Az összes találat erre: „ minimalizmus“ (26)
Minimál dizájn, maximál elegancia
Letisztult vonalaival a gravitációt is tagadja a Fran Silvestre Arquitectos most elkészült spanyolországi villaépületével
Ez az, amire gondolok?
Nem, a képen nem egy karavánszeráj, sem mauzóleum, de még csak nem is egy sivatagi luxusüdülő részlete látható. De akkor mi lehet?
Akarjunk a tájba illeszkedni?
Ez a fehér modern épület a Cheonggye-völgyben helyezkedik el – vagy inkább emelkedik ki belőle? Nézőpont kérdése! Elgondolkodtató, hogy hogyan tudunk illeszkedni az épülettel az őt körülvevő természeti környezetbe. Illeszkedés-e a nem illeszkedés?
Ez már a minimalizmus vége?
Új New York-i felhőkarcoló terveit mutatták be a napokban. David Adjaye boltíves ablakai remekül illeszkednének a budapesti Nagykörút eklektikus házai közé, de annál szokatlanabbak a metropolisz acél-üveg tornyai között.
Serpentine 2018: Betoncserépből szőtt kosár
Mint egy hatalmas szögletes kosár áll az idei pavilon a Hyde Parkban, belső udvart képez a parkon belül, nagyrészt tüzép telepekről is beszerezhető egyszerű elemekből.
Ausztrál minimalizmus
Az otthon valódi szépségét már az épület megközelítése során megtapasztalhatjuk, miközben végighaladunk autónkkal a környező kis parkon, a körtefákkal szegélyezett kocsifelhajtón át, mígnem megérkezünk oda, ahonnan már gyalogosan haladhatunk végig a kövekkel kirakott úton egészen a bejárati ajtóig.
A 21. századi egyházi művészetről tart konferenciát az MMA
Második alkalommal rendez a 21. század keresztény egyházi művészetéről konferenciát Lélek-vallás-művészet címmel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete hétfőn és kedden a Pesti Vigadóban.
Villa Sterkenburgban
Minimalista archetípus a DP6 tervező irodától.
Családi ház kőpengék között
A ház egy nagyon erős koncepcióra épül. A térszervezés lineáris, a fő funkciók egy masszív kőfalakkal körülvett térben helyezkednek el, amelyek hangsúlyozzák azt.
Szentély vagy bunker? Kortárs templomok keleten
A távol-keleti templomépítészet új generációját virtuóz látszóbeton kompozícióiról ismerhetjük meg. A fiatal kínai és dél-koreai vállalatok a japán metabolista nemzedék építészeti eszköztárát átírva és tökélyre fejlesztve, néhány év alatt világszínvonalú templomok egész sorával kerültek a nemzetközti hírfolyamba.
A filmrendező háza: macsó minimál
Michael Bay filmrendező látványos, nagy költségvetésű filmjeivel vált ismertté. Los Angeles-i villája sem kispályás, macsó minimalizmus találkozik magas fordulatú építészeti drámaisággal.
Kártyavár villa a japán hegyekben
Hat kártyalap vékonyságúnak látszó betonlemezzel metszették a hegy oldalába a minimalizmust a brutalizmussal ötvöző japán villát.
Folytatódik a magyar találmány kálváriája – ezúttal az Emirátusokban
A közelmúltban örömmel nyugtázhattuk, hogy a fényáteresztő beton már jó kezekben van. Pedig nincs.
A csend – 9. SZÉK a FUGÁ-ban
A 9. Szakrális Építész-Belsőépítész Konferenciát 2015. szeptember 22-én a Budapesti Építészeti Központban rendezték meg. A rendezvény mottója: „A csend nem csupán a természet hangja, hanem a lélek legbenső szükséglete.” (Tatiosz) A konferenciát Rainer Péter építész-belsőépítész szervezte és vezette le.
A világkiállítás az új Metszet témája - "De boldogító ez a HÁZ!"
Herzog és de Meuron, Libeskind, Foster pavilonjait mutatja be a Metszet kilenc másik társaságában. Az expó témájához kapcsolódóan pedig két magyar épületet (Fúzió, Eger; Rendezvényház, Visegrád) és egy német múzeum kerül terítékre. Most először melléklet!
Ez most komoly: A mesének vége!
Mindennek van határa, az álmodozásnak is. Egy építész legyen visszafogott, kövesse a trendeket, mert ha nem… tessék, itt az eredmény!
Felhőkarcoló az Alpokban? Igen, de minimalista
Az amerikai Morphosis nagyvonalú minimalizmussal egy üvegfelületekkel borított, a hegyeket visszatükröző 382 méter magas hotel karcsú négyzetes hasábját tenné le a svájci hegycsúcsok közé.
Látványbeton családi ház homlokzataként
Ma már számos nemzetközi példa tanúskodik arról, hogy a látványbeton nemcsak az ipari épületek, hanem a családi házak építészeti eszköztárában is egyre nagyobb jelentőségre tesz szert. A homogén betonfelülethez a jó minőségű beton mellett elengedhetetlen a korszerű zsalutechnológia.
A „zene háza” díjnyertes terve Észtországban
A Nieto Sobejano új épületét Arvo Pärt észt minimalista zeneszerző művei ihlették, amely összetalálkozott a spanyol építészek geometrikus, természet által inspirált építőlogikájával.
Szinte semmi #3
A portugáliai Pombal vára római katonai tábor alapjaira épült. Közvetlen elődje egy mór erőd volt, amely I. Alfonz portugál király alatt - tekintélyes méretű földbirtok kíséretében - a templomos lovagrend birtokába került. Ekkor 1128-at írtak. Ma, közel kilenc évszázad után még mindig tiszteletet vált ki belőlünk a vár torzója.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások