Az összes találat erre: „ prototípus“ (12)
A levegőből tiszta ivóvizet gyűjtő tornyok
Etiópia számos kis falujában a vízgyűjtés veszélyes feladat. A legközelebbi vízforrásig akár több órába is telhet eljutni, és amit onnan hoznak, nem biztos, hogy iható. Gyakran előfordul, hogy állati vagy emberi hulladékkal szennyezett.
Az autonóm építészet díjnyertes prototípusa a Monte Rosa menedékház
Az Alpok egyik magaslata a Svájc déli határán található, 4487 méteres Matterhorn, mely a síelők kedvelt úticélja, csúcsára először 1865-ben sikerült feljutni. A gleccserek szintjén elhelyezkedő menedékházakban – többek között a Monte Rosában – készülnek fel a hegymászók a kihívásokkal teli hegycsúcsok meghódítására.
Az UNStudio és a Hardt bemutatta az európai hyperloop-állomások prototípusának látványterveit
A hyperloop elektromos meghajtással dolgozik, az alacsony belső nyomású csőben haladó szerelvény valójában lebeg a pálya felett, így akár a repülőgépnél is gyorsabb közlekedésre képes.
E+ Green Home projekt – a jövő tudatos házainak prototípusa
A zöldépítészeti technológia fejlesztése már több évtizedre tekint vissza. A kutatások egyes részletei fellelhetők a mai háztervekben, de az E+ Green Home prototípus reprezentálja a komplett megoldások összességét, miután elviekben a prototípusnak pontosan ez a dolga!
Szenzációs magyar találmány – a FUTI energiatermelő padlóburkolat
Meglepődnénk, ha a jövőben a járókelők mozgása és a napfény együttes hatása is elég lenne egy átlagos városi épület elektromosáram-ellátásához! Pedig ez lehetséges, ha a három fiatal fejlesztő által létrehozott FUTI névre keresztelt energiatermelő térburkolat prototípusát alkalmazzák. Milyen hatásmechanizmussal érhető el mindez?
UNESCO világörökségi helyszínek Németországban 5.
Wartburg vára a korszakhatárokon átívelő épületek prototípusa, melynek segítségével bepillantást nyerhetünk a német történelem kulisszái mögé.
Jönnek a drónportok, Norman Foster már tervezi a prototípust
Afrika nehezen megközelíthető területeire szárazföldön gyakran képtelenség életmentő segélyszállítmányokat időben eljuttatni. A megoldást vezető nélküli repülőjáratok, és szállítmányokat fogadó bázisok (drónrepterek) jelenthetnek.
Philippe Starck saját tervezésű készházba költözött
A francia sztárdizájner alacsony energiafelhasználású faházat tervezett egy vezető európai készházgyártónak, és jelentős rezsicsökkenést remélve be is cuccolt a prototípusba.
Tiszta feszültséggel delejez a Transzformer garázs
Feltölti az autót energiával, árnyékol, majd dolga végeztével tovább utazik a csomagtartóban egy svéd autógyár támogatásával kifejlesztett új mobil parkoló pavilon.
Luxusszigetet gyárt egy osztrák cég + képekkel
Hat hálószobás luxussziget prototípusának gyártásába kezdett egy osztrák cég: a sziget a vízen lebeg.
Divatshow expandált lemezzel a berlini Osthafenen
A látványos építészeti alkotásnak rendkívüli belsőépítészetre is szüksége van. Ebben az értelemben egy berlini üzletház ugyancsak magasra teszi a lécet: a neogótikus stílus Batman városának filmes építészetét idézi.
Budapest hőszivattyúkkal is fűthető lenne!
A Duna menti városoknak kiemelkedő hidrológiai adottságaik vannak. E környezeti erőforrás hőszivattyús hasznosítása a Duna melletti városok (Duna menti országok és fővárosaik: Bécs, Pozsony, Budapest, Belgrád) levegőjét és környezetét élhetőbbé, egészségesebbé teheti.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások