Az összes találat erre: „Solar Decathlon“ (13)
A „Kádár-kockák” energiatudatos továbbgondolása foglalkoztatja a Solar Decathlon magyar résztvevőit
Az ÉMI szentendrei telephelyén hosszabb távon is megtekinthetők lesznek a nemzetközi Solar Decathlon verseny keretében az egyetemista csapatok által épített modellházak – jelentette be Dauner Márton, az állami tulajdonú cég vezérigazgatója.
Magyarországra jön a Solar Decathlon!
Nemzetközi innovációs házépítő verseny rendezési jogát nyerte el az ÉMI. A Solar Decathlont kiíró Energy Endeavour Foundation és a szervezésben társult partnerek 2017. szeptember 19-én egyeztettek a magyarországi verseny 2019-es rendezéséről. Mint ismert, a magyar Odoo projekt 2012-ben hatodik lett a versenyen, több kategóriában második hellyel.
Fenntartható kényelem
Épületeinknek kényelmeseknek, egészségeseknek, alacsony energiafogyasztásúaknak és környezettudatosaknak kell lenniük - hangzott el a Nemzetközi Aktívház Szövetség idén hazánkban megrendezett éves konferenciáján.
Vidéki high-tech a Metszet 2012/6 szám témája
Vidéki high-tech épületeket vesz górcső alá a Metszet idei utolsó száma. Szerepel a NASA új kutatóépülete, egy beton laborépület Spanyolországból és egy norvég kamionmérő. No és persze a címlapra került pannonhalmi új liturgikus tér John Pawson brit sztárépítésztől.
Hazajött az Odoo, a díjazott verseny-épület
November 6-án nyitották meg a BME kertjében (a Sóhajok Hídja közelében) a Spanyolországban babérokat nyert épületet ismét összeállítva. A következő két évben a mérések és tesztek mellett a magyar szakemberek is megismerhetik a Műegyetem alkotását.
A madridi versenynek vége: megvan a Solar házunk erdménye
A Solar Decathlon Europe építészeti versenynek hivatalosan szombat este lett vége, az összesítésben jó eredményt értek el a magyarok.
Második lett a magyar aktívház Madridban, de még első is lehet
A mérnöki és szerkezeti megoldások tekintetében második helyezett lett a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) hallgatóinak aktívháza a madridi Solar Decathlon versenyen.
100 millió forintos magyar napelemes ház fog Madridban versenyezni
A felhasznált energia dupláját termeli meg az a napház, amellyel a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem csapata indul szeptemberben a madridi Solar Decathlon Europe nemzetközi versenyen – az épületet múlt héten Budapesten mutatták be az építők és a szponzorok.
Csúcstechnológiai kísérletek az ODOO solar ház energiatermelésének optimalizálásáért!
A 2012.Solar Decathlon nemzetközi versenypályázat célja az, hogy minden résztvevő csapat a piaci szereplőkkel együttműködve egy napenergiát optimálisan hasznosító, környezettudatos, könnyűszerkezetes lakóépületet tervezzen és építsen fel 2012 szeptemberében Madridban.
Lemond Bencsik János
Lemond Bencsik János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyi államtitkára. A hírt maga Bencsik János erősítette meg egy Facebook-bejegyzésben péntek kora este, miután az Indexen megjelent a lemondásáról szóló hír.
Meglepő információk az épületburokról
Túlzás nélkül állítható, hogy a Bara Hotelben ismét nagy sikerrel lezajlott Építész Tervezői Nap ezúttal sok újdonsággal szolgált a több mint kétszáz résztvevő számára.
Épületburok koncepció – Építész Tervezői Nap november 10-én
A passzívháztervezésben elterjedt fogalom az épületburok, ami kifejezi az épületet körülvevő szerkezetek - tetők, homlokzatok, nyílászárók, padlók - egységes tervezésének igényét: csak folyamatos burok képes hőhídmentes, páravédelmi szempontból megfelelő, jó teljesítményű külső térelhatárolást nyújtani.
Mi van a paplan alatt?
A napokban Washingtonban megrendezésre kerülő Solar Decathlon hallgatói fenntarthatósági pályázaton sokak figyelmét felkelti egy szokatlan megjelenésű tanulmány-ház.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Tervlap
Archmaaik

Építési megoldások