Az összes találat erre: „ 3D nyomtatás“ (7)
Lakóházakat építenek háromdimenziós nyomtatóval Eindhovenben
A hollandiai Eindhovenben épülnek a világ első olyan lakóházai, amelyek felhúzásához háromdimenziós nyomtatót használnak. Az új technológia a kőműves munkát váltja fel – adta hírül a The Guardian brit napilap honlapja.
A lebombázott Moszul moduláris 3D lakóhidakkal épül újjá Vincent Callebaut tervei szerint
A harcoknak vége az iraki Moszulban, de az egész település lakhatatlanná vált. Ötletpályázatot írtak ki az újjáépítésre, amelyet a Vincent Callebaut építésziroda nyert, a tőlük megszokott különleges tervvel. Az „Öt farm híd" címet viselő koncepció költséghatékony és folyamatosan fejleszthető hidak építését tűzte ki célul.
Itt az első 3D-ben nyomtatott irodaház!
Dubajban felavatták a világ első háromdimenziós nyomtatással épített, működő irodaépületét, amely a jövő munkahelyének leginnovatívabb formáit testesíti meg.
Egy szórakoztató építész-konferencia kreditpontért!
Algaépítészet, zöld felhőkarcolók, forradalmi lakk, fa felhőkarcolók, zéró széndioxid város, baktériummal öngyógyító beton, okosbeton, innovatív rendszer, hipermodern műanyagok, energiatárolás, intelligens dokkolástechnika, áttörés a CAD adatrögzítésben, 3D nyomtatás, űrbázisok - a konferencia témái!
3D nyomtatott híd épül Amszterdamban
Amszterdamban több mint 1200 híd ível át a város csatornái felett. Történetük gazdag, némelyik még a 17. századból maradt ránk. A hollandok azonban nem zárkóznak el a kortárs szerkezeti megoldásoktól. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a városban 3D nyomtatásos technológiával épít gyalogoshidat az MX3D iroda.
Házak 3D nyomtatással
Egy kínai cég tíz darab egyszintes épületet állított elő 3D nyomtatással, kevesebb mint 24 óra alatt. Hollandiában a Dus Architects építésziroda az Ultimaker céggel együttműködve fejlesztette ki 3D printerét, amellyel 2x2x3.5 méteres nagyságig tudnak épületelemeket nyomtatni. Céljuk egy tradicionális formájú amszterdami ház megépítése.
Sikeres szakmai rendezvényen debütált a 2013-as Autodesk termékcsalád
Az Autodesk június 5-én mutatta be az egyes szakterületekre fejlesztett Autodesk Design Suite 2013 termékcsaládot és az új felhő alapú Autodesk 360 szolgáltatást.
Vissza