Az összes találat erre: „Pisa“ (10)
Megfejtették a pisai ferde torony "földrengésállóságának" titkát
Ugyanannak a laza talajnak tulajdonítható a pisai ferde torony "földrengésállósága", mint amelyik a torony süllyedését és dőlését idézte elő több száz évvel ezelőtt – derítették ki olasz és brit mérnökök.
Könnyen összeszerelhető kabinos menedékház
A stockholmi székhelyű építész tervező iroda, az Utopia Arkitekter tervezte a Skýlit, a világos kék kabinokat, amelyek a világ egyik legszebb táján találhatók.
Klímaváltozáshoz alkalmazkodó építészet: víztartály, parkoló és park egyben!
A Tredje Natur dán építésziroda radikálisan új projektet mutatott be: a Pop-Up projekt egyszerre kezeli a nagyvárosok három problémáját: a záporok után hirtelen áradásokat, a parkolóhelyek hiányát és a parkok hiányát. A terv a New York-i St. John's Parkba készült, de Budán is el tudnánk képzelni.
Szolnok új fogadóépületének látványtervei
A szolnoki vár menthetetlenül elpusztult a történelem sodrában, s részben az emberi akaratnak is köszönhetően, de a hamarosan felépülő új fogadóépületben majd szemtanúi lehetünk annak, ahogy virtuálisan életre hívjuk a vár ódon falait, mintha csak visszarepülnénk történelmünk izgalmas, s sokszor tragikus eseményeibe!
Elferdült egy San Francisco-i felhőkarcoló
Amikor felépült, mindenki a San Franciscó-i Millenium Tower csodájára járt, de a 2009-ben épült 197 méter magas lakótorony sokat veszített fényéből, mikor kiderült, hogy a pisai ferde torony nyomdokaiba lépett.
Timon Kálmán aranydiplomás építészmérnök: Építészeti világcsodák Egyiptomtól Amerikáig
Az V. szemeszter előadásai 2015-2016. évben (a HAP Galéria után) a Fugában
Norman Foster tervezheti az első holdbázist
A Foster + Partners már 2013-ban eljegyezte magát egy Európai Űrügynökség (ESA) által felállított konzorciummal, amely a háromdimenziós nyomtatás lehetőségeit kutatja a világűrben. A konzorcium közeli célja egy lakható bázis létrehozása a Holdon.
Életmódváltás az ökoépítészet csúcstechnológiájával
A budai hegyek ölelésében épült az az európai viszonylatban is páratlan, egyedi kubussal rendelkező passzívház, amely otthona lett annak a családnak, kiknek tagjai közösen úgy döntöttek, hogy elég volt a testüket, lelküket irritáló, fertőző mai szennyezett hétköznapiságból. Gondoltak egy merészet és cselekedtek.
Ferdébb, mint a pisai ferde torony - új szálloda Koppenhágában
Elkészült Skandinávia legnagyobb szállodája Koppenhágában
Fuksas: A fény mint szerkezet
2009-ben Foligno külvárosának fesztelen szövetében épült Massimiliano és Doriana Fuksas új plébániaközpontja. E "betonerődítmény" stabilitása helyi értékkel bír, miután 1997-ben a körzetben földrengés pusztított. Amikor a terv 2001-ben elnyerte az egyházmegye bizalmát, a templom ikonikus alakjával reprezentált újjászületés jelképét látták benne.
Vissza