Az összes találat erre: „ rehabilitáció“ (30)
1 euróért vennél házat Olaszországban?
Bizonyára sokan hallottunk már arról, hogy Olaszországban egyre több az olyan, elnéptelenedett falu, ahol alig születnek gyerekek, sokan elvándorolnak nagyobb településekre. Így a lakosság az utóbbi pár évben a felére csökkent.
A gyermekek rehabilitációját szolgáló Démétér Ház új szárnyát adták át a Dél-pesti Centrumkórházban Ferencvárosban
Kriván Gergely, az őssejt-transzplantációs osztály vezető főorvosa elmondta, hogy a meglévő létesítménnyel szomszédos, 19. századi épületrész felújítása széleskörű társadalmi összefogással jött létre. A Démétér Házat a Budapesti Műszaki Egyetem doktori iskolájának hallgatói tervezték, és a Market Építő Zrt önköltségi áron vállalta a kivitelezést.
Újra lehet pályázni a Lechner különdíjára!
A Lechner Tudásközpont a tavalyi évhez hasonlóan újra különdíjat ad át a Média Építészeti Díja Gálán. A díjra 1945 utáni épületek és építmények felújításával, rehabilitációjával vagy annak tervével lehet pályázni az Építészfórumon.
Befejeződött a zugligeti Lóvasút állomásépület újjáépítése
Zoboki Építésziroda tervei alapján befejeződött a zugligeti Lóvasút 150 évvel ezelőtt épült ikonikus végállomásának újjáépítése.
Intelligens sportcélú tudásközpont születik Székesfehérváron
A Corvinus Egyetem és az Alba Regia együttműködéséből, több mint 3 milliárd forintból épül egy multifunkcionális sportcélú tudásközpont, ahol sportcsarnokot, rehabilitációs és prevenciós centrumot, kutatólaborokat és a sportolók részére szálláslehetőséget is kialakítanak.
A háború utáni modern építészet kihívásai / Facing Post-War Urban Heritage in Central and Eastern Europe
A BME Urbanisztika Tanszék nemzetközi konferenciát szervez a háború utáni építészet rehabilitációs kérdéseiről "Facing Post-War Urban Heritage in Central and Eastern Europe" címmel 2017. október 6-7-én. A konferenciára várják a kutatók jelentkezését, az absztraktok beérkezésének határideje 2017. február 28. Részletek.
A SZOT üdülő hamarosan új köntösben pompázik
Budapest egyik szégyenfoltja már régóta irritálja az építészeti szakmát, s a jó ízlésű fővárosiakat is. Most végre megszületett a döntés a "Rózsadomb Panoráma Projekt" néven kiírt pályázatra, melynek eredménye alapján ugyan első díjat nem adtak ki, de a két második díjas pályamű is determináns átalakulást javasol.
Bordás Péter első díjas pályaműve Debrecen megújulásáért
Az Új Főnix Terv szerint sor kerül a Dósa nádor tér rendezésére, a Csapó utcai tömb átépítésére és a gyalogos övezet kiterjesztésére, valamint egy új komolyzenei központ megvalósítására is Debrecenben. A 200 milliárd forintnyi fejlesztés biztosítja a város valamennyi kerületére kiterjedő dinamikus fejlődést a 2020-ig tartó időszakban.
Építészhallgatók ilyennek álmodták meg Esztergom belvárosát
Esztergomban a Városháza első emeleti folyosóján megnyílt az Ybl Építéstudományi Kar hallgatóinak tervtárlata. A kiállítási anyag Esztergom belvárosának építészeti és tájépítészeti rehabilitációjáról szól. A kiállítás anyaga például az Európai Uniós pályázatokon való szerepléskor nyújt jelentős segítséget a városépítészeti, urbanisztikai témákban.
