Az összes találat erre: „ esszé“ (22)
Budapest 2000 után
Építészeti témájú publicisztikai pályázat 2000 után épült vagy megújult budapesti épületekről.
A Magyar Műszaki Múzeum és a Közlekedési Múzeum külön élete
Egyértelművé vált, hogy a Liget Projekt nem csak magáról a ligetről szól, hiszen szatellitként sorra jönnek létre újabb múzeumi, kulturális központok a Szabolcs utcában, az Északi Járműjavító környékén, sőt még Komáromban is. A Közlekedési Múzeum sem a ligetben lesz.
Részletek: „A férfi, aki stadionból roadstert, tájból festményt épített – Bordás Péter” című interjúból
A Bord Stúdió eredményei alapján egyenesen a csúcsra tör! A legutóbbi szenzációs hír: Svájcban nyit irodát a Bord Stúdió. Milyen út vezetett ideáig? A Roadster magazin közölt részletes interjút Bordás Péter ügyvezetővel a kezdetektől, az építészetbe vetett hitéről, megszállottságáról, elkötelezettségéről.
Épül a mélygarázs a Millenárison
A héten indul a Millenáris parkban a mélygarázs építése és a tervek szerint jövő év végére elkészül a területét és funkcióit illetően is kibővült Millenáris park.
Megnyílt a világ legpocsékabb kilátását kínáló szállodája
És ez még nem minden, Banksy, a brit graffitikirály alkotása egyszerre kiállítás és lázadás, tapasztalatszerzés és gondolatébresztés olyan dolgokra, amelyek ép ésszel fel nem foghatók.
Módosították a nyári Településképvédelmi Törvényt
Lefolytatta a településkép védelméről szóló törvény módosítására benyújtott előterjesztés tárgyalását kedden az Országgyűlés. A javaslat elsődleges céljaként azt jelölték meg, hogy ésszerű keretek közé szorítsák a településképet kedvezőtlenül befolyásoló reklámeszközöket. A Helyi Építési Szabályzatok már csak szeptember végéig használhatók!
Átadták az újragondolt Pro Architectura díjakat
Kivitelezőnek építészeti díjat? És hogyan kaphat a füzéri vár Pro Architectura díjat? Különben is, nem szűnt meg? Elmagyarázzuk. Győrffy Zoltánnak, Horváth Zoltánnak, Deák Zoltánnak, a Gereben-Marián párosnak, Dénes Eszternek, a Hetedik Műteremnek, Visegrádnak, Füzérnek, Áts Gézának és Kolyankovszky Istvánnak pedig gratulálunk.
Így folyik el értelmetlenül az EU-támogatás!
Szekszárd város 33 milliárd forintos fejlesztési pénzhez jutott a 2020-ig folyósítandó Európai Uniós felzárkóztatási forrásból. Ezt igyekeznek is gyorsan, a legkisebb ésszerűség nélkül elkölteni.
Lechnerek régen és ma IV.
A Lechner 2015 – Kreatív erővonal kamarakiállítás kapcsán a Lechnereket bemutató sorozatunk negyedik részében Kismarty-Lechner Csabával beszélget Juhász Réka, a Lechner Tudásközpont munkatársa.
Egy korabeli villa megújulása
„Az a szép ebben a munkában, amikor egy nagy kupac fából az ember felállítja a szerkezetet, amely oltalmat adó fedélként szolgálhat azután évtizedeken keresztül”
Fénytér a trezorban
Trezor jelentése: értékmegőrzésre szolgáló helyiség vagy berendezés. Az érték jelentése Bojti szerint:ember-tér-fény-hang-zene-mozgás-lélek-humor és térarányok szellemfrissítő harmóniája, ahol az építészet és üvegszobrászat eggyé válik. Ne nézd, csak érezd-élvezd!
Az Avis iroda konyhái – némi boszorkánysággal fűszerezve
Újabb oldaláról mutatkozik be a Green House irodaházban az Avis Budget Group BSC irodája, amely nemcsak munkatereiben, hanem közösségi tereiben is különleges értéket képvisel. Ezen terek közül is kiemelkednek a konyhák és étkezők, melyek ésszerű, funkcionális kialakításához értékalkotó design párosul.
Ébredés
Három rendezvénnyel ünnepelte idén a Magyar Kultúra Napját a Pozsonyi Magyar Intézet.
Spacemaker
A 13. Velencei Építészeti Biennále magyar kiállítása és a Breuer Marcell Doktori Iskola ’06-’11 könyvbemutatója
Gut, besser, ésszel
A "Styrian country estate meets modern architecture" című Erasmus intenzív műhely Ausztriában. 2013.02.25.–2013.03.08.
100 közalkalmazott tervezheti az Istvánmezei sportparkot
A Budapesti Építész Kamara tiltakozik a korábban ötletpályázaton megfuttatott projekt terveztetésének ilyen módon történő megvalósítása ellen.
Magyar szobrászok, szobrok, (épület)szobrászat ünnepe
Az Ybl Egyesület május 29. és június 9. között immár másodszorra rendezi meg a magyar szobrászat ünnepségsorozatát, Izsó Miklós halálának 137. évfordulóján.
Bachmann Bálint és Markó Balázs a biennálé magyar kiállításának kurátorai
A 13. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále magyar kiállításának megrendezésére a Műcsarnok írt ki pályázatot, melyet Bachmann Bálint és Markó Balázs Modell című pályázata nyert meg.
Molnár Farkas könyvbemutató
Ferkai András: Molnár Farkas (Terc Kiadó, 2011) "A könyv olyan hiánypótló nagymonográfia, amely a hosszú évek óta folyó kutatás alapján közreadja a teljes oeuvre-katalógust, Molnár fontosabb írásaiból egy bőséges válogatást és az életművet bemutató és a kor építészetét értelmező esszéfüzért."
Budapest új dimenziói
Harmadszorra rendez urbanisztikai konferenciát a Heti Válasz. Az Új Városháza Dísztermében megrendezésre kerülő szakmai napon a városvezetés és a kormány képviselői mellett neves urbanisztikai szakemberek, és a témához tágabb értelemben kapcsolódó szakterületek képviselői beszélnek a feladatokról, lehetséges és reális kitörési pontokról.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások