Az összes találat erre: „Úszó város“ (5)
Úszó szigetváros
A San Franciscó-i székhelyű Seasteading Institue nonprofit szervezet a 2008-as megalapítása óta fáradhatatlanul dolgozott azon, hogy megállapodást kössön Francia Polinézia kormányával és elkezdhessék a projekt tesztelését – írja a Sokszínű Vidék.
Úszó hidropolisz a Nílus völgyében
A Silt Lake Citynek, azaz iszapvárosnak is nevezett település az árvízvédelmen túl környezettudatos lakhatást kínál a folyam árterében. A moduláris úszó városban lévő mezőgazdasági területek, lakóépületek, energiagenerátorok együtt lebegnek a víz felszínén, kivédve az árapályt és az áradások veszélyeit.
Aequorea úszó ökováros építése kezdődik Rio de Janeiro partjainál
A futurisztikus terveiről elhíresült belga építész, Vincent Callebaut által megálmodott, Aequorea névre hallgató ökováros Rio de Janeiro partjainál épülne fel. A projekt előhírnöke annak a vízen lebegő, fenntartható építészetnek, amely a tengeri élővilág védelmét is segítve adhat választ a klímaváltozás kihívására.
Megújuló energiával önfenntartó lehet a rája alakú úszó város
Szélturbinákból, hullámzás- és árapály-erőműből, tengervíz-hőszivattyúból nyerné az energiát a hétezer ember elszállásolására képes kutatóhajó, melyet Jacques Rougerie francia építész tervezett.
Lebegésre tervezve
London a Temze vizén úszó városi parkkal készül a 2012-es olimpiára érkezők és városnéző programjának gazdagítására.
Vissza