Az összes találat erre: „ szellemváros“ (15)
A törökök egész szellemvárost építettek futószalagon gyártott kiskastélyokból + videó
Elhagyatott bizarr kastélyváros egy törökországi drónfelvételen. A beruházó csődje után a félkész villaházak elhagyatottá váltak.
Végre befejezik a legnagyobb magyarországi szellemvárost
Tovább épül a válság miatt félbehagyott Tópart projekt az M0-M1-M7 autópályák által határolt területen, a szerkezetkész komplexum befejezésére mintegy 50 milliárd forintot fordít a fejlesztő Útnet Építő Kft.
Újjáéled a szellemváros – Újra épül a Tópark
Lakóházzá alakítják a válság alatt becsődölt törökbálinti betontorzó egyik épületét. Az első 140 lakás átadását 2017 elejére tervezik – nyilatkozta a napi.hu-nak a területtulajdonos.
A kolosszális terv
Egy főváros 1300 kilométerrel történő áthelyezése nem kis feladat. Kazahsztán vezetője több, mint 25 évvel ezelőtt megtette ezt a lépést – hogy mekkora sikerrel, elmesélik a szellemvárost bemutató képek.
Az előljárók (?) után!
Annak idején a 2011-es évben, több cikkben is foglalkoztam a németországi EVOL streetartista különös, stencilezett embertelen panelvilágával.
Most egy másfajta reality show következik.
Fogy a magyar...
Meddig tart?
Szellemházakban tobzódik Budapest
Budapesten az elmúlt években számos tömeges lakásépítési projekt maradt félbe vagy hiúsult meg. A torzó projektekben hozzávetőleg 15 ezer lakás maradt félkész, illetve csak terv.
Bontásra vár a múlt? – álló, málló szellemváros
A letépkedett tapéták, összetört mosdók, romos épületek, régi újságok – ma ez a kép fogadja a látogatókat Szentkirályszabadján a volt szovjet laktanyában. Egy kicsit olyan, mint ha egy kísértetfilm képkockáit néznénk, pedig ez bizony a magyar valóság!
Az orosz Mordor. Egyszer ez is szellemváros lesz.
Több mint 17 ezer ember halála árán épült meg a világ legészakibb, 100 ezer főnél több lakossal rendelkező nagyvárosa: Norilszk. A Föld leggazdagabb nyersanyaglelőhelye felett épült település a világ legszennyezettebb, leghidegebb, legélhetetlenebb, legéletveszélyesebb, külföldiek által nem látogatható panelvárosa.
Szellem városok – Bhopal, India
Nem szellemváros, pedig az „kellene, hogy legyen”.
Szellem városok – Craco, Olaszország
A város, sok más középkori olasz városhoz hasonlóan egy hegytetőre épült.
Szellemvárosok – Gilman, Colorado, USA
A városkát 1886-ban alapították a coloradói ezüstláz idején, később az ólom- és cinkbányászat központjává vált. A település az Eagle-bánya köré épült. 1984-ben az Amerikai Környezetvédelmi Hivatal kitelepítette a lakosokat a levegőt és a talajvizet is érintő mérgező szennyeződések (nehézfém), valamint a bányák nem jövedelmező működtetése miatt.
Szellem városok - Wittenoom, Ausztrália
Az azbeszt szellemvárosa.
Szellemvárosok - Centralia, USA
Szerte a világon több száz szellemváros, elhagyatott hely található, melyek a természeti, vagy ember által okozott katasztrófák miatt csak döbbenetet sugároznak (jobb esetben mást nem, lásd Csernobil) a szemlélő felé.
Fuksas: A fény mint szerkezet
2009-ben Foligno külvárosának fesztelen szövetében épült Massimiliano és Doriana Fuksas új plébániaközpontja. E "betonerődítmény" stabilitása helyi értékkel bír, miután 1997-ben a körzetben földrengés pusztított. Amikor a terv 2001-ben elnyerte az egyházmegye bizalmát, a templom ikonikus alakjával reprezentált újjászületés jelképét látták benne.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások