Az összes találat erre: „ interjú“ (28)
Budapest 2000 után
Építészeti témájú publicisztikai pályázat 2000 után épült vagy megújult budapesti épületekről.
Park lesz a Batthyány térből, a buszvégállomás megszűnik
Nagy Gábor Tamás I. kerületi polgármester az InfoRádiónak adott interjúban elmondta: nagy változások várhatóak a Batthyány téren, melynek átfogó felújítása a jövő év tervei között szerepel.
Részletek: „A férfi, aki stadionból roadstert, tájból festményt épített – Bordás Péter” című interjúból
A Bord Stúdió eredményei alapján egyenesen a csúcsra tör! A legutóbbi szenzációs hír: Svájcban nyit irodát a Bord Stúdió. Milyen út vezetett ideáig? A Roadster magazin közölt részletes interjút Bordás Péter ügyvezetővel a kezdetektől, az építészetbe vetett hitéről, megszállottságáról, elkötelezettségéről.
Mitől lesz különleges az új Néprajzi Múzeum?
Az évtized végére hazatér a Városligetbe a Néprajzi Múzeum, hamarosan megindulnak a munkálatok az 56-osok terén, ahol a magyar Napur Konzorcium épületébe költözik majd be az európai viszonylatban is egyedülálló gyűjtemény. Hogy mitől lesz különleges az új múzeum? Erre is választ kaphat a Liget Budapest blogon megjelent interjúból.
Milyenek lesznek a Városliget megújuló zöldfelületei és a park létesítményei?
Szloszjár György, a Garten Studio vezetője válaszolt a kérdésekre.
Nem otthonos nappali
Modern és kortárs templomépítészet egy teológus szemével. Interjú Albert Gerhards-szal.
És legyen világosság! Beszélgetések a Fény Mestere pályázatra készülve
Somogyi Krisztina interjúja Haász Ferenc világítástervezővel.
Ferihegy és az afrikai metró
Bretz Gyula ötven éve dolgozik az Uvatervnél, az ország egyik legnagyobb közlekedési infrastruktúra-tervező vállalatánál, amely 1948-ban jött létre. Hinnénk, a tervezőasztal mellett minden kiszámítható, kalandokra kevés az esély. Ezzel szemben az Uvatervnek és Bretz Gyulának – akivel Juhász Réka készített interjút – ezer izgalmas története van.
Éppen csak hogy van új BÉK-elnök: a hóhér akasztása, avagy 95 százalék: nem
A Budapesti Építész Kamara tisztújítása hajszálon függött, több választásnál, ha eggyel kevesebb szavazatot adnak le, már érvénytelen a választás, pedig a szabályok mindössze a tagok 5 százalékának részvételét írják elő. Ráadásul csak egyetlen elnökjelöltet sikerült állítani. Részletek és exkluzív interjú
Tiba János megidézett gondolatai a Telekom épülő székházáról
Javában folyik a Magyar Telekom székház építése a Könyves Kálmán körút és az Üllői út sarkán. Magyarország legnagyobb, 57 000 négyzetméteres székházának terveiről az augusztusban tragikusan, hosszú betegség után eltávozott kitűnő építész, Tiba János tervező nyilatkozott a Realista.hu-nak alighanem utolsó interjújában.
Negatív túlélők – Interjú Tamási Miklóssal, a Fortepan szerkesztőjével
Ötszáz nappal a nagy tűz után az Uvaterv fotóarchívuma, illetve ami abból megmaradt, a Lechner Tudásközpontba került. Az elmúlt közel másfél év alatt ebből a gyűjteményből a Fortepan négyezernél is több képet digitalizált és töltött fel weboldalára. A többi képkocka most a Lechnerben várja, hogy elektronikus másolat készüljön róla.
A lakásépítés legfrissebb trendjei az új Metszetben
Angol, francia, norvég példákkal, egy német szerző szakcikkével és a Goethe Intézet igazgatójával készült interjúval járja körül a lakóházak témáját a Metszet 2016/3 száma. Címlapon Kajdócsi Jenő Pauler utcai háza
A várostervezés új iránya: Milyen lesz a „Next Economy” városa?
Az április 23-án kezdődő rotterdami Nemzetközi Építészeti Biennále az építészet és a várostervezés új irányvonalát, valamint a „jövő gazdaságához” kapcsolódó elképzeléseket mutatja be kiállításokon, beszélgetéseken és egyéb programokon keresztül. Az ArchiNed holland internetes portál Maarten Hajer építésszel készített interjút az esemény kapcsán.
Tudomásulvételi eljárás, új főépítészi szerepkör, mintaterv - hogyan lesz ez?
A Metszet 2015/5 számában megjelenő interjúban először fejti ki a Miniszterelnökség, hogyan is képzeli az építésügy jövőjét, hogyan változik a kis lakóépületek engedélyezése, az építészek szerepe és felelőssége, a főépítészek szerepköre, a kötelező díjszabás és még sok minden...
Hauszmann-terv és exkluzív interjúk az új Metszetben
Rendkívüli a Metszet 2015/5 száma: a teljes lapszám a Nemzeti Hauszmann tervvel foglalkozik. Exkluzív interjú L. Simon László államtitkárral és Potzner Ferenccel a tervekről, német és cseh párhuzamok bemutatása, a Vár régészeti szakcikkekben
Üvegből gerendát? – Interjú Dr. Becker Gáborral
Becker Gábor építészmérnök, egyetemi tanár, a Műegyetem Építészmérnöki Karának előző dékánja, Épületszerkezettani Tanszékének vezetője adott interjút a Kószó József szerkesztette Európai Házak magazinnak, melyet teljes egészében közlünk a kiadó jóvoltából.
Justus Dahinden építészete II.
Justus Dahinden az interjú után legújabb könyvét dedikálta szerzőnek. A kötet három nyelvű: német, angol és francia. Lakó- és középületek ismertetése után templomépítészetéről kaphatunk átfogó képet.
Justus Dahinden építészete I.
Justus Dahinden svájci építészprofesszorral Bikafejes saját házában, Witikonban 1990-ben készítettem interjút. Az eltelt negyedszázad alatt sem vesztett aktualitásából, amit építészetéről mondott.
Pierre Vago, alias Vágó Péter, az UIA tiszteletbeli elnöke
Francisco Carbajal de la Cruz mexikói építész 1982 nyarán mexikói házában interjút készített Pierre Vagoval, amit francia nyelvű könyvben jelentetett meg. Az 1991-es Szófiai Építészeti Biennálén a kötetet mindketten szerzőnek dedikálták. A mű ismertetésére kerítek sort.
Elhunyt Bachman Zoltán
2015. július 2-án türelemmel viselt, hosszan tartó betegség után, 70 éves korában elhunyt Bachman Zoltán, a Nemzet Művésze, a Pécsi Tudományegyetem Kossuth- és Ybl-díjas professor emeritusa.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások