Az összes találat erre: „ kápolna“ (38)
A MÁS Stúdió két fiatal építésze saját tervezésű kápolnájában tartotta esküvőjét
A Műegyetemen végzett pár, Mészáros Orsolya és Gulyás Bálint különleges alkotása elnyerte a rangos nemzetközi designmagazin, a Dezeen szerkesztőjének érdeklődését is, mert a lapban méltató cikk jelent meg a kápolnáról. A hajlított acélelemekből hegesztett kápolnát idén nyári esküvőjűk helyszínének szánta a két fiatal építész
Építő közösségben
Pannonhalma város Illak erdejében, a Szent Imre-hegyen, közvetlenül a hegycsúcson álló emlékmű alatt egy halmot formáló tisztásra közel három tucat egyetemista felekezethez nem köthető szakrális építményt alkotott egyetlen hét leforgása alatt 2018 augusztusában. A projekt nem megrendelésre készült, hanem a diákok kezdeményezésére.
Makovecz Imre Boldogasszony-kápolnájának alapkőletétele Zalaegerszegen
A 2011-ben elhunyt Kossuth-díjas építész még 2009-ben tervezte ezt a kápolnát, amely a pilisszántói, azonos nevű épületével szemben nem csak kőből épül, és annak puritán stílusától is eltér. Itt az organikus formák érvényesülnek. Az eseményen részt vett Fekete György, a Magyar Művészeti Akadémia tiszteletbeli elnöke, a város díszpolgára is.
Felhívás csatlakozásra a Nyitott Templomok Napja programsorozathoz a Kulturális Örökség Európai Évében
Építészek, belsőépítészek, történészek, művészettörténészek, régészek, restaurátorok és tájépítészek jelentkezését várják az általuk jól ismert templomok, zsinagógák, templomkertek (bibliai kertek) bemutatására.
Megvalósulhat Makovecz Imre Rózsakápolnája
Nyolcévnyi előkészítés után hamarosan elkészülhet a Makovecz Imre által megálmodott szőregi Rózsakápolna, mivel a megvalósításhoz szükséges 115 millió forint már a Szeged-Csanádi Egyházmegye számláján van.
Budapesti campusszal bővült a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola
A Jahoda és Páricsy Építésziroda munkájának pénteki átadóján Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára, Beer Miklós váci megyéspüspök és Szabados Ákos, Pesterzsébet polgármestere együtt vágták át a nemzeti színű szalagot.
40 millió adóforintba kerül a négy négyzetméteres Boldogasszony házacska, de Makovecz!
A Makovecz Imre életművének gondozásáról szól kormányhatározat értelmében Mártélyon is elkészülhet az építesz által oda tervezett Boldogasszony házacska, de nem ott, ahová Makovecz szánta.
Valami szokatlan: Kápolna nyílt a Műegyetem R épületében
Felavatták a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem első ökumenikus kápolnáját. A zártkörű szervezés ellenére az R épület harmadik emeletén átadott imaterem ünnepélyes megáldását három felekezet hívei, csaknem száz diák, meghívott köztiszteletű vendég és egyetemi oktató kísérte figyelemmel.
Felhívás a tizedik Nyitott Templomok Napja és a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz csatlakozásra
Várják építészek, belsőépítészek, történészek, művészettörténészek, régészek, restaurátorok és tájépítészek jelentkezését az általuk jól ismert templomok, zsinagógák, templomkertek (bibliai kertek) bemutatására.
UNESCO világörökségi helyszínek Németországban 6.
Kasselben a német barokk egy kevéssé ismert példájával ismerkedünk, Wiesben egy apró rokokó templomhoz zarándokolunk, majd a „klasszikus Weimar” címszó alatt a klasszicizmus weimari megjelenéséről próbálunk képet adni.
Erdélyi menedékház
A menedékház stílusa a hegyi legelők időszakos tanyáinak építészeti megjelenésén alapul. A faépület, egy középkori templomrom, valamint a Szent Anna-kútnak helyet adó kápolna szomszédságában, félúton helyezkedik el a közeli falu és a sűrű erdőségek között.
Tapasztalat a nem tapasztalhatóról
A kápolna nemcsak a modern építészet kiemelkedő példája, de Rothko festményeinek is fontos gyűjteménye, amely művészete mellett a mester utolsó éveinek küzdelmét is magába zárta. Mint olyan, a kápolna elmossa az építészet, a művészet és az életet kísértő káosz közti határt.
Megvannak a Média Építészeti Díjának jelöltjei
Rangos nemzetközi előzsűri válogatta ki azt a tizenegy magyar épületet és tervet, amelyeket a 2015-ös Média Építészeti Díjára jelöltek: a badacsonytomaji Szent István király kápolna, az állatkerti Ökoközpont mellett több kilátó is versenybe szállt a díjért.
Szakrális fénymodulátor
Maximális fényárnyék-sűrűség jelentéktelen méretű térben. Bruno Tonelli olasz építész amorf kápolnája szerény lehetőségek közepette lel rá Isten és ember közelségére.
Az Építészkongresszus sztárjai a friss Metszetben
Erick van Egeraat négy projektje – szemétégetőtől múzeumig – a Mecanoo két kulturális központja és egy kápolnája, a Nieto Sobejano cordobai művészeti központja, és Herman Hertzberger üzenete a magyar építészeknek.
Szalagba font kápolna
Két egymásba fonódó spirális lépcső, mint két pörgő-lebegő szalag alkotja a japán esküvői kápolna merész tömegét.
A szeretet - 8. SZÉK (Szakrális Építész-Belsőépítész Konferencia) a FUGÁ-ban
A nyolcadik szakrális építész-belsőépítész konferencia az előzőekhez hasonlóan nagy sikert aratott, különösen a két új katolikus kápolna bemutatásával, a verőcei ökumenikus és a badacsonyi Szent István kápolna ismertetésével.
A Bálna meg egy dézsa fű
Építészek : Kaas Osterhuis és Lénárd Ilona
Fotó : Szentiváni János
Stirling-díj: Megvannak a jelöltek!
Egy látogatóközpont, két lakóépület-együttes, egy kápolna, egy kastély és egy egyetemi épület maradt versenyben a RIBA Stirling Prize rövidlistáján.
A Westwerktől a fachwerkig 1.
Németország bármelyik csücskébe látogatunk is, építészeti tanulmányutat a műemlékek sokasága miatt mindenütt könnyű tennünk. Ezúttal Aachenbe, Essenbe és Hildesheimba invitálom a nyájas Olvasót, hogy a romanika előfutárának tekinthető Karoling művészet időszakában kialakult Westwerkkel ismerkedjünk.
Vissza