Az összes találat erre: „ menedékház“ (12)
Az autonóm építészet díjnyertes prototípusa a Monte Rosa menedékház
Az Alpok egyik magaslata a Svájc déli határán található, 4487 méteres Matterhorn, mely a síelők kedvelt úticélja, csúcsára először 1865-ben sikerült feljutni. A gleccserek szintjén elhelyezkedő menedékházakban – többek között a Monte Rosában – készülnek fel a hegymászók a kihívásokkal teli hegycsúcsok meghódítására.
Könnyen összeszerelhető kabinos menedékház
A stockholmi székhelyű építész tervező iroda, az Utopia Arkitekter tervezte a Skýlit, a világos kék kabinokat, amelyek a világ egyik legszebb táján találhatók.
Hegycsúcson táncoló tengeralattjáró
3 450 méter magasság, néha a tetőig érő hótömeg, az akár 215 km/h szél, valamint a nem ritkán 40°C-os hőmérséklet-különbség – ezeknek az alapkihívásoknak kellett megfelelni a Refuge de L´Aigle magashegyi menedékház felújítása során, amely több mint egy évszázaddal ezelőtt épült.
Erdélyi menedékház
A menedékház stílusa a hegyi legelők időszakos tanyáinak építészeti megjelenésén alapul. A faépület, egy középkori templomrom, valamint a Szent Anna-kútnak helyet adó kápolna szomszédságában, félúton helyezkedik el a közeli falu és a sűrű erdőségek között.
Fürdők a Puritama völgyében
A természet kincsei olykor láthatatlanok, de az építészet láthatóvá teheti őket. Elég néhány tört vonal, hogy az ember jelenléte kiemelje, formai és biológiai értelemben is kiaknázhatóvá tegye ezeket az értékeket.
Szinte semmi #5
Menedékhely lónak és lovasnak a szántóföld közepén. A megrendelő egy kiábrándult volt városlakó. Mallorca déli csücskén, Santanyí tartományban járunk.
Téli lak
Svájc délnyugati csücskében, a francia határ mellett és a genfi tó szomszédságában magasodó hegyek egyikén alakították ki ezt a varázslatos kis téli lakot. A felújított menedékház teljes komforttal várja a tél szerelmeseit.
Hol bujkálsz Antoine?
Kedved lenne elbújni a világ elől? Antoine segítségedre lehet a Svájci Alpokban!
Természet tükörben
Bár a megbízás csak egy kávéházról szólt, később lelki menedékházzá, évszakmérő órává alakult.
Ufólak vagy csak szupermodern menedékház épült Mont Blanc-on?
A Mont Blanc-on télen -40 °C körüli a hőmérséklet és több száz km/órás széllökésekkel is számolni kell. Ilyen extrém körülmények között épített be egy tetőablakgyártó 9 munkatársa 12 hónap alatt 55 tetőtéri ablakot egy új szupermodern küllemű menedékházba. A 3835 méter magasság csak helikopterrel volt megközelíthető.
Freya aranykönnyei
Az első épület, amelyhez a Nordic Royal ötvözetet használták az Egyesült Királyságban, egy szimbolikus tóparti menedékház-pár, melyet egy tündérmese ihletett és a Studio Weave tervezői álmodtak meg.
Hét alkotást választottak ki rövidlistára a 15. Európai Réz az építészetben pályázat mezőnyéből
Spanyolországból, Finnországból, Olaszországból, az Egyesült Királyságból, Németországból és Luxemburgból beérkezett pályázatokat választott ki rövidlistára az építészekből és szakmai lapok szerkesztőiből álló nemzetközi zsűri az Európai Réz az építészetben díj 2011. évi nevezettjei közül.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások