Az összes találat erre: „Olaszország“ (28)
Föld alá bújtatott gépszín
Az építész a gépszín megtervezésekor kihasználta a felette elhelyezkedő domb természetes lejtését. A projekt két elemet tartalmaz. Összességében a tájba illeszkedik, megőrizve annak folytonosságát, ugyanakkor nem zárja ki az építészeti karakterizációt, a táj mögött megbújva rejtőzik az épület a maga szerénységével és látszóbeton faldekorációjával.
És mégis forog ... – videó
Egy olasz építész igazi kacsalábon forgó házat álmodott, sőt, kivitelezőt is talált, aki megépítette ügyfele számára.
Kortárs múzeum lett a járműjavítóból
A berlini Hamburger Bahnhof és a londoni Tate Modern példáját követve az észak-olaszországi Torinóban is kortárs művészeti komplexummá alakítottak át egy ipari épületet.
Apple Milánóban: Gödör 2.0?
Milánóban bejelentették az új Apple üzlet megnyitását, amelyet a Foster + Partners építésziroda tervez. Keretmegállapodásuk alapján a brit sztárépítész az amerikai óriáscég több boltjukat is tervezi – írja a realista.hu
Átlátszóvá vált templom, avagy műemlékvédelem(?) másképp
Edoardo Tresoldi az olaszországi Pugliában készítette el hatalmas drótháló-installációját.
Bunkerház kilátással
Az észak-olasz tóvidék buja növényzetében búvik meg ez a szokatlan bunkerszerű épület, egy család otthona.
Vízen járási kísérlet: Lebegő moló épült egy Észak-olaszországi tavon
Az Iseo tó legújabb attrakciója egy három km-es vízijárda. Úgy érezhetjük magunkat rajta, mintha a vízen járnánk.
Egyre zöldebb a világ első függőleges erdeje, a Bosco Verticale
Függőleges Erdő – így hívják a Milánó fölé magasodó két zöld tornyot. A 110 és 76 méter magas tornyok közel egy hektárnyi erdőnek adnak otthont, hogy a látványon túl a világváros levegőjének minőségét is javítsák.
Barlangfürdő történelmi színtéren
Az olaszországi hegyek festői lankáin elterülő épületegyüttes története a 14. században kezdődött, de azóta minden korszak - jelenkorunk is - rányomta a maga bélyegét.
Kihirdették az építészeti díj győzteseit
Az Európai Réz az Építészetben Díj eredményhirdetésére november 4-én a BATIMAT kiállítás nyitónapján került sor. A nemzetközi díjra a rezet vagy rézötvözetet felhasználó legjobb építészeti tervekkel pályáztak.
Börtöncellák lesznek a jövő lakásai?
A Szabadságszoba névre hallgató építmény tervezői szerint alkotásuk jó példa lehet arra, hogyan lehetne jobbá tenni a kisebb alapterületű lakások, házak belső elrendezését, illetve így lefaragni a rezsit. Az ötlet egyébként nem az építészcsoporttól, hanem a dr. Lucia Castellano irányította olaszországi Spoleto város börtönéből származik.
Hasít az apartmanház a Dolomitokban
Az épület a Dolomitok lejtőjére kapaszkodik fel a lakóövezet határán. A tömeg nagyrészt a gyakorlati, funkcionális igényekből vezethető le, 6 független lakóegység létrehozásából, melyeket a közös közlekedőmagra fűztek fel: ez a „hasadék” kívülről is jól látható, világosan kijelöli a bejáratot és két félre osztja az épülettömeget.
A 2013. évi európai „Réz az építészetben díj” pályázati kiírása
Pályamunkákat várunk a 2013. évi európai „Réz az építészetben díj” elnyeréséért – mely kiváló lehetőség a rézzel és rézötvözetekkel tervező építészek számára, hogy bemutassák munkáikat a nemzetközi közönség előtt. A pályázatok beérkezésének végső határideje 2013. május 31.
Építészek pályáztak: mesterséges sziget lesz a Costa Concordiából
A cataniai egyetem kutatócsoportja, az ICSplat is a januárban zátonyra futott és elsüllyedt MS Costa Concordia hajótestjének újrahasznosítására, mesterséges szigetté formálására írt ki nemzetközi pályázatot.
Könyvtárkedd: Középpontban az olvasás
Nem kis kihívás egy több száz éves intézményben új fókuszpontot létrehozni. King Roselli Architetti láthatóan sikeresen birkózott meg a feladattal Rómában a Pápai Egyetem bővítése során.
A jövő városának emberközpontúnak kell lennie!
Az ENSZ-Habitat által szervezett konferencián 152 ország képviseltette magát 2012. szeptember 1-je és 7-e között Olaszországban, Nápolyban.
A japánok nyertek a Velencei Építészeti Biennálén
A japán pavilon kiállítása nyerte el a 13. Velencei Nemzetközi Építészeti Biennále legjobb nemzeti projektjének odaítélt Arany Oroszlán-díjat.
Pályázati lehetőség a Trimo Kutatási Díjra
A Trimo már 11. éve rendezi meg kutatási versenyét egyetemi hallgatók számára. Tizenöt európai ország hallgatói adhatják be diplomamunkájukat, szakmai vagy doktori értekezésüket, disszertációjukat január 31-től március 18-ig.
Berlusconi leváltotta a Velencei Biennálé igazgatóját
A korábbi építészeti biennálék igazgatói felháborodtak az olasz miniszterelnök döntésén
Függőleges erdő épül Milánóban
Miközben építészek, urbanisták és beruházók világszerte többnyire a tervezőasztalon maradó futurisztikus zöld tornyokról, függőleges kertekről vizionálnak, az észak-olaszországi nagyvárosban már építik a Bosco Verticale-t, a Függőleges Erdő-t
Vissza