Az összes találat erre: „ megemlékezés“ (7)
Pásztor Erika Katalinára emlékezünk
„A mi katedrálisunk a szebb és élhetőbb környezetért, az annak alakításában aktív emberek magas szintű tudatosságáért épül, hogy együtt hozzájárulhassunk ember és természet harmonikus kapcsolatának fejlesztéséhez, melynek következtében mindannyiunk élete egészségesebb, nyitottabb, sikeresebb és boldogabb lehet.” (Pásztor Erika Katalina)
Az idei Ybl-díjasok
Rendkívül jó hangulatban, és némi szomorú megemlékezéssel telt az idei Ybl-díj-kiosztó gála. Az elismerést ebben az évben a magyar építészeti közélet és a gyakorlati urbanisztika jeles képviselői kapták. Sajnos – tudtunkkal a díj történetében először – az egyik díjazott nem érte meg a díjátadást.
Halottak napja
A halottak napja a küzdők megemlékezése a szenvedőkről, más szóval a „Lelkök napja”. A sírok látogatása emlékeztessen minket a földi mulandóságra, és ébresszen bennünk gondolatokat arról az igazságról, amit a halott a sírból kiált: „Hodie mihi, cras tibi!” – Ma nekem, holnap neked!
Január 22. - Az Ybl Bicentenáriumi Emlékév lezárása
Ybl Miklós halálának napján az Ybl Egyesület nemcsak - a minden évben szokásos módon - a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben tart megemlékezést, hanem este a Szt. István Bazilikában a bicentenáriumi évet is bezárja.
Az Ybl Bicentenárium első rendezvénye: Megnyitó és megemlékezés Ybl halálának 123. évfordulójáról
Január 22-én az Ybl Egyesület névadójáról a Nemzeti Sírkertben koszorúzással, majd este ökumenikus istentisztelettel emlékezik meg, ahol a Szent Efrém férfikórus is énekel. Az Ybl Bicentenárium nyitóünnepsége előtt Andrássy Dorottya művészettörténész fogja bemutatni a helyszínt, a Bakáts téri templomot.
Búcsú Janákytól
Temetés Farkasréten és megemlékezés a Fugában
Janáky Istvánra emlékezünk
A FUGA meghívása
Vissza