Az összes találat erre: „ budai várnegyed“ (11)
Kiírták a budavári régi-új Pénzügyminisztérium felújításának I. ütemét
Az I. ütemben visszaépül a háború után elbontott emelet és rizalit, illetve az eredeti tetőkontúr.
Lezárult a Szent György tér pályázat
Lezárult a budapesti Szent György tér és Dísz tér újragondolására kiírt tervpályázat. A Budai Várnegyed szívében található terület megújítására a pályamunkákat május 29-én éjfélig adhatták postára a résztvevők. Az alkotói szabadságot biztosító pályázatra beérkezett anyagokból végül hét pályamunka nyert megvételt összesen 22 millió forint értékben.
Wellnessközpont lesz a budavár alatti bunkervárosból
A Magyar Nemzeti Bankhoz (MNB) tartozó Pallas Athéné Geopolitikai Alapítvány (Pageo) háromszintes, wellnessfunkciókkal bővített bunkerrendszert építene a Budai Várnegyed oldalába.
Döntöttek: Minisztériumok költöznek a Várba
Nem lesz magányos a Miniszterelnökség hivatala a Várhegyen. A Belügyminisztérium és a Nemzetgazdasági Minisztérium is a budai Várnegyedben kap új helyet a Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint.
Jöjjenek a nagyok: A budai Várnegyed felújítását a legjobb magyar szakemberekre bíznák
Az elképzelésről a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) elnöke beszélt, a budai Várnegyed megújítását célzó Nemzeti Hauszmann-tervet középpontba állító építészeti konferencián, a Várkert Bazárban.
Döntés született a Lovarda újjáépítéséről
Újjáépülhet a budai Várnegyedben az egykori lovarda a Magyar Közlöny legfrissebb számában megjelent kormányrendelet értelmében.
200 milliós Nemzeti Hauszmann Terv indul a Várnegyed megújulásáért
„Irány a várpalota teljes felújítása!" – mondta Orbán Viktor még április elején a Várkert Bazár átadóján. Bejelentését a tettek követték – és ezek után nem igazán lepődtünk meg a legfrissebb Közlöny tartalmán, mely szerint a kormány „Nemzeti Hauszmann Terv a budai Várnegyed megújításáért” címmel tízéves, átfogó rekonstrukciós programot indít.
A Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT) állásfoglalása „A Budai Várnegyed és Várlejtők koncepcióvázlatai”
Dr. Zumbok Ferenc úr, a Budai Várnegyed megújításáért felelős miniszteri biztos felkérte a MUT-ot, hogy a címben megnevezett dokumentumokat véleményezze.
A Budai Várbazár rekonstrukciója és komplex tervezési feladatok ellátása
A Budai Várnegyed, különösen a Budai Várbazár rekonstrukciója, épületegyüttesének és környezetének helyreállítása érdekében szükséges tervezési feladatok ellátása, kutatási és restaurálási dokumentációk elkészítése, engedélyezési tervdokumentáció készítése, valamint a szükséges engedélyek, hozzájárulások beszerzése.
Kormányhatározat született a Várbazárról és a Budai Várnegyedről
A november 8-i Magyar Közlönyben megjelent a kormány 1375/2011. (XI.8.) határozata a Várbazár rekonstrukciójáról és a Budai Várnegyed hosszútávú fejlesztéséről.
Az építész doktoranduszok átverték a teljes magyar sajtót
Meglepő akciót folytatott le a BME Építőművészeti Doktori Iskolája a várbeli Szent György térrel foglalkozó 2010/11-es tematikus évükhöz kapcsolódóan. Nem álltak meg a tervezésnél, hanem hivatalosnak tűnő fiktív honlappal és soha meg nem tartott sajtótájékoztató összehívásával próbálták a közvélemény figyelmét felhívni a terület problémáira.
Vissza