Az összes találat erre: „ hasáb“ (16)
Az improvizatív család háza
Kaliforniában található a négytagú család otthona, egy hajtogatott fehér hasábokból összeállított kompozíció.
Modern hasábok lánca
Az épület Montreál mellett helyezkedik el egy tó partján, egy kisebb facsoport kellős közepébe illeszkedve. Külső megjelenésében visszafogott, ugyanakkor éles kontraszt képződik a természeti formák és a töredezett épület között. A családi házból gyönyörű kilátás nyílik a közeli tóra.
Fehér hasábok
Egy házaspár, miután megelégelte a nagyvárosi zsúfoltságot és zajt, úgy döntött, hogy visszatérnek a Földközi-tengerhez. Annyit szerettek volna, hogy élvezhessék azt a helyet, ahol a gyermekkorukat töltötték.
Miről írt A Ház 110 évvel ezelőtt? – I. rész
Málnai Béla, Kozma Lajos, Malonyay Dezső, Kós Károly, Eliel Saarinen, a Bálint és Jámbor építésziroda, a Vágó-fivérek: A Ház folyóirat I. évfolyamának szerzői, közreműködői, témái a századelő – ahogy a lap megfogalmazta – „magyarul modern” építészetének, művészetének és a hozzá közelálló külföldi irányzatoknak széles palettáját tárják elénk.
A Pasaréti tértől a Műegyetem rakpartig
Id. Rimanóczy Gyulát a két világháború közötti építészetünk egyik legjelentősebb alakjaként tartjuk számon. A 115 éve született és 60 éve elhunyt mester egy többgenerációs építészdinasztia tagjaként meghatározó szerepet játszott az ötvenes években is, amikor a nagyon korlátozott lehetőségek között is sikerült megtalálnia a minőségi építészet útját.
Két hasáb az erdő mélyén
Kanada keleti részén, egy tó mellett áll ez a szokatlan lakóház, amelyet két egymásra helyezett tömegből komponáltak.
A reformáció emlékoszlopa Gyulán
„Az alapelképzelés elég nagy kötöttségeket fogalmazott meg, viszont ezen belül teljesen szabad kezet kaptam. Az ilyesmi nagyon inspiráló tud lenni.”
Felhőkarcoló az Alpokban? Igen, de minimalista
Az amerikai Morphosis nagyvonalú minimalizmussal egy üvegfelületekkel borított, a hegyeket visszatükröző 382 méter magas hotel karcsú négyzetes hasábját tenné le a svájci hegycsúcsok közé.
Diákszálló és inkubátorház a Gázgyárnál
A terv olyan Duna-parti irodaparkba készült, ahol több élvonalbeli építész letette már a névjegyét. A tervezésnél nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy mind a századfordulós, mind az elmúlt két évtizedben épült házak tégla architektúrája visszaköszönjön. A „W” alakú konfigurációt a bonyolult telek és tájolási adottságok feloldására találtuk ki.
Parazita építészet - plusz fény és tér a szűk lakásokba
Stefan Eberstadt egy egyszerű hasábot álmodott meg, amelyen minden oldalról nyílásokat helyezett el, majd az épületek homlokzatára függesztette.
Sauflon Innovációs Központ
A Sauflon Innovációs Központ Gyálon, a ProLogis Ipari Park 4. számú épületének bővítményeként, az 5. számú épületben található, a Sauflon Kft. kontaktlencse gyártóüzeme mellett. A meglévő gyárcsarnokban a Központ „doboz a dobozban” elv szerint épül fel, a megépült vasbeton vázszerkezettől független, szerelt acél tartószerkezettel.
Amerikai passzívház a Studio 804-től
Újabb letisztult és egyszerű épület – a hasábformát az ablakok sem töri meg oldalt, mivel az árnyékoló lamellák egységessé teszik a homlokzatot . Alaprajzilag jól szervezett épület, jól elkülönül az intimzóna, és a nem túl nagy alaprajz ellenére a dupla magas nappalinak köszönhetően a tér meglehetősen tágassá válik.
Sky City: épülhet a világ legmagasabb épülete!
Tavaly júniusban a Tervlap hasábjain már beszámoltunk a kínai Broad Sustainable Building (BSB) építőcég eddigi legambiciózusabb tervéről, a világ legmagasabb felhőkarcolójának megépítéséről. Most kiderült, hogy megvalósulhat a vállalat álma, a kínai kormány ugyanis megadta nekik az építési engedélyt.
2012. évi Ybl-díjasok kiállítása a FUGÁ-ban
2012. március 14-én a Belügyminisztériumban a délelőtti díjátadás napján délután a Budapesti Építészeti Központban nyílt meg az 2012. évi Ybl-díjasok kiállítása. Nagy Bálint, a FUGA igazgatója bejelentette, hogy a kiállítást Cséri Nikolett rendezte.
Rőzsébe rejtett könyvtár
A természet lágy ölén az olvasás íze is más.
Modern építészet - falusi környezetben
Erdők és mezők veszik körül Ziersdorfot, az alsó-ausztriai borvidék kis községét. A hagyományos házforma ezen a vidéken U formájú, amelyben a lakóház, a pajta és az istálló egy védett belső udvart vesz körül. Egy ilyen együttest bővített ki az építtető egy alacsonyenergiás új épületrésszel a bécsi Propeller Z. építésziroda tervei alapján.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások