Az összes találat erre: „ Zeneakadémia“ (11)
A Liszt Ferenc Zeneakadémia is ringbe száll az Európai Örökség címért
A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint a bizottság februárban ítéli oda a címet hivatalosan a helyszíneknek, az átadást 2016 áprilisában tartják Brüsszelben. A részt vevő tagállamok előzetes válogatás után 18 pályázatot továbbítottak a testületnek, amely kilenc helyszínt javasolt a címre, többek között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet is.
Hangépítész kapta az első Makovecz Imre-díjat
Kiss Ferenc Prima-díjas népzenész, hangépítész, az Etnofon Kiadó alapítója kapta az első alkalommal átadott Makovecz Imre-díjat az építész születésnapjának 80. évfordulójára emlékező Héttorony Fesztivál pénteki gálaestjén a Zeneakadémia épületében.
Az Építészet és a Zene Világnapja a Zeneakadémián
Október 5-én 18.30-tól a Zeneakadémia rekonstrukcióját bemutató előadás és épületbejárás várja az érdeklődőket, a zenei részben pedig a Nemzeti Filharmonikusok művészei és építészek működnek közre. A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Építészeti fotópályázat nem csak profiknak: egy jó kattintás százezreket érhet!
Építészeti fotópályázatot hirdet Megújult műemlékek friss szemmel címmel a Magyar Építőművészek Szövetsége és a Miniszterelnökség. A pályázat résztvevőinek a Kossuth térről, a Várkert Bazárról; a Ludovika főépületéről; a Pesti Vigadóról, valamint a Zeneakadémiáról kell újszerű látásmóddal képeket készíteniük.
A megszépült Zeneakadémia 2013. október 22-én nyit
Liszt Ferenc születésnapján nyílik meg újra a Zeneakadémia épülete. A szecessziós palota, megújulva, ünnepélyes műsorral régi pompájában fogadja majd a látogatókat.Nemcsak a világ egyik legtekintélyesebb zenei felsőoktatási intézménye kerül átadásra, hanem talán a legszebb, patinás hangversenyközpont is Európában.
Real5D séta a Várkert Bazár épülő tereiben – próbája ki!
Március 2-án, szombaton országszerte harminc jelentős beruházást mutattak be a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nyílt napján. A fővárosban a Liszt Ferenc Zeneakadémia Wesselényi utcai új épületét, a 4-es metró Tétényi úti állomását és a Várkert Bazár tervezett rekonstrukcióját láthatták az érdeklődők.
A felújított Zeneakadémia idén ősszel várja már a hallgatókat
A 2011 szeptemberében kezdődő munkálatok várhatóan idén nyár végére befejeződnek, így ősszel már a felújított Zeneakadémia épületében kezdhetik a hallgatók a tanévet, és a megújult épületben számos nívós zenei program várja majd az érdeklődőket.
A Zeneakadémia Wesselényi úti épülete oktatásra hangszerelve
A Zeneakadémia 2003-ban elindított felújításának célja, hogy a kiemelkedő jelentőségű épület régi értékeit megtartva a 21. század követelményei szerint a lehető legjobban szolgálja a híres magyar zenei kultúrát, a világszínvonalú oktatást és a pezsgő hangversenyéletet. Ezért végül az oktatás különvált, s a Wesselényi útra költözött.
Régi és új a legújabb Metszet témája
Három elemző írás is foglalkozik a Zsolnay Negyed együttesével. Japán, spanyol és mexikói példák, valamint a Váci1, a Zeneakadémia és a Betekits Hotel magyar példái segítik a régi és új együttélésének új módjait megismerni. A lap beszámol a márciusi budapesti Nemzetközi Építészkongresszusról és visszhangjáról is.
Design és fenntarthatóság
Idén második alkalommal adták át az iroda.hu ingatlanpiaci portál által alapított, „Az Év Irodája” díjakat. A 2012-es verseny új kategóriájának számító „Az Év Legzöldebb Irodaháza” jelöltjei között hét irodaház szerepelt, melyek közül a szakmai zsűri értékelése és a beérkezett közönségszavazatok alapján a LOFFICE Coworking a harmadik helyen végzett
Épület- és szerkezetfelújításról a 2. Épületszerkezeti Konferencián
Mintegy kétszáz érdeklődő és sok nehezen megoldható probléma jellemezte a BME Épületszerkezettani Tanszék 2. Épületszerkezeti Konferenciáját, melyet a Metszet és az Építési Megoldások támogatott.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások