Az összes találat erre: „ Austrotherm“ (10)
Új, kreditpontos online képzés a Tervlapon – Fent és lent a szigetelésben
A márciusi, szigetelésről szóló Tervezői nap alapján készült online tananyagok elérhetőek az Online képzés oldalon.
Virtuál és Valóság – Korszerű építészeti tervezés
Energiadizájn és a Building Information Modeling (Épületinformációs Modellezés). Miért érdemes, miért kell ezekkel foglalkozni? Hogyan tudja az építész az érdekeit érvényesíteni? A legnevesebb építészek hogyan használják a BIM technológiát? Mik az energetikai követelmények ma és holnap?
Felújítások – szebbet, jobbat, komfortosabbat
Az idei első Építész Tervezői Nap a felújítások témakörét járta körbe. Mik a buktatók? Mire kell odafigyelni? Mik a legújabb megoldások? A kérdésekre a BME Épületszerkezettani Tanszék és az ÉMI előadói, valamint a gyártó cégek alkalmazástechnikai szakemberei adták meg a választ.
A Média Építészeti Díja 2013: építészekkel telt meg a Katona József Színház
Idén újra teltház előtt mutatkoztak be az építészek a budapesti Katona József Színházban a kilencedik alkalommal megrendezett Média Építészeti Díja– nyilvános zsűrizés és díjátadó – rendezvényen 2013. november 7-én. Bemutatjuk a díjazottakat.
Felújítások épületszerkezet-tana és energetikája
Mik a műemléki épületszerkezetek felújításának sajátos szempontjai? Ezek a felújítási munkák mennyiben térnek el az új épületek tervezési folyamatától? Ezekre a kérdésekre válaszolt a május 9-én nagy érdeklődés mellett megrendezett Építész Tervezői Nap a Bara Hotelben.
A Bomlás Virágai
A Kortárs Építészeti Központ rendszeresen szervez felderítő utakat a mostoha, vagy rejtélyes sorsú budapesti épületek közé. Városi sétáik komplex összművészeti kalandtúrák. Az Észak-Pesti Kórház málló tömbjei között a halk csellószó szellemeket idézett: az elmúlás randevúzott a jó húsz éve sebtében távozott szovjet hadsereg visszajáró lelkeivel.
Média Építészeti Díja 2012
Megtelt a közel négyszáz fős, megújult budapesti Katona József Színház a nyolcadik alkalommal meghirdetett Média Építészeti Díj – nyilvános zsűrizés és díjátadó – rendezvényén 2012. október 25-én. A díjazottak: a XIII. kerületi Klapka szolgáltatóház és a Zsolnay Kulturális Negyed. A közönségdíjat egy budai családi ház, valamint egy pavilon nyerte.
Cementgyári Strada
Szeptemberben adták át Magyarország új, európai szinten is kiemelkedően korszerű cementgyárát Királyegyházán. Az ipari létesítmény nem csak méreteivel, de egyedi mélyépítési megoldással is meglepi a szemlélőt.
Új európai irányelv az épületek légzárásáról – részletek a május 24-i Tervezői Nap programjából
Az energetikai tervezés új szemléletéről, a hő- és hangszigetelés kapcsolatáról, átforduló fémlemez fedésekről is szó lesz a Tető- és homlokzati megoldások című, május 24-i konferencián. Konkrét szerkezeti megoldások, termékek bemutatásán kívül építésjogi témájú előadást is hallhatnak a résztvevők. Kamarai pontok: MÉK: 2 pont, MMK: 2 pont.
Épületklimatológia
A rendkívül aktuális témának köszönhetően a szokásosnál is több érdeklődő vett részt az Építész Tervezői Napok sorozatának szeptemberi rendezvényén, ahol a klímatudatos tervezés épületszerkezeti és -gépészeti eszközein kívül a LEED minősítési rendszer és a kortárs spanyol építészet is napirendre került.
Vissza