legnagyobb kikötővárosa. A 14 hektárt elfoglaló városrész összesen kilenc különleges épületet tartalmaz. Az intermodális csomóponti helyszínről könnyen elérhető Dél-Európa, Törökország, Észak-Afrika és a Szuezi-csatornán keresztül még az Indiai óceán is.
A felhővasaló, avagy James Bond dácsája Zaha Hadid módra – videó
Elkészült a Pritzker-díjas építész egyetlen megvalósult családi háza.
Optimista Délkelet-Európa, korlátozott bővülés Kelet-Európában 2019-ig
Délkelet-Európa (Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia) építési piacain 2019-ig magas növekedés prognosztizálható, míg Oroszország és Törökország esetében nem várható növekedés. Ami Ukrajnát illeti, ott továbbra is folytatódni látszik a fellendülés 2019-ig – derül ki az EECFA legfrissebb tanulmányaiból.
Több mint 1200 négyzetméteres orosz mozaik kerül Belgrád legnagyobb templomába
A Belgrád jelképének számító Szent Száva-templomban megkezdhetik annak a több mint 1200 négyzetméteres mozaiknak a felhelyezését, amelyet Oroszországtól kapott Szerbia, a kupoladísz egy része ugyanis már megérkezett a szerb fővárosba.
A Piarena vitorlái célba értek a Archchel 2020 versenyen
A Piarena tervezte kongresszusi központ a legmagasabb szintű események megrendezésére is alkalmas. Ilyen esemény a várható BRICS (Brazília, Oroszország, India, Kína és Dél-Afrika) csúcstalálkozók és a közelgő Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) eseménysorozata.
Optimizmus a Balkánon, stagnáló Kelet-Európa
Dél-Kelet-Európa (Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia) kilátásai nagyon optimisták. Kelet-Európa (Oroszország, Törökország, Ukrajna) építési piacán összességében stagnáló piacra számítanak az EECFA kutatói.
Zaha Hadid és Patrik Schumacher legújabb projektje Moszkvában: Irodaház fonódó lépcsőkkel
Moszkva észak-keleti ipari és lakónegyedekkel tarkított városrészében folyamatosan növekszik a – főként informatikai – cégek irodaházainak száma. Itt épül fel Zaha Hadid és Patrik Schumacher legújabb projektjeként a Domínium irodaépület.
A magyar szocreál Bécsbe ment
UNGARN - bauten der Aufbruchzeit (Magyarország – Egy új korszak építészeti alkotásai) címmel Bécs belvárosában nyílt kiállítás az 1945-1960 között periódus építészetéről. Külföldön először mutatkozik be az Építészeti Múzeum anyaga a korszakból.
Ilyen lett a kínai Kreml
A Kreml egyik székesegyházára emlékeztető épületet húztak fel Pekingben, 9-21 millió jüan (324-756 millió forint)értékben – számolt be a Zsenmin Zsipao kínai újság.
Fenntartható stadion épül Rosztovban a 2018-as FIFA világbajnokságra
A Populous a kurgán-temetkezést, vagyis a halomsírokat alapul véve egy kavargó struktúrát tervezett, amely interaktívan harmonizál a környező tájjal. Oroszországban még további három fenntartható stadion szolgál majd a játékok színhelyéül.
Szocsi már a 22. Téli Olimpiára készül
Amikor 2004-ben a NOB a fekete-tenger-parti fürdőváros mellett döntött, biztos lehetett abban, hogy Oroszország már csak presztízsokokból is nagyon magasra teszi a mércét. A már javában zajló impozáns beruházásokat egy kizárólag ezekért felelős miniszterelnök-helyettes, Dmitrij Kozak irányítja.
A Continental Hotel Budapest nemzetközi díjat nyert
A FIABCI 63. Kongresszusán Oroszországban, Szentpétervárott rendezett gálaest keretében adták át a díjakat 2012. május 15-én. Az idei verseny egyedülálló magyar sikert hozott a Continental Hotel Zarának, mivel szálloda kategóriában elnyerte a Superior minősítést, amely a legmagasabb rangú ingatlanfejlesztési elismerés nemzetközi szinten.
Guinness-világrekord: átadták a világ legmagasabb tornyát Tokióban
A Sky Tree névre keresztelt tévétorony átadására mintegy nyolcezer látogatót vártak, ők az expresszliftekkel juthattak fel a 634 méter magas torony kilátóiba, 350, illetve 450 méteres magasságba, ahonnan 70 kilométerre is ellátni. A panoráma felöleli Tokiót és vonzáskörzetét, 30 millió ember otthonát.
Bontásra vár a múlt? – álló, málló szellemváros
A letépkedett tapéták, összetört mosdók, romos épületek, régi újságok – ma ez a kép fogadja a látogatókat Szentkirályszabadján a volt szovjet laktanyában. Egy kicsit olyan, mint ha egy kísértetfilm képkockáit néznénk, pedig ez bizony a magyar valóság!
Szellem városok - Ribacsij, Oroszország
Ribacsij, atom-tengeralattjáró bázis, Oroszország.
Dupla lakótorony Szocsiban
Szocsi ingatlanfejlesztésekkel is készül a 2014-es téli olimpiai játékokra - kikötői magasházak a Fekete-tenger partján
Meggyőzte az orosz elnököt a Mecanoo terve
Az orosz elnök, Medvegyev támogatásával várhatóan ez év végén elkezdődik Moszkva új egyetemi campusának építése a holland Mecanoo építésziroda tervezésében
Oroszország diszkrét bája
Nem Pesten történt, amit hallotok. Ott ily regényes dolgok nem történnek. Az oroszországi összeállításért köszönet Zs. Nagy Tibor kollégának!
Vissza