Az összes találat erre: „ Ukrajna“ (26)
Kelet- és Délkelet-Európa Építési Piaca
Az EECFA (Eastern European Construction Forecasting Association) 2018. decemberében adta ki Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia, Oroszország, Törökország és Ukrajna építési piacára vonatkozó legfrissebb előrejelzéseit.
Kelet-Európa építési piaca 2020-ig
A 2018-as évre az EECFA kelet-európai régiójának (Oroszország, Törökország, Ukrajna) építőipara vegyes képet fest: az ukrán építési piacon növekedés, míg a török és orosz piacokon stagnálás várható.
Dél-Kelet és Kelet-Európa építési piaca - prognózis 2019-ig
EECFA (Eastern European Construction Forecasting Association) – a nyolc kelet-európai ország építési piacának előrejelzésével foglalkozó nemzetközi szövetség – december 4-én tette közzé a 2017-es téli építési piaci előrejelzését.
Optimista Délkelet-Európa, korlátozott bővülés Kelet-Európában 2019-ig
Délkelet-Európa (Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia) építési piacain 2019-ig magas növekedés prognosztizálható, míg Oroszország és Törökország esetében nem várható növekedés. Ami Ukrajnát illeti, ott továbbra is folytatódni látszik a fellendülés 2019-ig – derül ki az EECFA legfrissebb tanulmányaiból.
Optimizmus a Balkánon, stagnáló Kelet-Európa
Dél-Kelet-Európa (Bulgária, Horvátország, Románia, Szerbia, Szlovénia) kilátásai nagyon optimisták. Kelet-Európa (Oroszország, Törökország, Ukrajna) építési piacán összességében stagnáló piacra számítanak az EECFA kutatói.
Hogyan alakul majd Kelet-Európa építési piaca 2016-ban?
Az EECFA (Eastern European Construction Forecasting Association) a 80. Euroconstruct Konferencián mutatta be új, téli előrejelzését. A konferenciát Buildecon, az EECFA kutatási központja szervezte Budapesten.
Az építési piac növekedésének feltétele az európai gazdasági erősödése
79. varsói konferenciáján az Euroconstruct 19 országának közgazdászai felülvizsgálták korábbi elemzéseiket Európa építési piacairól. A felméréshez a 2014-2015-ös globális makrogazdasági változásokat hívták segítségül.
Az krími Fecskefészek kastély a világ legszebb épületei között
A Fekete tengerre néző kastély a tengerszinttől 40 méter magasan a Jaltához közeli Auróra sziklaszirten ül büszke magányában. Népszerűségét páratlan fekvésének, neogótikus bástyáinak és csipkézett párkányú várfalainak köszönheti. Szerepel a világ legszebb épületeinek listáján is.
Itt van a Construma részletes konferenciaprogramja
A Construma-kiállításcsokor első három szakmai napján az építőipari ágazatok képviselői és a piaci szakemberek számára gazdag programot kínál. Több mint negyven konferencia, előadás zajlik ekkor a Hungexpo területén. Az előadások fő témái a tartós rezsicsökkentés, az épületenergetika, a településenergetika, a fenntartható építés.
A világ legszebb épületfotói - CIOB2012
A múlt héten átadott "Az Év építészeti fotó"-jairól sajnos még nem tudjuk megosztani, így ezúttal egy nem kevésbé neves verseny képeit mutatom meg Önöknek - az angol CIOB (The Chartered Institute of Building) által szervezett "Az építés művészete" legjobb alkotásait.
Törpék süvegben: Melyik a világ leghiúbb felhőkarcolója?
Egy most közzétett tanulmány szerint a világ legmagasabb toronyépületeinek általában semmi nincs a fejében, felső egyharmaduk ugyanis haszontalan üres szerkezet.
Az "S" ház: merész beton + rönkház Ukrajnából
A KO+KO architects által tervezett ház cseppet sem illik bele az orosz vagy ukrán építészetről alkotott előítéleteinkbe. A Dnyepr folyó partján épült ház merészen ötvözi a rönkházak hagyományait a kortárs "lounge" minimalizmussal.
A „Die Hard 5” Budapesten
Az amerikaiak tudnak valamit: óriási díszletek, csodálatos filmes trükkök, látványos jelenetek és naponta 3-4 vadonatúj Mercedes-t összetörni igazán „lenyűgöző” teljesítmény, főleg ha ennek az anyagi vonzatát nézzük. Egy ilyen film költségvetéséből nálunk évekig elélne az egész filmipar. De ne legyünk irigyek, nézzük a jó oldalát.
Szerbia építési piaca: fellendülés 2014-re
A szerb kormány gazdaságot fellendítő intézkedései és deregulációja 2011-ben erős fellendülést eredményezett az építési tevékenységben; a teljesítmény 20,4%-kal nőtt az előző évhez képest. Az építési teljesítmény Szerbiában elérte a válság előtti 2008-as szintet, s bár várhatóan lelassult a növekedés 2012-ben, a fellendülés 2013-ban is folytatódik.
Trendváltozás Románia építési piacán
2012-ben Romániában a mélyépítés növekedése fogja ellensúlyozni a lakás- és nem-lakásépítés negatív növekedési rátáját, és az építési szektor egésze enyhe fellendülést fog regisztrálni.
Semmi javulás az európai építési piacon 2015 előtt
December 12-én Münchenben került sor a szokásos téli rendezvényre, mely a 74. volt az 1975 óta megszakítás nélkül tartó Euroconstruct konferenciák sorában. A 19 tagország szakanyagainak összefoglalását és a konferencia rendezését ezúttal a soros német partner, az IFO végezte. A konferencián magyar részről a Buildecon vett részt.
Nemzetközi megmérettetésen magyar győzelem Ukrajnában
Mindig nagy öröm, ha magyar tervezők nemzetközi sikereiről kapunk hírt. Ez történt most is. Déri-Papp Éva, Gazdag András és Szabó Péter tervezői kocepciója nyerte az I. díjat a nyugat-ukrajnai Lemberg (Lviv) központjában álló Bernardinus monostor külső tereinek rendezésére kiírt nemzetközi tervpályázaton.
Bulgária: építési piaci kilátások 2014-ig
2012-ben az építőipar hatalmas csökkenése Bulgáriában megállni látszik: a fejlesztők új piaci réseket keresnek a jelenlegi gazdasági helyzetben.
Mi vár Szlovénia építési piacára 2014-ig?
A 2007-2008-as fellendülést követően a szlovén építőipar az egyik legnagyobb csökkenést regisztrálta az egész Európai Unión belül. A csúcsidőszak előtt mért szint alá és messze a potenciálja alá süllyedt; olyan mélypontra, melyet 2013-ban fellendülésnek kell követnie.
Az orosz építési piac elemzése és várakozások
Oroszországban a teljes építőipari teljesítmény nagyjából 5%-kal nőtt 2011-ben, így az építőipar lendülete egy kicsit magasabb volt, mint a GDP növekedés. A lakásépítés nőtt leginkább, míg a mélyépítés nőtt a legszerényebb mértékben, alig a stagnálás feletti szinten, a nem-lakásépítés pedig mérsékelt bővülést regisztrált.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások