Az összes találat erre: „ Soproni Egyetem“ (9)
Kompromisszumkész a Soproni Egyetem, a jövő tanévtől önálló karként működhet az AMI
Nincs akadálya annak, hogy az Alkalmazott Művészeti Intézet önállóvá váljon, a feltételek teljesítése esetén akár karrá is válhat, persze csak akkor, ha továbbra is a Soproni Egyetem része. Dr. Magoss Endre dékán szerint meglepő U. Nagy Gábor "kiugrási kísérlete".
A Magyar Építőművészek Szövetsége nyilatkozatban áll ki U. Nagy Gábor mellett
Nyilatkozat
Soproni AMI – U. Nagy Gábor ügyében
Nyílt levélben állnak ki az ország neves építészei U. Nagy Gábor mellett
Építész egyetemi oktatók és doktoranduszok összefogásának eredménye az alább olvashtó nyílt levél, amelyet Magos Endrének, a Soproni Egyetem Simonyi Károly Műszaki, Faanyagtudományi és Művészeti Kar dékánjának címeztek, az AMI körül kialakult nézeteltérések megoldását kérve.
Menesztették U. Nagy Gábort a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet (AMI) éléről – diákjai tüntetnek
Egy emberként állnak ki a Soproni Egyetem Alkalmazott Művészeti Intézet hallgatói a kedden pozícióiból azonnali hatállyal felmentett U. Nagy Gábor igazgató mellett, akinek menesztése ellen az intézet tanári kara is teljes mellszélességgel kiáll.
2018 Kotsis Iván-érmese U. Nagy Gábor
Az 1990-ben alapított kitüntetés az etikai alapokon álló, hiteles szakmagyakorlás és oktatói tevékenység elismerése. A díjat ez évben U. Nagy Gábor, a soproni Alkalmazott Művészeti Intézet igazgatója vehette át. A kitüntetett építész díjátadón elhangzó előadásában az építész-tervezőművész képzés új útjairól beszélt.
Miniszterelnökség: Kiderül, kik és hogyan fogják a jövőben oktatni az építészetet
Az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság „Az építészeti oktatás jövője” címmel konferenciát szervez az összes magyarországi környezetalakítással, építészeti és tájépítészeti oktatással foglalkozó egyetem részére, melynek célja az egyetemek közötti szakmai párbeszéd megindítása, témája pedig a szakterületeket érintő szakember-utánpótlás.
Elhunyt dr. Winkler Gábor
Mély fájdalommal tudatja a gyászoló család mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy dr. Winkler Gábor, a Széchenyi Egyetem emeritus professzora 74 éves korában, 2015. május 19-én reggel váratlanul elhunyt. A temetési szertartásról később intézkednek.
Fülöp Krisztina és Glavanovics Orsolya az év belsőépítészei
Az Év Belsőépítésze 2012 díjátadó ünnepségét 2013. május 28-án a Magyar Állami Operaház Székely Bertalan termében tartották. A nagyszámú megjelentet – akik a terembe be sem fértek – Mozsár István, az Operaház ügyvezető igazgatója, mint házigazda, köszöntötte.
Construma: túl a mélyponton
A tavalyihoz hasonló látogatottság és kiállítói érdeklődés jellemezte az idei Construmát. Az Artifex Kiadó soproni egyetemisták által tervezett kreatív standon várta az "olvasni tudó kollégákat".
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások