Az összes találat erre: „ Szigliget“ (10)
Múltunk jelene – 2019-ben folytatódik a Nemzeti Várprogram
Sok kiváló eredménnyel büszkélkedhetett 2018-ban a Nemzeti Várprogram. A régészeti feltárások tovább folytatódnak, majd azok eredményeként újabb építészeti elemek újulnak meg.
Múltunk jövője jelen időben – tudósítás a 25 éves NKA műemléki konferenciájáról
25 éves a Nemzeti Kulturális Alap. A kerek évforduló alkalmából az NKA Örökségvédelem Kollégiumának tagjai, a műemléki beruházások felelős politikusai és a műemlékekkel foglalkozó építészek együtt ünnepeltek múlt pénteken az Aquincum Múzeumban megrendezett konferencián.
Balaton, Tihany, Sajkod
Sajkod mintaértékű üdülőtelepének és védettséget élvező természeti környezetének terve Wagner László tevékenységéhez kötődik. A település ma is a Tihanyi-félsziget és a Balaton ékköve, ahol számos író, képzőművész és építész töltötte alkotó szabadidejét.
IX. Építész-KÉSZ-Regatta
Ebben az esztendőben már a kilencedik alkalomhoz készülődhettek azok, akik ellátogattak május utolsó hétvégén Balatonlellére, a hagyományteremtő jelleggel életre hívott rendezvény lassan a tizedik jubileumához érkezik.
A közösségépítő
Közösségépítészet címmel nyílt kiállítás a 2014 nyarán elhunyt Jeney Lajos DLA munkáiból május 23-án a Lechner Tudásközpontban. Az Ybl-díjas építész életművét bemutató kiállítás szeptember 30-ig tekinthető meg.
Nagy horderejű Nemzeti Várprogram indul jövőre
A Nemzeti Kastélyprogram sikerén felbuzdulva, s ahhoz hasonló elhivatottsággal a kormány elfogadta a Nemzeti Várprogramot, melynek keretében összesen 31 várat újítanak fel teljesen vagy részlegesen az elkövetkező években – jelentette be L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára Budapesten.
Dévényi zsűriz, Fekete bejelent, Dévényi nyer – Év Háza 2013
Dévényi Tamás H-házát találta a legjobbnak a Dévényi Sándor vezette zsűri (Metszet 2013/2 szám). Fekete György bejelentette: a miniszterelnökkel megállapodott, hogy 2014 az építészet éve lesz, Építész Nemzeti Szalont rendeznek jövőre.
Identitás a téma az új Metszetben is
Az Építészkongresszus nemzetközi sztárjai mellett magyar építészek is elmondják gondolataikat az új Metszetben az építészet és identitás kapcsolatáról.
Bojár Iván András az ügyészség látókörébe került
A Heti Válasz cikke szerint Demszky Gábor ex-főpolgármesternek gazdasági, politikai hátországot teremtő főtanácsadó, Mesterházy Ernő letartóztatása után egy férfi jelent meg a szigligeti luxusingatlanánál, „és onnan egy fehérszínű kis furgonnal iratokat szállított el”. Az ügyészség információi szerint a nyomtakarítót Bojár Iván Andrásnak hívják.
Építészből biciklisfutár
SZG:
Most, hogy kevesebb a munka, mivel gazdasági világválság van, többet van időm gondolkodni. Elkezdtem figyelni az embereket: kinek milyen életstratégiája van. Hátha ellesek egy-egy jó receptet.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások