Az összes találat erre: „ aljzatbeton“ (7)
Esztrichet csak pontosan, szépen – itt az irányelv!
A jelenlegi hazai aljzatkészítési gyakorlat egyik problémája, hogy az ajánlatkérésekben és kiírásokban újra és újra feltűnő olyan fogalmak, mint pl."burkolásra kész", "burkolásra előkészített", "felületkész", vagy más szubjektív meghatározások teljességgel alkalmatlanok az elvégzendő munka minőségének leírására. Most itt az ingyenes segítség!
Középület kiemelt épületenergetikai felújítása
Ünnepélyes keretek között átadták a Budapest, XI. kerület, Prielle Kornélia u. 4/b. alatt, a Budapest Főváros Kormányhivatala, Gyámügyi és Igazságügyi Főosztály részére elkészült épületenergetikai fejlesztési munkákat.
Pályázati felhívás: Minden építés alapja 2016
Az idén második alkalommal meghirdetett pályázatra elsősorban olyan építésztervezők projektjeit várják, akik nem félnek kihasználni a betonban rejlő lehetőségeket, kreatívan, egyedi látásmóddal, új felfogásban és a legmagasabb szakmai színvonalon használják azt.
Épületszerkezeti ciklusok és a bejelentéses lakóépület
A 1997. évi LXXVIII. törvény módosítása alapján már van összefüggés az egyszerű bejelentéshez kötött, legfeljebb 300 négyzetméter összes hasznos alapterületű új lakóépület építése és az épületszerkezetek ciklusidői között.
A szulfátálló cement már zsákos kiszerelésben is elérhető
A Duna-Dráva Cement Kft. 2015 júniusától új kiszereléssel is elérhetővé teszi a kis alkálitartalmú szulfátálló portlandcementjét, amelyet eddig csak ömlesztett formában forgalmazott. Interjúban Szabó Imrét, a kft. alkalmazástechnikai tanácsadóját kérdeztük a szulfátálló cementek használatáról, előnyeiről és a gyakorlati alkalmazásukról.
Minden építés alapja 2015: Betonpályázat tervezőknek
A Beton.hu a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MaBeSz) és tagvállalataiknak támogatásával 2015-ben első alkalommal meghirdeti „Minden építés alapja 2015” című pályázatát építésztervezők számára.
Mitől lehet lakható egy faház nyáron?
Százezerszámra állnak Magyarországon nyaraló célú faházak, melyek belső klímája éppen nyáron elviselhetetlen. Ráadásul a rákkeltő azbesztcement hullámpala is millió négyzetméterszámra található rajtuk. De néhány beavatkozással a helyzet gyökeresen javítható.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások