Az összes találat erre: „ Románia“ (17)
Kelet- és Délkelet-Európa Építési Piaca
Az EECFA (Eastern European Construction Forecasting Association) 2018. decemberében adta ki Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia, Oroszország, Törökország és Ukrajna építési piacára vonatkozó legfrissebb előrejelzéseit.
Leégett a Nagyvárad főterén álló görögkatolikus püspöki palota
Szombaton késő este kigyulladt és szinte teljesen leégett a Nagyvárad főterén álló görögkatolikus püspöki palota - közölték a romániai hírtelevíziók, hírügynökségek.
Délkelet-Európa építési piaci kilátásai 2020-ig
A délkelet-európai régió (Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia) erős gazdasági növekedést mutat, mely támogatja a magasépítési szektort. Mivel a régió lakáspiacának egy része rekord eredményeket produkál, megjelentek az első túlfűtöttségre utaló hangok. Az EECFA szerint viszont ezek a piacok messze vannak még ettől.
Optimista Délkelet-Európa, korlátozott bővülés Kelet-Európában 2019-ig
Délkelet-Európa (Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia) építési piacain 2019-ig magas növekedés prognosztizálható, míg Oroszország és Törökország esetében nem várható növekedés. Ami Ukrajnát illeti, ott továbbra is folytatódni látszik a fellendülés 2019-ig – derül ki az EECFA legfrissebb tanulmányaiból.
Optimizmus a Balkánon, stagnáló Kelet-Európa
Dél-Kelet-Európa (Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia) kilátásai nagyon optimisták. Kelet-Európa (Oroszország, Törökország, Ukrajna) építési piacán összességében stagnáló piacra számítanak az EECFA kutatói.
A háború utáni modern építészet kihívásai / Facing Post-War Urban Heritage in Central and Eastern Europe
A BME Urbanisztika Tanszék nemzetközi konferenciát szervez a háború utáni építészet rehabilitációs kérdéseiről "Facing Post-War Urban Heritage in Central and Eastern Europe" címmel 2017. október 6-7-én. A konferenciára várják a kutatók jelentkezését, az absztraktok beérkezésének határideje 2017. február 28. Részletek.
Ebben a fényűző palotában élt a román diktátor
Megnyitották a nagyközönség előtt Bukarestben szombaton a Primaverii (Tavasz) palotát, amely csaknem negyedszázadon keresztül Nicolae Ceausescu, az utolsó román kommunista diktátor és családja otthonául szolgált.
Gigantikus mecset épül Bukarestben
Tavaly robbant a hír, hogy Európa egyik legnagyobb mecsetje lesz az a 11 ezer négyzetméter alapterületű imahely, amelyet Bukarestbe terveznek. A központ a Romániai Muszlim Kulturális Muftiság tulajdona lesz, hiszen a terület 49 évre szóló használati jogát megkapták, s már elkezdte az építkezéshez szükséges engedélyek megszerzését.
Először kapott Építőipari Nívódíjat magyar vállalkozó külföldi létesítménye
Építőipari Nívódíjat nyert a romániai Kárásztelken épült szőlőfeldolgozó üzem az Építőipari Mesterdíj Alapítvány által 2015-ben is meghirdetett pályázatán. A díjat többek között olyan létesítmények nyerték el, mint a Groupama Arena, a Kossuth tér rekonstrukciója, vagy a 2014-ben elismerésben részesült Budapest Music Center.
Romániában épült Európa legnagyobb zöldmezős wellnessközpontja
Európa legnagyobb zöldmezős beruházásként épült termálvizes wellnessközpontját nyitotta meg a bukaresti nemzetközi repülőtér melletti Balotestin csütörtökön az osztrák A-Heat csoport.
Erdélyi menedékház
A menedékház stílusa a hegyi legelők időszakos tanyáinak építészeti megjelenésén alapul. A faépület, egy középkori templomrom, valamint a Szent Anna-kútnak helyet adó kápolna szomszédságában, félúton helyezkedik el a közeli falu és a sűrű erdőségek között.
Europa Nostra díjazottak 2014-ben
A díjátadó ünnepséget május 5-én a bécsi Burgtheaterben tartják az osztrák köztársasági elnök, Heinz Fischer védnöksége alatt. A díjakat Andrula Vasziliu, az oktatásügyért, a kultúráért, a többnyelvűségért és az ifjúságpolitikáért felelős európai uniós biztos és Plácido Domingo, operaénekes és az Europa Nostra elnöke együtt adják át.
Trendváltozás Románia építési piacán
2012-ben Romániában a mélyépítés növekedése fogja ellensúlyozni a lakás- és nem-lakásépítés negatív növekedési rátáját, és az építési szektor egésze enyhe fellendülést fog regisztrálni.
Média Építészeti Díja 2012
Megtelt a közel négyszáz fős, megújult budapesti Katona József Színház a nyolcadik alkalommal meghirdetett Média Építészeti Díj – nyilvános zsűrizés és díjátadó – rendezvényén 2012. október 25-én. A díjazottak: a XIII. kerületi Klapka szolgáltatóház és a Zsolnay Kulturális Negyed. A közönségdíjat egy budai családi ház, valamint egy pavilon nyerte.
Nincs kegyelem: pláza épül a híres magyar épület helyére
Menthetetlennek tűnik a szamosújvári volt huszárlaktanya, miután a jelenlegi tulajdonos a hagyományőrzők tiltakozása, illetve a Kulturális és Örökségvédelmi Minisztérium ajánlása ellenére már a tetőzetet bontja, hogy bevásárlóközpontot építsen a Kolozs megyei városban. Megteheti, az épület nincs rajta a romániai műemlékvédelmi listán.
Románia építési piaca még mindig nincs kinn a gödörből
2011-ben a román teljes építési teljesítmény csak enyhe csökkenést regisztrált, de a lakásépítési alszektor 2009 és 2012 közötti közel 42 százalékra becsült zuhanása miatt (reálértékben) nominálisan is csak 2013-ban éri el a teljes új építés és felújítás a válság előtti szinteket.
Öt kiemelkedő alkotást díjaztak a Váci Greens irodapark egyetemi pályázatán
Az Atenor Group Hungary Kft. „Köztéri inspirációk a fenntarthatóság jegyében, avagy fenntarthatóság a hétköznapokban” címmel kiírt pályázatára művészeti, építészeti és kertészeti karokon tanulók adhatták be munkáikat.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások