Az összes találat erre: „ operaház“ (31)
Építészkongresszus 2019 – Ismerjük meg az idei előadókat! – Zoboki Gábor
Az idei Építészkongresszus hívószava Keletiek nyugaton, nyugatiak keleten. A délelőtti kávészünet után Zoboki Gábort hallgathatjuk majd, akinek kapcsolódása a témához nyilvánvaló, hiszen például Sencsenbe (Kína) is tervezett már.
A Nemzeti Táncszínház pedig éppen ma, február 15-én nyílik meg a Millenárison.
A Henning Larsen iroda bővítheti Párizs legnagyobb operaházát
Sikeres tervpályázatot követően a Henning Larsen dán stúdió új előcsarnokokkal, előadóteremmel és műhellyel egészíti ki a párizsi Opéra Bastille-t.
A Magyar Állami Operaház misztériuma a színfalak mögött – a részletekbe Zoboki Gábor avat be
Operaházunk nem csak Ybl Miklós egyik utolsó kiemelkedő alkotása, de az épület több átalakításon is átesett. Zoboki Gábor és csapatának közismert munkái között említhetjük a híres Müpa épületét, a közelmúltból pedig az Erkel Színház átalakítását. Zoboki Gábor autentikus zeneszeretete és zeneértése egyedülálló a tervezők között.
Operatúra az Eiffel Műhelyházba
Először a megtisztulás folyamatának lehettünk tanúi. A sallangépületek a szorgos bontási munkának köszönhetően eltűntek, s mára csak az emlékezetben élnek. A generálkivitelező gőzerővel dolgozik az Operaház új korszerű háttérintézményeinek létrehozásán, miközben a vasúti múlt megőrzésére is nagy hangsúlyt fektet.
Feketeházy János hídtervező alkotásaiból „Összekötetések” címen különleges kiállítás nyílt
Kettős évforduló hívta életre a kiállítást! Az egyik legnagyobb magyar hídtervező Feketeházy János 175 éve született, és 90 éve hunyt el. Munkássága egyedülálló volt a századfordulón, ahogyan alkotásai, speciális tetőszerkezetei, vagy hídjai, melyek ma is meghatározzák városaink arculatát!
Sokmilliárdos beruházás indul az Andássy úton
Két héttel a Magyar Állami Operaház új üzemházának ünnepélyes alapkőletételét követően startolhat az Ybl Miklós tervei alapján készült Andrássy úti palota felújítása is. A Napi.hu értesülései szerint az erről szóló szerződést hétfő délután írták alá, a rekonstrukció költségei meghaladják a 23 milliárd forintot.
Dubajnak kell egy Velence, és meg is építi magának
Dubajban bemutattak Velence vízen lebegő másolatának tervét, amely gondolákkal, vízalatti szobákkal, operaházzal és természetesen a Piazza San Marcóval lesz teljes.
Az alapkőletételt ünnepelte az operavilág az Eiffel Műhelyházban
Lerakták a Magyar Állami Operaház Eiffel Műhelyházának alapkövét csütörtökön Budapesten. A tervek szerint jövő év végéig megvalósuló beruházás helyszíne a Magyar Államvasutak Kőbányai úton található egykori Északi Járműjavító gigantikus szerelőcsarnoka, amely az Operaház művészeti és logisztikai központjaként működik majd tovább az átépítés után.
Épül a Magyar Állami Operaház működését segítő Eiffel Műhelyház
Az ország legnagyobb ipari műemlékét alakítják át az Operaház sikeres működését támogató Műhelyházzá. A 12 milliárd forintos nagyberuházás során 25 ezer négyzetméternyi tetőszerkezetet is felújítanak. Az új multifunkcionális kulturális központban többek között egy 380 nézőhelyes színház épül. Az átalakítás tervezője: Marosi Miklós (KÖZTI).
Látványraktár is vár majd az Opera Eiffel Műhelyházában
A korszerűsítés előtt álló Operaház bejárása után, a pénteki társulati ülésen megnyílt a Magyar Állami Operaház 2016-2017-es Magyar Évada.
Hamarosan igazán trendi operaház nyílik Dubajban
Szeptemberbe nyílik meg Dubaj granndiózus, s igazán trendi operakomplexuma, amelynek színpadát a nemrég Budapesten is koncertező Plácido Domingo avatja fel.
23 milliárd forintból újítják fel az Operaházat
Két év alatt mintegy 23 milliárd forintból valósulhat meg a Magyar Állami Operaház felújítása – olvasható a Magyar Közlöny hétfői számában.
A zene megfagyott hullámain: operaház a kínai lápvidéken
A közel 5 millió lakosú Harbin Kína északi részén (Heilongjiang tartományban) eddig legfeljebb csak a jégfesztiváljáról volt ismert, pedig az orosz gyökerű város építészete is érdekes. Most új látnivalóval gazdagodott a város, a vad, fagyos lápvidék lágy íveit az új operaház épületébe örökítették át.
Mi épül 14,5 milliárd forintból Kőbányán?
Kőbányán épül fel az Eiffel Műhelyház, amely a tervek szerint 2017 nyarára nyitja meg kapuit. A 14,5 milliárd forintos állami támogatással megvalósuló beruházás a Magyar Állami Operaház egyik legfontosabb épülete lesz.
A zene misztériuma - lépjünk be a világ legszebb operaházaiba!
A különleges fotósorozat bepillantást enged a zene szentélyébe, vagyis a világ legimpozánsabb operaházaiba szerte a világon. Legnagyobb örömünkre a Magyar Állami Operaház is a legszebbek között szerepel. A fotósorozatot David Leventi készítette.
Ybl 201
Ybl Miklós és a magyar építészek, építőmesterek XIV. ünnepe
Kínában a Nanshan Kulturális Központ különleges akusztikájú zenetermét is felavatták Zobokiék
Megnyílt a Zoboki-Demeter Építésziroda tervei alapján készült Nanshan Kulturális- és Sportközpont és Művészeti Múzeum a kínai Sencsenben. A kulturális intézmények sorában is kiemelkedő, helyi operaházként funkcionáló zeneterem különleges technológiájának köszönhetően a világon egyedülálló akusztikát képvisel.
Ybl 200 makettpályázat
Május 10-ig küldhetnek kérdéseket az Operába mindazok, akik a Magyar Állami Operaház által, Ybl Miklós születésének bicentenáriuma alkalmából meghirdetett makettpályázaton indulni kívánnak. A kiírás szerint a zseniális építész egyik leghíresebb művét, az Operaházat kell megalkotni.
Ybl Miklós bicentenáriumi ünnepségek
Magyar Építészek, Építőmesterek ünnepe, emlékérem, Várkert Bazár bemutatás, ünnepség a Szent István Bazilikában és az Operaházban, domborműavatás, díjátadás. Egy hétvége Ybl jegyében.
Elegancia és Ybl-díj botrány
Az Ybl-bicentenárium alkalmából az Operaház gyönyörű épületében adták át az Ybl-díjakat, és nemcsak a szokott ötöt, hanem kilencet. Míg a külsőségek lenyűgözték a szakma résztvevő tagjait, akadtak, akik kiakadtak - és nem ok nélkül.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások