Az összes találat erre: „ epiteszforum.hu“ (21)
Pásztor Erika Katalinára emlékezünk
„A mi katedrálisunk a szebb és élhetőbb környezetért, az annak alakításában aktív emberek magas szintű tudatosságáért épül, hogy együtt hozzájárulhassunk ember és természet harmonikus kapcsolatának fejlesztéséhez, melynek következtében mindannyiunk élete egészségesebb, nyitottabb, sikeresebb és boldogabb lehet.” (Pásztor Erika Katalina)
Szabó Gábor lett Az év tájépítésze
Szabó Gábor nyerte el a hetedik alkalommal meghirdetett Az év tájépítésze díjat, a közönségszavazás győztese Tatai Zsombor, Az év junior tájépítépítésze pedig Patka Zsuzsa Kincső lett.
Elhunyt Pásztor Erika Katalina
Pásztor Erika Katalina, az epiteszforum.hu főszerkesztője hosszú betegség után 2017. október 30-án elhunyt – adta hírül az építészeti portál.
Szavazzunk, hogy ki kapja a Média Építészeti Díja 2016 Közönségdíját
Öt terv és hat épület jutott a Média Építészeti Díjért folyó verseny döntőjébe. A nyertesekről december 11-én dönt nyilvánosan a 12 magyar médium képviselőiből álló zsűri, de a közönség szavazatait is várják a legkiemelkedőbb építészeti munkákra.
Ezüst Ácsceruza Díj 2016
Pályázat építészeti publicisztikai tevékenység elismerésére. A díj szélesebb érdeklődésre számot tartó nyomtatott vagy elektronikus sajtóorgánumokban, nem szakmai lapokban, folyóiratokban, megjelent publicisztikai tevékenységért, akár egyetlen cikkért, műsorért is adható
A Fény Mestere – Master of Light Díj
2015 júniusában indult A Fény Mestere – Master of Light Díj. Az alapító célja, hogy a világítás, a fénytervezés fontosságára felhívja a figyelmet, nemcsak az érintett építész, belsőépítész és világítástechnikus szakmai közönség számára, hanem tágabban a beruházók és a kivitelezők körében is.
A Galyatető kilátó nyerte idén a Média Építészeti Díját
A Galyatető kilátó nyerte idén a Média Építészeti Díját (MÉD) épület kategóriában, a legjobb tervnek pedig a philadelphiai könyvtár ötletét választotta a zsűri péntek este, az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Ezüst Ácsceruza Díj 2014
A díj olyan szélesebb érdeklődésre számot tartó nyomtatott vagy elektronikus sajtóorgánumokban – nem szakmai lapokban, folyóiratokban – megjelent publicisztikai tevékenységért, akár egyetlen cikkért, műsorért is adható, mely hozzájárul a hazai építészeti értékek és a hazai építőiparral kapcsolatos bármely terület eredményeinek népszerűsítéséhez.
Elindult a nevezés az idei Média Építészeti Díjra
Elindult a nevezési időszak az idei Média Építészeti Díjra: 2014-ben már a 10. alkalommal gyűjti össze az elmúlt év legjobb építészeti eredményeit terv és épület kategóriában. Ebben a jubileumi évben újdonság, hogy a nyertesek az elismerés mellett pénzdíjban is részesülnek.
A Média Építészeti Díja 2013: építészekkel telt meg a Katona József Színház
Idén újra teltház előtt mutatkoztak be az építészek a budapesti Katona József Színházban a kilencedik alkalommal megrendezett Média Építészeti Díja– nyilvános zsűrizés és díjátadó – rendezvényen 2013. november 7-én. Bemutatjuk a díjazottakat.
Ezüst Ácsceruza Díj 2013
Pályázat építészeti publicisztikai tevékenység elimerésére
Magyar építészek, építőmesterek XII. ünnepe
Az Ybl Egyesület szeretettel várja az érdeklődőket 2013. április 6-án, szombaton 11 órától a több helyszínen zajló rendezvénysorozatra.
Megvan, milyen lesz az új Széll Kálmán terünk!
Széll Kálmán téri pályázatot az Építész Stúdió és a Lépték Terv közös munkája nyerte. A második díjat a Sagra Építész Kft., a harmadikat Balázs Mihály Építész Műterme és az Építészkohó Kft. közös pályázata kapta.
Média Építészeti Díja 2012
Megtelt a közel négyszáz fős, megújult budapesti Katona József Színház a nyolcadik alkalommal meghirdetett Média Építészeti Díj – nyilvános zsűrizés és díjátadó – rendezvényén 2012. október 25-én. A díjazottak: a XIII. kerületi Klapka szolgáltatóház és a Zsolnay Kulturális Negyed. A közönségdíjat egy budai családi ház, valamint egy pavilon nyerte.
100 közalkalmazott tervezheti az Istvánmezei sportparkot
A Budapesti Építész Kamara tiltakozik a korábban ötletpályázaton megfuttatott projekt terveztetésének ilyen módon történő megvalósítása ellen.
Ezüst Ácsceruza-díj 2012
A díj szélesebb érdeklődésre számot tartó nyomtatott vagy elektronikus sajtóorgánumokban megjelent publicisztikai tevékenységért, akár egyetlen cikkért, műsorért is adható, mely hozzájárul a hazai építészeti értékek és a hazai építőiparral kapcsolatos bármely terület eredményeinek népszerűsítéséhez, s egyben képviseli a minőségi újságírást.
Rossz törvényekből pocsék lakások?
Minden, amit az elmúlt években építettünk - lakások, felújítások, közterek, középületek, stb. - azért is drágább, silányabb és a megvalósítás azért is húzódik, mert rosszak a törvények, jogszabályok, előírások - derül ki az epiteszforum.hu által végzett építészeti és építésügyi kérdőíves kutatásból.
Építő vélemény - rendhagyó kritikai pályázat a pécsi EKF beruházásairól
Rendhagyó kritikai pályázatot hirdetnek a FAL (www.afal.hu) weboldalon, a pécsi Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program keretében megvalósult építészeti és köztérépítészeti beruházások témájában.
Nevezés a Média Építészeti Díjára
Már lassan három hete lehet regisztrálni a Média Építészeti Díjára. A továbbiakban is arra biztatunk minden építész kollégát, mérettessék meg magukat a jó hangulatú baráti versenyen és jelentkezzenek!
Az elszámoltatási kormánybiztos látókörében az Építészfórum
A felsőoktatási beruházások keretében mintegy egymilliárd forintért készülő műalkotások pályáztatásának lebonyolítására – mint a napokban megjelent sajtóhíradásokból kiderül – minden esetben az Építészfórum Kiadói Kft.-t javasolta Magyar Bálint egykori oktatási miniszter. A cég hangsúlyozza: minden tisztán és szabályszerűen történt.
Vissza