Az összes találat erre: „ ferde torony“ (6)
Megfejtették a pisai ferde torony "földrengésállóságának" titkát
Ugyanannak a laza talajnak tulajdonítható a pisai ferde torony "földrengésállósága", mint amelyik a torony süllyedését és dőlését idézte elő több száz évvel ezelőtt – derítették ki olasz és brit mérnökök.
Botrányosan süllyed San Francisco egyik felhőkarcolója
A 2009-ben átadott, luxuslakásokkal teli Millenium toronyházat a San Francisco-i ferde toronyként is szokták emlegetni, mivel nemcsak 41 centimétert süllyedt eddig, de északnyugat irányban meg is dőlt jó pár centiméterrel. Az Európai Űrügynökség (ESA) műholdja segítségével mért adatai alapján észlelték az aggodalomra okot adó folyamatos süllyedést.
Elferdült egy San Francisco-i felhőkarcoló
Amikor felépült, mindenki a San Franciscó-i Millenium Tower csodájára járt, de a 2009-ben épült 197 méter magas lakótorony sokat veszített fényéből, mikor kiderült, hogy a pisai ferde torony nyomdokaiba lépett.
Újra látogathatóvá válik Csehország legferdébb tornya
Több mint hét évtized után újra látogathatóvá válik az észak-csehországi Ústí nad Labem főterén a helyi római katolikus főtemplom "ferde tornya". A második világháború végén elpusztult toronyba vezető külső lépcsőzetet egy helyi alapítvány rövidesen felújítja.
Timon Kálmán aranydiplomás építészmérnök: Építészeti világcsodák Egyiptomtól Amerikáig
Az V. szemeszter előadásai 2015-2016. évben (a HAP Galéria után) a Fugában
Ferdébb, mint a pisai ferde torony - új szálloda Koppenhágában
Elkészült Skandinávia legnagyobb szállodája Koppenhágában
Vissza