Az összes találat erre: „ riport“ (22)
Budapesti Építészeti Filmnapok: Apokalipszis később
Emberi történetekbe ágyazott kortárs építészettel és dizájnnal foglalkozó alkotásokkal várja a közönséget idén a Budapesti Építészeti Filmnapok sorozata, amelyet március 7. és 10. között tartanak a Toldi moziban.
Budapest 2000 után
Építészeti témájú publicisztikai pályázat 2000 után épült vagy megújult budapesti épületekről.
A Neumann János Egyetem kecskeméti új kampusza óriási strucctojásra emlékeztet
Az egyetem első kampusza kerekded formavilágával kívülről már elkészült, a kivitelező ZÁÉV Zrt már a beltéri munkákat kezdte el. Ismert, hogy a Neumann János Egyetem új kecskeméti központja öt épületből áll majd, mely újszerű technológiájával, árnyékolórendszerével, geotermikus fűtésével és napelemeivel a zöld építészetet képviseli.
Az Alakor története
A hányattatott sorsú épület kálváriájának utolsó stációja Karcag városában játszódik egészen a mai napig, hiszen a Sámándob halott csontvázként heverve várja honföldi feltámadását. Az azóta eltelt idő és a lecsillapodott kedélyek lehetőséget engednek, hogy visszatekintsünk és értékeljük a pavilon hatását a magyar nemzet kulturális öntudatára.
115 éve született Goldfinger Ernő
A legismertebb magyar brutalista építész forradalmi lakótornyait nem mindenki szívlelte annak idején, de mára kiderült, hogy épületei élhetőek, aki egyszer beköltözött, nem szívesen hagyja el a beton monstrumot.
Ha nyár, akkor ökologikus építészet
Pihentető zöld témát kínál a Túl a közel nullán – Öko-logikus építészet 2017 nagy sikerű konferenciasorozatának online kreditpontos képzése.
Új MÉSZ elnökség - hogyan seper az új seprű?
Negyedéve választották meg a Magyar Építőművészek Szövetsége új elnökségét. Az új, fiatalabb vezetés egyelőre a stratégián dolgozik, de máris találkozott a szakmai médiával. Mik a tervek?
Minőség – Jelenlét – Együttműködés
A Magyar Építőművészek Szövetségének stratégiája 2016-2020
#moszkvater – A Széll Kálmán tér története
A Kiscelli Múzeumban #moszkvater – A Széll Kálmán tér története címmel nagyszabású kiállítás nyílik, amely a tér történetét, emlékeit, múltját és jelenét dolgozza fel.
Halottak napja
A halottak napja a küzdők megemlékezése a szenvedőkről, más szóval a „Lelkök napja”. A sírok látogatása emlékeztessen minket a földi mulandóságra, és ébresszen bennünk gondolatokat arról az igazságról, amit a halott a sírból kiált: „Hodie mihi, cras tibi!” – Ma nekem, holnap neked!
Zaha Hadid élő adásban hagyta faképnél a BBC riporterét
Nem sokkal a RIBA Gold Medal elnyerésének bejelentése után Zaha Hadid rövidre zárta a BBC reggeli rádiós hírműsorának munkatársával folytatott beszélgetését, miután a 2020-as tokiói olimpia központi stadionjára terelődött a szó.
A Corvin Sétány elnyerte az Urban Land Institute "Global Award for Excellence" díját
A CNN figyelmét is felkeltette, hogy a Corvin Sétány Magyarországon elsőként nyerte el a város- és ingatlanfejlesztési szakma Oscar-díjaként emlegetett elismerést, az Urban Land Institute „Global Award for Excellence” díját. A világ vezető hírcsatornája a legnagyobb hazai városfejlesztési projektről helyszíni riportot forgatott.
Megjelent Spanyolországban a Metszet (Sección) 0.száma – SZENZÁCIÓ!
Digitális verziója a netről ingyen letölthető, és bár csupán spanyol nyelven olvasható, pusztán végiglapozni is érdemes. Főszerkesztője egy fiatal építész Don Quijote földjéről (Castilla-La Mancha), José García Lara.
Elindult a nevezés az idei Média Építészeti Díjra
Elindult a nevezési időszak az idei Média Építészeti Díjra: 2014-ben már a 10. alkalommal gyűjti össze az elmúlt év legjobb építészeti eredményeit terv és épület kategóriában. Ebben a jubileumi évben újdonság, hogy a nyertesek az elismerés mellett pénzdíjban is részesülnek.
A secunderabadi mágus
Mimi tanti német nyelvre tanított gyerek koromban. Nyáridőben délelőtt érkezett, velünk ebédelt, és késő délután távozott. Alacsony, tömzsi nő volt, akkoriban talán ötven éves. Szigorú volt és következetes. Ha nálunk volt, csak németül volt szabad beszélni. Ő maga Indiában született, édesapja Vinaresben, majd Delhiben volt orvos.
Épületekről objektíven keresztül szubjektíven
Állítólag Amerikában az épületek – különösen, melyeket annak idején is már a belvárosokban húztak fel – eredeti formájukban általában nem élnek túl ötven évet. Vagy azért nem, mert a telek ára időközben annyira fölment, hogy kifizetődőbb azt megtartva az épületet lebontani.
Az állami támogatásokról
Építész lévén az állami támogatások épületekre, azok használatára, fenntartására vonatkozó összefüggésekről szeretném kifejteni a véleményem.
Családi házak és lakóházak az új Metszetben
Izlandtól Spanyolországig lakóházak, nyaralók szerepelnek a folyóirat legújabb számában. Fatetős izlandi, kőtetős spanyol, felújított sajkodi és megmentett lovasberényi, átalakított pesti és hipermodern budajenői – sokféle lakóépület, a címlapon Lázár Antal Ybl-díjas építész és Tkacsik Márta belsőépítész által tervezett passzívház.
100 éves házak ünnepe
2012. április 14-15-én, szombaton és vasárnap a tavalyinál is több, idén 100 éves budapesti épület - 35 lakóház és 25 intézmény - tárja ki kapuit és mutatkozik be az érdeklődő közönség előtt, és készül izgalmas programokkal!
„Tisztelgés egy halhatatlan építész előtt”
A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának legszebb terme 2011. december 16-tól a Makovecz-terem nevet viseli. „Tisztelgés egy halhatatlan építész előtt” – mondta erről Dr. Makovényi Ferenc, a Kar dékánja.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások