Az összes találat erre: „ Újbuda“ (16)
Európa városai Tallinnban találkoztak
Hogyan lehetnek élhetőbbek a városaink? Hogyan tehetjük jobbá a városlakók életminőségét? Ezekre a kérdésekre mutatta be a saját válaszait közel száz település – köztük Budapest-Újbuda és Kazincbarcika – október első napjaiban az észt fővárosban, az EU Urbact programjának városfesztiválján.
A kormány* gyorsan véleményt nyilvánított felhőkarcoló ügyben....
Két nappal a nyilvános sajtótájékoztató után a kormány reagált a Kopaszi-öbölbe készülő toronyház építésének ügyében. Lázár János a felhőkarcolókat a mohóság szimbólumának nevezte.
Új pályázat városoknak!
Az URBACT nemzetközi városfejlesztési program idén is pályázatot ír ki, amelyhez hazai városok is csatlakozhatnak. Ennek előnyeiről és módjáról, a partnerkeresés lehetőségeiről, illetve az itthon és külföldön már bevált és nálunk is alkalmazható példákról tájékozódhatunk a szeptember 21-i infónapon, melyre a Kortárs Építészeti Központban kerül sor.
Brutális beépítés jön a Feneketlen-tónál az ÉMI helyére
Egy-egy gigantikus lakópark-beruházásnál a fejlesztői akarat gyakran ütközik a helyi közösség érdekeivel. Budapest XI. kerületében most kezdenek elszabadulni az indulatok: a Feneketlen-tó kertvárosias környezetébe három óriástömböt „ültetnének” 350 lakással és 500 parkolóhelyes mélygarázzsal. A szakmának ismerős a telek: itt volt az ÉMI.
Magyarországról ketten is bekerültek az URBACT „Good Practice” városai közé
Újbudát, vagyis Budapest 11. kerületét és Kazincbarcikát is beválogatták az Európai Unió integrált városfejlesztési programja, az URBACT azon városai közé, amelyek valamely területen egy már jól bevált megoldással tudnak a többi település számára mintául szolgálni.
Hat gyorsforgalmi utat köt majd össze az új Duna-híd
A Galvani híd közvetlen összeköttetést teremt majd Újbuda és Csepel, Ferencváros, valamint Kispest és Kőbánya között.
Az Elite Park Az év lakóingatlan-projektje
Az újbudai Elite Park nyerte el az idei évben az “Év Tervezett Lakó Projektje” címet. Ebben a kategóriában 22 másik beruházással állt versenyben. A kiemelkedő lakóingatlan-projekt valóban egyedülálló a most induló és zajló fejlesztések között.
Tarlós: felelős főpolgármester nem ellenezheti az olimpiát
Felelős budapesti főpolgármester nem ellenezheti az olimpiát – mondta Tarlós István az FM 102.1-en szerda este. Úgy fogalmazott, nem hivatott eldönteni, hogy az ország nyerne-e az olimpiarendezéssel, Budapestnek azonban mindenképpen jót tenne. A főpolgármester támogatná az újbudai toronyházak építését is.
Új bevásárlóközpont épül Budapesten: Nesze neked plázastop?
A Futureal csoport hivatalosan is bejelentette, hogy elkezdik az újbudai Etele Plaza kivitelezését. Ezzel a 2013-ban átadott Árkád2 után újabb bevásárlóközpont épül Magyarországon. Az átadás tervezett ideje 2019 vége.
Szuperkórház helyett sportcsarnokot kap Kelenföld?
Lehet, hogy nem is szuperkórház, hanem sportcsarnok épül Kelenföldön - értesült a Magyar Idők. A kórház számára alkalmas újbudai ingatlanokra ugyanis sokan igényt tartanak,s bizony a lehetséges beruházások között sportlétesítmény is szerepel.
Hamarosan káosz lesz Újbudán egy beruházás miatt
Valamennyi szakhatósági engedély birtokában vág bele a BKK az 1-es villamos újbudai szakaszának továbbépítésébe. A fejlesztés része lesz több közpark megújítása is. Előre láthatóan 13 hónapig tart majd az építkezés.
Láthatatlan emlékmű a Körtéren – nedvesen elevenebb
Az újbudai 56-os emlékmű pályázat eredményeként különleges köztéri alkotás valósulhat meg a Móricz Zsigmond körtéren, mely csak esőben elevenedik meg, válik láthatóvá.
Tárlatvezetés a jövő épületeiben – Látogatás az Újbudai Polgármesteri Hivatalban
A Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) által szervezett programsorozat, a hazai fenntartható létesítmények színe-javát bemutató Green Walk alkalmával szeptember 17-én lehetősége nyílik az érdeklődőknek arra, hogy testközelből megismerkedhessenek az intézmény működésével.
BME Sportközpont
Csarnok Nagydíj Pályázat
Szabó Levente DLA
Architektonikus formastruktúrák
Az Újbuda Galériában (Budapest, XI. Zsombolyai u. 5. – Polgármesteri Hivatal I. emelet) március 30-án, pénteken 13,00 órakor nyílt meg Ürmös Péter grafikusművész „Architektonikus formastruktúrák” című kiállítása, igen gazdag grafikai anyaggal.
ZBR-beruházás Újbudán
A Zöld Beruházási Rendszer (ZBR) Klímabarát Otthon Panel Alprogramja keretében a közelmúltban Budapest XI. kerületében Újbudán megvalósult építési beruházásnak köszönhetően (egy 180 lakásos társasház felújítása) évente 341.750 kg-mal kevesebb szén-dioxid jut a légkörbe.
Vissza