Az összes találat erre: „étdr“ (11)
ÉTDR-káosz: lehalt a rendszer, marad a posta. Upgrade: Ma megjavították!
Üzemzavar miatt áll az építéshatósági eljárásokat befogadó és bonyolító internetes felület. Az érintettek dühönghetnek, mivel minden határidő-túllépésért megbírságolhatják őket a hatóságok. Az ügyfélszolgálaton csak a vállukat vonogatják, a postai feladást javasolják – írja a hvg.hu
Könnyen összeszerelhető kabinos menedékház
A stockholmi székhelyű építész tervező iroda, az Utopia Arkitekter tervezte a Skýlit, a világos kék kabinokat, amelyek a világ egyik legszebb táján találhatók.
Klímaváltozáshoz alkalmazkodó építészet: víztartály, parkoló és park egyben!
A Tredje Natur dán építésziroda radikálisan új projektet mutatott be: a Pop-Up projekt egyszerre kezeli a nagyvárosok három problémáját: a záporok után hirtelen áradásokat, a parkolóhelyek hiányát és a parkok hiányát. A terv a New York-i St. John's Parkba készült, de Budán is el tudnánk képzelni.
Megújult felülettel mutatkozik be az ÉTDR
Ahogy korábban jelezték, az ÉTDR, azaz teljes nevén az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokat támogató elektronikus dokumentációs rendszer, június 23-án új verzióval jelentkezett. Szebb, egyszerűbb, könnyebben kezelhető felületet ígérnek.
Megújul az ÉTDR
Megújul az ÉTDR ügyféloldali felülete, könnyebbé válik az építéshatósági ügyintézés – jelentette be Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár a Construma építőipari kiállításon, 2017. április 6-án. Az eddigi tárhely helyett piszkozat, új logó, drag and drop feltöltés, címkézés.
Ezekre a változásokra érdemes most figyelniük a tervezőknek
Mit kötelező és mit érdemes módosítani a tervezői szerződések szövegében? Melyek a típushibák az építészeti-műszaki tervdokumentációkban, és hogyan lehet ezeket elkerülni? Hogyan lehet gyorsabbá és hatékonyabbá tenni az ÉTDR használatát?
Megjelent az Építésügyi hatósági útmutató
Az építésügyi hatósági eljárásokról és a szankciórendszerről szóló digitális kiadvány tartalma folyamatosan frissül: aki egyszer megvásárolja, az az év végéig mindig az aktualizált változatot tudja elérni. A könyv gyakorlatias magyarázatokkal, listákkal, táblázatokkal is segíti az eligazodást.
Világújdonság: érintőképernyős e-papír egy magyar földhivatalban
Az e-könyvek és e-olvasók ('e-book reader') hatalmas sikere mögött egy fantasztikus technológiai újítás áll: az e-papír ('e-paper'). Eme kijelző nem fogyaszt áramot, csak a képpontok változtatásakor (ergo lapozáskor), azonban láttam egy érintésérzékeny e-papírt egy honi földhivatalban...
Milyen lesz a január 1-től kötelező ÉTDR?
A tervezőknek a január 1. után benyújtott építési engedélyeknél a dokumentációt elektronikusan kell benyújtani, ami a gyakorlatban pdf (PDF/A) formátumot jelent. A pontos tudnivalók – válaszol az illetékes.
Jövőre már elektronikusan intézhetők az építési ügyek
A jövő év elejétől elektronikus formában lehet az építési ügyeket intézni, és több engedély egyszerűbben beszerezhető.
Sikeres szakmai rendezvényen debütált a 2013-as Autodesk termékcsalád
Az Autodesk június 5-én mutatta be az egyes szakterületekre fejlesztett Autodesk Design Suite 2013 termékcsaládot és az új felhő alapú Autodesk 360 szolgáltatást.
Vissza