Az összes találat erre: „ mediterrán“ (11)
1 euróért vennél házat Olaszországban?
Bizonyára sokan hallottunk már arról, hogy Olaszországban egyre több az olyan, elnéptelenedett falu, ahol alig születnek gyerekek, sokan elvándorolnak nagyobb településekre. Így a lakosság az utóbbi pár évben a felére csökkent.
Apró családi ház Szlovéniából
Egy apró családi ház épület fel az elmúlt évben Szlovéniában az Adriai tenger partján, mediterrán környezetben.
Épületburok – hibák és kihívások
Új, pontosabb módszer a hőhidak számítására, a hőszigetelés vastagodásának akusztikai hatásai, a határoló szerkezeteket a saját síkjukban érő hatások, nyílászárók, függönyfalak, üveglamellák, árnyékolók, hőszigetelések, homlokzatburkolatok, héjazatok és zöldtetők – minderről a júniusi Építész Tervezői Napon szerezhettek ismereteket a résztvevők.
Kína megnyitotta a világ legnagyobb épületét!
Kínában épült a világ legnagyobb épülettömbje, egy hatalmas hullám alakú komplexum, amelyhez nem csak mesterséges tengerpart, de mediterrán falu és rengeteg szökőkút is tartozik. Ezzel a világ legnagyobb épülete nyílt meg a kínai Csengtuban. Az épületkomplexumban egyébként akár száz magyar parlament is elférne.
Épületekről objektíven keresztül szubjektíven
Állítólag Amerikában az épületek – különösen, melyeket annak idején is már a belvárosokban húztak fel – eredeti formájukban általában nem élnek túl ötven évet. Vagy azért nem, mert a telek ára időközben annyira fölment, hogy kifizetődőbb azt megtartva az épületet lebontani.
Kína ezt is megcsinálja! - építik a világ legeslegnagyobb plázáját
Kínában épül a világ legnagyobb épülettömbje, egy hatalmas hullám alakú komplexum, amelyhez nem csak mesterséges tengerpart, de mediterrán falu és rengeteg szökőkút is tartozik. A 400 ezer (!) négyzetméter alapterületű New Century Global Centre névre keresztelt pláza 100 méter magas lesz, így azt bárki megtalálja majd.
A világ legjobb épülete 2012-ben: Hűtött Melegház
Kihirdették a World Architecture Festival 2012-es győztesét: a Wilkinson Eyre tervei alapján épült „Cooled Conservatories” növényház lett 2012 legjobb.
A MuCEM a franciák nagyívű múzeumi projektje Marseille kikötőjében
A 2013-as év kulturális fővárosának Marseille-nek (a másik Kassa) egyik meghatározó épületegyüttese a MuCEM, magyarul az Európai és Mediterrán Civilizációk Nemzeti Múzeuma már javában épül. A 15 ezer nm-es projekt izgalmas építészeti megoldásával hívta fel az építészszakma figyelmét.
A 11 milliárdos Zsolnay "bébi"
Ki ne hallott volna a Zsolnay-gyárról? Mindenki, aki autóval jött a hatoson, eddig csak egy romos gyár-komplexumot láthatott. Pár éve egy érdekes gyaloghíd vonzotta a figyelmünket, így nem sejthettük, hogy ekkora durranás készül „odabent”. Márpedig egy csoda készült!
Szépség vagy szörnyeteg?
Severin Wunderman amerikai milliárdos, műgyűjtő, 2005-ben 1800 művet adományozott a francia Riviérán fekvő Menton városának, melyből 990 Jean Cocteau alkotása. A francia költő, író, festő, színész, zeneszerző és filmrendező műveinek kiállítására 2007-ben nemzetközi tervpályázatot írtak ki, melyből Rudy Ricciotti építész terve került ki győztesen.
Ez nem balkán, hanem mediterrán… (hangulatok városa).
Homlokzati sufnituning - avagy - "Próbálgatom melyik nyílászáró illene a házamhoz, de csak nem jövök rá. Építész úgy sem tudna (rajtam már) segíteni."
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások