Az összes találat erre: „ Bara Hotel“ (19)
Új év, új hőszigetelési követelmények
Január elsejétől minden új épületre kötelezőek a "Költségoptimalizált" energetikai követelmények. A falakra 0,24-es U érték kötelező, a tetőkre 0,17-es. Mit jelent ez a gyakorlatban? Hogyan függ ez össze a penészképződéssel és hogyan a tűzvédelemmel? A BME Épületszerkezettani Tanszék oktatói adnak elő.
Mi minden van másképp a tűzvédelemben?
Nagy érdeklődés mellett, a Műegyetem két oktatójának, Takács Lajos Gábornak és Szikra Csabának (BME) vezetésével zajlott a tűzvédelmi tervezői nap a Bara Hotelben. Az új technológiák mellett az új, ingyenesen letölthető Tűzvédelmi Tervezési Irányelvekről esett a legtöbb szó, több szerző is előadott.
Amit tudni akartál a padlótervezésről, de nem merted megkérdezni
Mi változik a csúszásgátlásban? Mit okoz a növekvő hőszigetelés? Mik a sportpadlók tipikus hibái? Jók-e a hőszigetelési számítási módszerek? A BME Épületszerkezettan Tanszék legjobbjai, helyszíni mérések, a Burkolástechnikai Egyesület elnöke – mindez egy nap, egy helyen
Magas- és lapostetők a szeptember 22-i Építész Tervezői Napon
Megjelentek az új szakmai irányelvek a cseréptetőkre és a bitumenes lapostető-szigetelésekre – ezek legfontosabb részleteivel is megismerkedhetnek a résztvevők a szeptember 22-i Építész Tervezői Napon, melyet a BME Épületszerkezettani Tanszék szakmai közreműködésével szervezünk.
Mindenki becsapható, avagy: hőszigetelnek-e a ”hőszigetelő festékek?”
Csábító lehetőség, hogy polisztirol vagy ásványgyapot táblák felragasztása helyett egyszerű festéssel lenne elérhető az energiaszámlák csökkentése. Magyarországon számtalan terméknéven árusítanak különböző forgalmazók hőszigetelőnek nevezett festéket. Az alábbi cikk, lerántja a leplet az ottani csaló csodafesték-forgalmazókról! - REAKCIÓVAL
Mik az energetikai felújítások veszélyei és korlátai? – egy aktuális konferencia
Mik az új energetikai előírások, és mi várható még? Az utólagos hőszigetelésnek milyen korlátai vannak? Az épületszerkezettan legjobb magyar szakemberei adnak elő a legégetőbb problémákról a BME Épületszerkezettani Tanszék és a Metszet közös konferenciáján szeptemberben.
Itt vannak az új tűzvédelmi szabályozás első tapasztalatai
A március óta hatályos új OTSZ-t az építészek elkezdték már használni. Közben készülnek a TvMI-k, azaz a Tűzvédelmi Műszaki Irányelvek. A BME Épületszerkezettan Tanszéke szakmai szervezésében megvalósuló konferencián a gyakorlat szempontjából mutatják be a szabályozást.
Vízszigetelések - víz: élet vagy első számú veszélyforrás
Zsúfolásig telt a Bara Hotel konferenciaterme az őszi-téli szezon első Építész Tervezői Napján, amely a vízszigeteléseket állította középpontba a mélyépítési szigetelésektől a tetőteraszokig.
Sosem volt ilyen aktuális a Tervezői Nap témája
Az idei csapadékos nyár különösen felhívta a figyelmet a szeptember 18-i (2 MÉK kreditpontot érő) Építész Tervezői Nap témájára, a vízszigetelésekre, annál is inkább, mert a hazai lakosság egyre nagyobb hányada kénytelen olyan lakásban élni, amelyik beázik vagy vizesek a falai.
Építészek kezébe való-e a vidékfejlesztés?
Az építés jelentősége a vidékfejlesztésben című, május 8-i budapesti konferencia jelentőségét az adja, hogy az új EU-költségvetési ciklusban többféle jogcímen juthat pénz olyan vidéki beruházásokra, melyekhez építési tevékenység is kapcsolódik.
Felújítások – szebbet, jobbat, komfortosabbat
Az idei első Építész Tervezői Nap a felújítások témakörét járta körbe. Mik a buktatók? Mire kell odafigyelni? Mik a legújabb megoldások? A kérdésekre a BME Épületszerkezettani Tanszék és az ÉMI előadói, valamint a gyártó cégek alkalmazástechnikai szakemberei adták meg a választ.
A felújítás biztosan szebb, jobb, komfortosabb házat eredményez? Min múlik?
Felújításokkal indul idén a BME Épületszerkezettan Tanszék égisze alatt szervezet ÉTN sorozat a Bara Hotelben március 20-án. Mit lehet elrontani egy felújításnál, mire kell odafigyelni? Ráadásként „Az Év Bramac Tetője” Pályázat eredményhirdetése!
Amit a tűzvédelemről az építésznek tudni kell
Tavaly novemberben ismét változott az OTSZ (változtak a tűztávolságra, a menekülési útvonalra vonatkozó szabályok), de hamarosan felépítésében is új jogszabály készül, a keretszabály mellett irányelvek fognak tartalmazni bizonyos részletszabályokat, ez lesz az OTSZ 5.0, melynek idén várható hatálybalépése.
Felújítások épületszerkezet-tana és energetikája
Mik a műemléki épületszerkezetek felújításának sajátos szempontjai? Ezek a felújítási munkák mennyiben térnek el az új épületek tervezési folyamatától? Ezekre a kérdésekre válaszolt a május 9-én nagy érdeklődés mellett megrendezett Építész Tervezői Nap a Bara Hotelben.
Hiteles remake - Építész Tervezői Nap május 9-én
Az épületrehabilitációk egyre inkább előtérbe kerülnek az új építéssel szemben. A felújítások épületszerkezettana és energetikája lesz a témája a következő tervezői napnak, amelyen a Várkert Bazár rekonstrukciójába is bepillanthat a hallgatóság.
Kül- és beltéri járófelületek – Építész Tervezői Nap november 15-én
Az Építész Tervezői Napok idei sorozatának utolsó alkalmán a burkolatok kerülnek sorra a beltériektől a lépcsőkön át a kültéri járófelületekig.
Az energiadizájn a szeptember 20-ai Építész Tervezői Nap témája
Osztrák energetikai szakértő, a HuGBC és a MaPaSz elnöke, a Műegyetem Épületszerkezettan Tanszékének oktatói adnak elő a szeptember 20-án a Bara Hotelben tartott Energiadizájn konferencián. A rendezvényen az építőipar legfrissebb energiahatékony megoldásait is megismerhetjük.
Meglepő információk az épületburokról
Túlzás nélkül állítható, hogy a Bara Hotelben ismét nagy sikerrel lezajlott Építész Tervezői Nap ezúttal sok újdonsággal szolgált a több mint kétszáz résztvevő számára.
Újdonságok a 2011. évi Építész Tervezői Napokon
Megújul a Metszet folyóirat kiadója által szervezett Tervezői Napok konferenciasorozat: az új témakörökhöz kapcsolódóan minden alkalommal elhangzik egy építészeti szempontú, áttekintő előadás, valamint egy építésügyi szakértői előadás, mely a kivitelezés során tapasztalt hibákat, tanulságokat mutatja be konkrét példák alapján.
Vissza