Felhívás a 2016. évi Építőipari Nívódíj pályázatra
Több kategóriába sorolható építménnyel lehet pályázni. Ezek: többlakásos lakóépület, középület, ipari és energetikai építmény, mezőgazdasági építmény, műemlék helyreállítás, építmény rehabilitáció, közlekedési létesítmény, komplex infrastrukturális létesítmény, környezetvédelmi és vízügyi létesítmény.
Zöld vs. beton – hogyan lesz sokkal zöldebb és szebb a Városliget?
A Városliget megújításának kulcsa a park elhanyagolt növényzetének rehabilitációja, az autóforgalom radikális csökkentése és a zöldterület jelentős növelése.
9 milliárd helyett 11 milliárd forintból épül fel az egyik vidéki stadion
Székesfehérváron új stadiont építenek, 2017-ben végezhetnek. A 11 milliárdos költséget még 3,8 milliárddal megdobja egy természetvédelmi terület rehabilitációja. Kerítés csak a legszükségesebb helyeken lesz.
Ybl Szakmai Nap és Konferencia 2015. március 11.
A rendezvény célja az Ybl Miklós Építéstudományi Kar szellemi, kulturális és tudományos élete színvonalának emelése, valamint az építéstudományok iránt érdeklődők számára betekintést nyújt a szakma rejtelmeibe.
Köztereink új ruhában
Zsúfolt belvárosunkban egyre-másra tanúi lehetünk egy-egy kivillanó, éltető zöld oázisnak a kőrengetegben. Egykori elhanyagolt tereink sorra újjáéledtek. Üdvözöljük ezt a folyamatot, mely kulturált, mai igényeknek megfelelően rendezett parkokkal, fákkal, új vonalú szabadtéri bútorokkal teszi változatossá épített környezetünket.
Bokrétaavató ünnepség a Pécsi Rehabilitációs Központban
2015 tavaszától fogad betegeket a Pécsi Tudományegyetem Rehabilitációs Központja, melynek bokrétaavató ünnepsége július 15-án zajlott. A 850 millió forintból megvalósuló intézmény idegrendszeri, kardiológiai, pszichiátriai és pulmonológiai betegek utókezelését látja el többek között. Tervező:Keresztes Béla és Nagy Emese – Építész Kör Kft.
Megszavazva: Jöhet a Liget Budapest
Elfogadták a városligeti építési szabályzatot. A szabályzat egyik alapját képezte a Liget Budapest projekt, amely a képzőművészet, az építészet, a néprajz, a zene és a fotográfia múzeumainak elhelyezését tervezi a Városligetben, már ma is ott működő múzeumok és egyéb közintézmények mellé, a közpark teljes rehabilitációjával együtt.
Ybl Szakmai Nap és Konferencia 2014. március 11.
A rendezvény célja az Ybl Miklós Építéstudományi Kar szellemi, kulturális és tudományos élete színvonalának emelése, valamint az építéstudományok iránt érdeklődők számára betekintést nyújt a szakma rejtelmeibe.
Kerámia tetőcserép középületeinken a „hely szellemében”
Magyarország legészakibb településén, Hidvégardón, az 1770-es években épült Gedeon-kúria felújítási munkálataival Viszlai József építész nyerte el a neves zsűri elismerését a Creaton Hungary Kft. első alkalommal meghirdetett építészpályázata második fordulójában.
ZSKN - E25 – építészet és oktatás a Zsolnay Kulturális Negyedben
A pécsi Zsolnay Kulturális Negyed – a „Pécs Európai Kulturális Fővárosa” program keretében – az elmúlt időszak egyik legnagyobb és legizgalmasabb, európai színvonalú kulturális alapú komplex város rehabilitációs projektje.
Füredi ékkő: épületszobor a Szent István téren
A hazai építészet fejlődésének bizonyítéka e ház: a kilencvenes évek óta töretlenül fejlődő Balatonfüredre tervezte a Major György által vezetett csapat ezt az egyszerre mértéktartó, ám mégis szerethető részletekkel bőven megáldott épületegyüttest.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások