Az összes találat erre: „ olaszország“ (18)
1 euróért vennél házat Olaszországban?
Bizonyára sokan hallottunk már arról, hogy Olaszországban egyre több az olyan, elnéptelenedett falu, ahol alig születnek gyerekek, sokan elvándorolnak nagyobb településekre. Így a lakosság az utóbbi pár évben a felére csökkent.
Föld alá bújtatott gépszín
Az építész a gépszín megtervezésekor kihasználta a felette elhelyezkedő domb természetes lejtését. A projekt két elemet tartalmaz. Összességében a tájba illeszkedik, megőrizve annak folytonosságát, ugyanakkor nem zárja ki az építészeti karakterizációt, a táj mögött megbújva rejtőzik az épület a maga szerénységével és látszóbeton faldekorációjával.
Átlátszóvá vált templom, avagy műemlékvédelem(?) másképp
Edoardo Tresoldi az olaszországi Pugliában készítette el hatalmas drótháló-installációját.
Barlangfürdő történelmi színtéren
Az olaszországi hegyek festői lankáin elterülő épületegyüttes története a 14. században kezdődött, de azóta minden korszak - jelenkorunk is - rányomta a maga bélyegét.
Börtöncellák lesznek a jövő lakásai?
A Szabadságszoba névre hallgató építmény tervezői szerint alkotásuk jó példa lehet arra, hogyan lehetne jobbá tenni a kisebb alapterületű lakások, házak belső elrendezését, illetve így lefaragni a rezsit. Az ötlet egyébként nem az építészcsoporttól, hanem a dr. Lucia Castellano irányította olaszországi Spoleto város börtönéből származik.
Hasít az apartmanház a Dolomitokban
Az épület a Dolomitok lejtőjére kapaszkodik fel a lakóövezet határán. A tömeg nagyrészt a gyakorlati, funkcionális igényekből vezethető le, 6 független lakóegység létrehozásából, melyeket a közös közlekedőmagra fűztek fel: ez a „hasadék” kívülről is jól látható, világosan kijelöli a bejáratot és két félre osztja az épülettömeget.
Építészek pályáztak: mesterséges sziget lesz a Costa Concordiából
A cataniai egyetem kutatócsoportja, az ICSplat is a januárban zátonyra futott és elsüllyedt MS Costa Concordia hajótestjének újrahasznosítására, mesterséges szigetté formálására írt ki nemzetközi pályázatot.
A jövő városának emberközpontúnak kell lennie!
Az ENSZ-Habitat által szervezett konferencián 152 ország képviseltette magát 2012. szeptember 1-je és 7-e között Olaszországban, Nápolyban.
Pályázati lehetőség a Trimo Kutatási Díjra
A Trimo már 11. éve rendezi meg kutatási versenyét egyetemi hallgatók számára. Tizenöt európai ország hallgatói adhatják be diplomamunkájukat, szakmai vagy doktori értekezésüket, disszertációjukat január 31-től március 18-ig.
Berlusconi leváltotta a Velencei Biennálé igazgatóját
A korábbi építészeti biennálék igazgatói felháborodtak az olasz miniszterelnök döntésén
Szellem városok – Craco, Olaszország
A város, sok más középkori olasz városhoz hasonlóan egy hegytetőre épült.
Bioklimatikus épitészet Dél-Olaszországban
Bart Conterio olasz építész munkája, a G-M ház az Olaszország dél-keleti szegletében fekvő Leucában található a tájra oly jellemző zöldellő olajfaligetek és a Földközi-tenger szomszédságában.
Polgári védelem központja, Olaszország
Ezzel a középülettel, ami az önkéntes tűzoltóságnak, a mentőknek és a hegyimentő szolgálatnak ad otthont, az osztrák építészekból álló AllesWirdGut csoport egy olyan rézzel borított szépséget hozott létre, amely reflektál a hegyi tájra anélkül, hogy túlnőne a vidéki léptéken.
Aires Mateus Jesolóban
Nagy öröm egy építész mestermunka meglátogatása, hát még akkor, ha az ember véletlenül botlik bele - például nyaralás közben. Így jártam az Adrián: Jesolóban Mateusék egy furcsa bevásárlóközpontjába botlottam.
Hét alkotást választottak ki rövidlistára a 15. Európai Réz az építészetben pályázat mezőnyéből
Spanyolországból, Finnországból, Olaszországból, az Egyesült Királyságból, Németországból és Luxemburgból beérkezett pályázatokat választott ki rövidlistára az építészekből és szakmai lapok szerkesztőiből álló nemzetközi zsűri az Európai Réz az építészetben díj 2011. évi nevezettjei közül.
Magyar tájépítészek sikere Olaszországban
Engem örömmel töltött el a nemzetközi elismerés híre, mert ebből is látszik nem „csak” egy szűk réteget érintett meg a mozgalom, hanem, mondhatni globálisan képes hatni. Gratulálok az eredményhez.
Paraméterspecifikus járófelületek – sikeres tervezői nap május 5-én
Az Építész Tervezői Napok 2011-es sorozatának második állomásán a padlókról kaphattak rengeteg szakmai információt a résztvevők, emellett a Teampannon és a Ferdinánd & Ferdinánd építészirodák munkáival is megismerkedhettek, valamint a grazi Volker Giencke építésziroda életébe is bepillanthattak.
Fuksas: A fény mint szerkezet
2009-ben Foligno külvárosának fesztelen szövetében épült Massimiliano és Doriana Fuksas új plébániaközpontja. E "betonerődítmény" stabilitása helyi értékkel bír, miután 1997-ben a körzetben földrengés pusztított. Amikor a terv 2001-ben elnyerte az egyházmegye bizalmát, a templom ikonikus alakjával reprezentált újjászületés jelképét látták benne.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások