Az összes találat erre: „előregyártott“ (24)
Új trend az építésben, hatékonyság a kivitelezésben
Az építőiparban egyre gyakrabban nyer értelmet „az idő pénz” közhely, különösen, ha a határidő szorít vagy kevés az ember, ahogy mostanában. Ebben a helyzetben melyik beruházót, kivitelezőt hagy hidegen egy olyan megoldás, amellyel akár 20-30% költségmegtakarítás érhető el, vagy egy hónappal rövidülhet a kivitelezési idő?
Élőmunka helyett előregyártott falak és födémek
Nagyméretű falak, belvárosi foghíj-beépítés, kiterjedt födémek monolitikus vasbetonból, az idő szorítása és a szakemberhiány – ezek a leggyakoribb indokok, amikor a terveken az előregyártott beton kéregfal és födémelemek jelennek meg.
Lemerültek a telepek? Megérkezett az akkumulátor töltő – emberi felhasználásra
Egy dán dizájn háztartási készülékeket gyártó vállalat, a Vipp előregyártott mikroházat készített azzal a céllal, hogy az emberek feltölthessék lemerült elemeiket.
Hogyan lehet egy csarnok előregyártott, mégis egyedi?
Ahogy a megrendelő iparágában, a lézer- és robottechnikában, úgy a csarnoképítésen is látszik, hogyan változnak a megrendelői igények az évtizedek alatt. Egyre népszerűbbek a lapostetős megoldások, vagy az előregyártott elemek, amelyek gyorsítják az építést és egyben környezetkímélőek.
Energiatakarékos előregyártott ház
A "BeachHaus I" négy éve készült el nem messze Vancouvertől, a White Rock East Beach lakónegyedben, egy nyüzsgő és környezettudatos család számára.
Moduláris hobbit-házak
"Szeretett volna egy igazi hobbit-házban lakni? Vagy csak természetközelibb életteret szeretne, mint a jelenlegi lakóhelye? Minderre megoldást jelenthetnek a Green Magic Homes iroda előregyártott, szálerősítéses polimer elemekből kevesebb mint három nap alatt felállítható modulházai."
Épületburok – hibák és kihívások
Új, pontosabb módszer a hőhidak számítására, a hőszigetelés vastagodásának akusztikai hatásai, a határoló szerkezeteket a saját síkjukban érő hatások, nyílászárók, függönyfalak, üveglamellák, árnyékolók, hőszigetelések, homlokzatburkolatok, héjazatok és zöldtetők – minderről a júniusi Építész Tervezői Napon szerezhettek ismereteket a résztvevők.
Parazita építészet - plusz fény és tér a szűk lakásokba
Stefan Eberstadt egy egyszerű hasábot álmodott meg, amelyen minden oldalról nyílásokat helyezett el, majd az épületek homlokzatára függesztette.
Látogatói konténer gyárakba
A Caramel építész iroda egy érdekes látogatói konténert álmodott meg cégek és akár az építőipar számára is. A konténerek előregyártottak és egyszerűen szabhatóak, illeszthetőek.
Előregyártott autópálya hídszerkezetekből épült családi ház
Hatalmas autópályákhoz alkalmazott elemekből épült fel egy épület. Nagyon érdekes az óriási elemek térszervezése, legószerű egymásra helyezése, majd azok statikai rendbetétele.
Moduláris előregyártott épület a Studio 804-től
Újabb épület a Studio 804-től: a tervezők a kansasi egyetem építészmérnök hallgatóival együttműködve álmodták meg és építették fel az egyszerű tömegű, de annál izgalmasabb épületet.
Nyitott doboz térbeli korlátok nélkül avagy rétegekből épülő előregyártott otthon
Az épület teljesen nyitott, egy család életét nyomon lehet követni az ébredés pillanatától egészen a lefekvésig. Az udvar felől olyan az épület, mintha rétegesen elhelyezett különböző üveglapokból állna.
Lapra szerelt házak a sztárépítész műhelyéből
Richard Rogers, a 80-dik születésnapját tavaly ünnepelt angol sztárépítész előregyártott ökoházban látja a megoldást a korukból és jövedelmi helyzetükből adódóan hitelfelvételre képtelen fiatalok első lakáshoz jutásához.
Viktória Ipari Park Logisztikai Központ
Csarnok Nagydíj pályázat
Dr. Bán Anikó, dr. Massányi Tibor
Endoszkóp szervíz és laboratóriumi csarnok
Csarnok Nagydíj Pályázat
Pálfi György
Metalobox ipari bércsarnok
Csarnok Nagydíj Pályázat
Jauch Katalin
Metalobox inkubátorház
Csarnok Nagydíj Pályázat
Jauch Katalin
Az épülő debreceni Nagyerdei stadion legújabb látványtervei
Dinamikusan zajlik a debreceni Nagyerdei Stadion építése az áprilisi alapkőletételt követően. Már állnak Európa legmagasabb előregyártott pillérei.A tervező BORD Építész Stúdió elkészítette a végleges kiviteli terveket, s ezek szerint az új stadion a 30-as években épült elődjének kontúrjain belül helyezkedik majd el.
Lapraszerelt házak házhozszállítással
Hat-nyolc hét alatt felépíthetőek azok a házak, melyekhez előregyártott készletekkel segíti hozzá egy holland város az első lakásuk megvásárlására készülőket.
A jövő otthona lesz az előregyártott, hagyományos küllemű ökoház?
Sokan az előregyártott elemekből készülő, újgenerációs házakat a jövő épületeinek tartják. Ezekben az épületekben a tervezők olyannyira továbbgondolták az építészetet, hogy az otthonokat az idő előrehaladtával tetszés szerint lehet bővíteni.
Vissza

Hírlevél feliratkozás >>


Konferencianaptár

Lambda Systeme Kft.
Austrotherm
Austrotherm
Archmaaik

Építési megoldások