Az összes találat erre: „ műemléki rekonstrukció“ (8)
Az Olof Palme-ház Millenium Háza néven születik újjá a Városligetben
A Városliget szívében lévő, évek óta nem használt, leromlott állapotú, neoreneszánsz stílusú épület a Liget történetéhez kapcsolódó kulturális és vendéglátói szerepet kap majd. Decemberben kezdődik az Olof Palme-ház átfogó műemléki felújítása a Liget Budapest projekt keretében, s Millenium Háza néven 2019-ben nyílik.
Játékos terek Erdélyben
A pályázatban díjazott, majd kifogástalanul megvalósult műemléki rekonstrukció során átalakult bonchidai kastély belső, kortárs terei immár művészeti és kézműves-workshopok tartására is alkalmasak. A régmúlt romjain multifunkcionális csarnok született.
Nem költözik a Ligetbe a Ludwig Múzeum
Nem költözik a Ligetbe a Ludwig Múzeum, azaz a Városligetben felépítendő Új Nemzeti Galéria épülete helyett marad jelenlegi helyén, a Müpában.
Régi és új a Metszet 2014/5 szám témája
Címlapon a Várkert Bazár, a belíveken műemléki és nem műemléki rekonstrukciók, helyreállítások. A helyszínek: Budapest, Hatvan, Kaposvár, Sárospatak, Alicante, Augsburg. Valamint Láris Barnabás-interjú, biennálé-beszámoló, és egy új rovat!
Tetőszépségverseny: korabeli szépségét nyerte vissza a balatonalmádi lakóház
Egy korabeli képeslap alapján felújított balatonalmádi lakóház különleges mintázatú tetőcserepével és a gondosan megtervezett, szakszerűen kivitelezett tetőszerkezetével nyerte el a Creaton Hungary Kft. által, idén immár IV. alkalommal meghirdetett Tetőszépségverseny első díját.
A megfagyott zene – vagy az Opus 5 zeneiskolája Louveries-ben
A „bűnbánók rendjének” egykori kolostorában új zeneiskola kialakítása volt a feladat, vagyis 24 tanterem és egy hangversenyterem létrehozása az ódon falak között. Az új funkciók mai követelményrendszerének biztosítása fontosabbá vált a tervezők számára, mint maga az adott és megörökölt épületszövet.
Lukács és Vikár nyert az Iparművészeti Múzeum tervpályázatán
Lezárult az Iparművészeti Múzeum tervpályázata, a végveszélyes állapotban lévő épület rekonstrukciója, bővítése és az urbanisztikai beágyazódásának átfogalmazása 2013 tavaszán fog a tervek szerint megkezdődni.
A Zeneakadémia Wesselényi úti épülete oktatásra hangszerelve
A Zeneakadémia 2003-ban elindított felújításának célja, hogy a kiemelkedő jelentőségű épület régi értékeit megtartva a 21. század követelményei szerint a lehető legjobban szolgálja a híres magyar zenei kultúrát, a világszínvonalú oktatást és a pezsgő hangversenyéletet. Ezért végül az oktatás különvált, s a Wesselényi útra költözött.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások