Az összes találat erre: „ Szerbia“ (34)
Kelet- és Délkelet-Európa Építési Piaca
Az EECFA (Eastern European Construction Forecasting Association) 2018. decemberében adta ki Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia, Oroszország, Törökország és Ukrajna építési piacára vonatkozó legfrissebb előrejelzéseit.
Délkelet-Európa építési piaci kilátásai 2020-ig
A délkelet-európai régió (Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia) erős gazdasági növekedést mutat, mely támogatja a magasépítési szektort. Mivel a régió lakáspiacának egy része rekord eredményeket produkál, megjelentek az első túlfűtöttségre utaló hangok. Az EECFA szerint viszont ezek a piacok messze vannak még ettől.
Európai szintű építkezések emelik tovább egyetemi városaink hírnevét
A vidékfejlesztés nagy hangsúlyt kapott az utóbbi években hazánkban. Már nem csak Budapest kiváltsága a világszínvonalú, jelentős komplexumok építése. Ezek a projektek mutatkoztak be a világ első számú ingatlanszakmai kiállításán, a MIPIM-en is.
Dél-Kelet és Kelet-Európa építési piaca - prognózis 2019-ig
EECFA (Eastern European Construction Forecasting Association) – a nyolc kelet-európai ország építési piacának előrejelzésével foglalkozó nemzetközi szövetség – december 4-én tette közzé a 2017-es téli építési piaci előrejelzését.
Földes László belgrádi turnén
Földes László Ybl-díjas építész tart előadást október 8-án az EKO KUCA építészeti konferencián és kiállításon Belgrádban. A rendezvényen 12 , többségében külföldi építész ad elő a fenntartható építésről. Szegedieknek nincs is messze, alig több mint két óra autóval...
Optimista Délkelet-Európa, korlátozott bővülés Kelet-Európában 2019-ig
Délkelet-Európa (Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia) építési piacain 2019-ig magas növekedés prognosztizálható, míg Oroszország és Törökország esetében nem várható növekedés. Ami Ukrajnát illeti, ott továbbra is folytatódni látszik a fellendülés 2019-ig – derül ki az EECFA legfrissebb tanulmányaiból.
Több mint 1200 négyzetméteres orosz mozaik kerül Belgrád legnagyobb templomába
A Belgrád jelképének számító Szent Száva-templomban megkezdhetik annak a több mint 1200 négyzetméteres mozaiknak a felhelyezését, amelyet Oroszországtól kapott Szerbia, a kupoladísz egy része ugyanis már megérkezett a szerb fővárosba.
Optimizmus a Balkánon, stagnáló Kelet-Európa
Dél-Kelet-Európa (Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia) kilátásai nagyon optimisták. Kelet-Európa (Oroszország, Törökország, Ukrajna) építési piacán összességében stagnáló piacra számítanak az EECFA kutatói.
METSZET: egy lépés az éterbe
A Metszet építészeti magazin nemzetközi tudományos elismertséget vívott ki, szakterületén megelőzve az Akadémiai Kiadót. Magyarország közép-kelet-európai régióelső a Scopus tudományos adatbázisában.
Balhé a Duna partjára tervezett felhőkarcolók miatt
Húszezren is lehettek Belgrádban azon a tüntetésen, amellyel egy arab finanszírozású építési projekt körüli botrány kirobbantóit szeretnék felelősségre vonni.
Hogyan alakul majd Kelet-Európa építési piaca 2016-ban?
Az EECFA (Eastern European Construction Forecasting Association) a 80. Euroconstruct Konferencián mutatta be új, téli előrejelzését. A konferenciát Buildecon, az EECFA kutatási központja szervezte Budapesten.
Híres épületek az együttérzés szolgálatában
A sajnálatos és elítélendő pénteki párizsi terrortámadás sorozat áldozatainak emlékére és az együttérzés jeleként a világ számos pontján borultak a francia trikolór színeibe a híres épületek, szobrok.
Belgrád a vízen: Már az idén elkezdhetik a szerb Manhattan építését
Csütörtökön kerül a belgrádi parlament elé az a törvény, amely lehetővé teszi, hogy megvalósítsák az utóbbi évtizedek legnagyobb szerbiai projektjét, a "Belgrád a vízen" néven ismertté vált beruházást. A projekt már most megosztja a szerb közvéleményt.
Martinovic Goran budapesti építész és csapatának terve megvételt nyert Szerbiában
A Park Palic Kft. (Szabadka, Szerbia) nemzetközi, nyílt, egyfordulós pályázatot írt ki a gyógyiszap és gyógyvíz forrásokon fekvő Palicsi tó partjára, amely 2013. november 17. és 2014. február 24. között zajlott le. A kilenc hektár területre egy Aqua Parkot, egy Spa és Wellness Centert és egy 250 szobás, négycsillagos szállodát terveztek.
Pestszentlőrinc-Pestszentimre városfejlesztése II. rész
A visszaemlékezés II. részében a kerület címerével, az 1848-1849-es magyar forradalom és szabadságharc emlékművével, végül a Kapocs utcai iskola jelkép-pályázatával foglalkozom. Az emlékmű ismertetése március 15-e kapcsán nyer aktualitást. Az emlékmű pályázati terve a kárpát-medencei magyarság összefogását jelképezendő javaslat.
Eltűnik Belgrád, ha megépül a dubaji milliárdos álma?
Rá se lehet majd ismerni Belgrádra, ha a Burdzs Kalifa projektfejlesztője, Mohamed Ali Rashid Abbar álma valóra válik. A befektető ugyanis megújítaná a szerb fővárost: 3,1 milliárd dollárt kíván fektetni a Belgrád a vízen elnevezésű projektbe – nyilatkozta a Novi Magazin című hetilapnak Aleksandar Vucic szerb miniszterelnök-helyettes.
Hard Rock kunyhó a Drinán
Több mint 40 éve állja a folyó áradásait egy kis faház a szerbiai folyó közepén.
Szerbia építési piaca: fellendülés 2014-re
A szerb kormány gazdaságot fellendítő intézkedései és deregulációja 2011-ben erős fellendülést eredményezett az építési tevékenységben; a teljesítmény 20,4%-kal nőtt az előző évhez képest. Az építési teljesítmény Szerbiában elérte a válság előtti 2008-as szintet, s bár várhatóan lelassult a növekedés 2012-ben, a fellendülés 2013-ban is folytatódik.
Trendváltozás Románia építési piacán
2012-ben Romániában a mélyépítés növekedése fogja ellensúlyozni a lakás- és nem-lakásépítés negatív növekedési rátáját, és az építési szektor egésze enyhe fellendülést fog regisztrálni.
Semmi javulás az európai építési piacon 2015 előtt
December 12-én Münchenben került sor a szokásos téli rendezvényre, mely a 74. volt az 1975 óta megszakítás nélkül tartó Euroconstruct konferenciák sorában. A 19 tagország szakanyagainak összefoglalását és a konferencia rendezését ezúttal a soros német partner, az IFO végezte. A konferencián magyar részről a Buildecon vett részt.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások