Az összes találat erre: „ Apple“ (27)
Újragondolt koncepcióval rukkolt elő a Foster+Partners a Makaóban építendő Apple Store terveinél
Ez a terv igencsak különbözik az üvegezett homlokzatú épületeiktől. Az "ázsiai Las Vegas" néven ismert kikötőváros nyüzsgésére válaszul az Apple Cotai Központot a brit nemzetközi építészeti stúdió a nyugalom oázisaként bambuszerdővel veszi körül, és speciális, átlátszó üvegpanellel borítja, amely hatékonyan kirekeszti a zajt.
A végsőkig tökéletes új Apple központ össze-vissza töri az alkalmazottakat
Több alkalommal a mentőket kellett hívni a Norman Foster tervezte Apple Park-ba – amelyet Steve Jobs "a világ legjobb irodaházának" nevezett –, mert az alkalmazottak beleütköztek tökéletes üvegfelületekbe.
Idea Conference Kecskeméten március 8-9-én
Csütörtökön Kecskeméten első alkalommal kerül megrendezésre az IDEA Conference 2018, egyik előadója Roger Ridsdill Smith, aki az Egyesült Királyság Építőmérnöki Intézetének kiemelt tagja és a Foster + Partners statikai mérnökcsapatának vezetője. Szintén előad Mitja Vovko, a BIM design nemzetközi hírű szlovén szakértője.
Megnyílt Fosterek látogatóközpontja az Apple Parkban
A Foster + Partners által tervezett látogatóközpont az Apple új kaliforniai központjának részeként üdvözölte első vendégeit.
Falak és pillérek nélkül: Steve Jobs Theatre
A látványterv sokmindent elbír, de hogy áll meg ez az ufó-forma tető a valóságban? Nos, megépítették...
A MOL-é lesz a lágymányosi toronyház, Fosterék tervezik
A 120 méter magas toronyház a MOL székháza lesz, a dizájn alapmotívuma a magas torony és a lepényépület egységessé tétele, sok zölddel, LEED platinum(közeli) minősítéssel. A tervező a Foster & Partners, magyar partnere a Finta Stúdió.
Csalódásokkal teli az Apple új ufó-kampusza
Elégedetlenkednek az alkalmazottak az idilli amerikai kisvárosi környezetbe leereszkedett üvegpalotában. Talán nem is csoda, mégis ki dolgozna egy iPhone-ban?
Apple Milánóban: Gödör 2.0?
Milánóban bejelentették az új Apple üzlet megnyitását, amelyet a Foster + Partners építésziroda tervez. Keretmegállapodásuk alapján a brit sztárépítész az amerikai óriáscég több boltjukat is tervezi – írja a realista.hu
Mega Apple-üzlet nyílt Dubajban
Kétszintes mega-üzletet nyitott az Apple a világ legnagyobb bevásárló-központjában, Dubajban. Már videón is látható, milyen elképesztő boltról van szó.
Kilövésre kész az Apple repülő csészealja
Megvalósult Steve Jobs egyik legnagyobb álma: nyáron teljesen kész lesz a cég második székhelye, amit korábban Campus 2 néven emlegetett a cég. Az űrhajót mintázó, üvegfalú óriásépület végleges neve Apple Park lett. A dolgozók már áprilisban elkezdhetnek beköltözni a szuperdrága komplexumba.
Exluzív közelkép: Oculus, New York
15 évvel az ikertornyok leomlása után, az új World Trade Center One lábánál elkészült az Oculus intermodális csomópont és bevásárlóközpont. Az alapvetően föld alá bújtatott épületben egy új Apple Store is helyet kapott.
A világ legnagyobb üvegtóruszának kulisszatitkai
2017 elejére készül el az Apple új campusza, a légies, 260 ezer négyzetméteres, impozáns méretű repülő csészealj, amely futurisztikus, jövőbe mutató kisugárzásával az Apple tevékenységének eszmeiségét hirdeti a világ felé. Itt minden megvalósítható – vagyis a lehetetlen nem létező fogalom!
A világ 10 legkülönlegesebb átadásra váró épülete 2016-ban
A világ élvonalába tartozó építészek fantáziája 2016-ban is szárnyal. Olyan épületek sorát hozzák létre, melyek építése még folyamatban van, de átadása idén várható. Az Architizer.com építészeti portál által rangsorolt épületek többsége múzeum. Nem csoda, hiszen ez az az épülettípus, ami mindig is a legnagyobb szabadságot adta a tervezőknek.
Pollack lebontva, újraépítve és zenével megbolondítva
A több manhattani és prágai butique szállodát üzemeltető amerikai tulajdonos úgy döntött, hogy Budapesten zenei tematikájú hotelt nyit. A tervezéssel Szécsi Zsolt építészt és Varró Zoltán belsőépítészt bízta meg. A belvárosban szálloda létrehozása céljából vásárolt épület állaga olyannyira tönkrement, hogy végül a teljesen bontás mellett döntöttek.
Autodesk BIM 360 Glue
Egy épületinformáció-modell rengeteg adatból épül fel. Véges részletek elsöprő mennyiségű és átfogó gyűjteménye ez, ami, ha egy folyamat támogatja, felbecsülhetetlen értékkel bír egy projekt sikeres megvalósításához. Ezek az információk fontosak, vizuális értelmezésük nehézkes lehet. Különösen, ha terepen van, és szándékosan egy dologra koncentrál.
A Google világ burokban születik újjá
Az Apple példáját követve a Google vezetősége is a teljes megújulás mellett tette le a voksát, és új főhadiszállásra költözik. A helyszín ezúttal a kaliforniai Mountain View, ahol a felkért dán Bjarke Ingels és a brit Thomas Heatherwick építészek tervei alapján valósítja meg az üvegbuborékokban megálmodott új világot.
Gigászi napelempark
Épül az Apple második, futurisztikus kampusza. Jelenleg az acélszerkezetek alapját képző betonelemek összeillesztése folyik. Sir Norman Foster panorámás tervét görbe üvegpanelek borítják majd.
Új nagyformátumú, ötszínes nyomtatók
A Canon két új imagePROGRAF nyomtatót mutatott be, amelyek a hatékony, könnyen használható CAD- és grafikai megoldásokat igénylő vállalatok számára készültek.
Ahogy a drónok látják
Több mint három évvel ezelőtti bejelentése óta lankadatlan érdeklődés övezi az Apple új kampuszának építkezését. A drónok által készített további részletek is napvilágra kerültek.
MÉK-MÉSZ Diplomadíj 2014
A 2014-es évben diplomázott építészek, belsőépítészek, településterevezők, táj-és kertépítészek szeptember 8-12. között adhatják be pályázataikat.
Vissza