Az összes találat erre: „ Bjarke Ingels Group“ (19)
Becsúszó szerelés
Akár teljes felszereléssel együtt becsúszhat a vendég a szobájába ebben a hotelben, melyet BIG tervezett Svájcba.
Ez a színház csak egy csokornyakkendő
Albániában magas fokra emelkedhet az elegancia, ha megépül a Bjarke Ingels építészirodája által tervezett új színház Tiranában, ami már önmaga is csokornyakkendőt formál.
2018-ban átadásra kerülő extravagáns épületek a nagyvilágból
A kiválasztott épületek között szerepel a néhai sztárépítész Zaha Hadid utolsó munkája, s ez a terv is – az építészet határait feszegetve – légies íveivel és zöld építészetével hívja fel magára a figyelmet. Továbbá bemutatunk egy-egy épületet az MVRDV, a BIG, Thomas Heatherwick, SHL, OMA építészirodáktól is.
Földalatti múzeum egy náci bunker mellett
Elkészült BIG "láthatatlan múzeuma" Dániában, Blåvandban. Az épület közvetlenül egy második világháborús német bunker mellett, a homokdűnékbe vágott lineáris átjárók kibontásával jött létre.
Park a város felett
A Google bemutatta tervezett új londoni központjának első képeit – egy hatalmas, 11 emeletes épületet, amelyet a Heatherwick Studio és a Bjarke Ingels Group közösen tervezett.
Az új Google birodalom különleges építészete
A Google új 55 ezer négyzetméteres futurisztikus kampuszát a San Franciscó-i öböl mentén Mountain View északi részére a világhírű Bjarke Ingels Group és a Heatherwick Studio tervezte nagyvonalúan lágy-sátortetős, kupolás formavilágúra. A tájépítészeti terveket a Hargreaves Jones Landscape Architecture (HJLA) készítette.
Újra kortárs építészet és design a filmvásznon négy napon át a Toldi moziban
A Kortárs Építészeti Központ immár 9. alkalommal rendezi meg a Budapesti Építészeti Filmnapokat a Toldi moziban március 2-5. között. A széles műfajú filmválogatás középpontjában a városhoz fűződő személyes kapcsolatok, a történetmesélés, az épületek megfoghatatlan és szubjektív vonzerejének bemutatása áll.
Exluzív közelkép: a BIG bizarr geometriai trükkjei
New Yorkban elkészült a BIG különleges magasháza: a felhőkarcolók erdejébe ékelődött piramis méretéből adódóan elveszik a felhőkarcolók erdejében, a Hudson folyó partján álló építmény mégis ikonikus jelentőségű városképi elemmé vált.
Ferencz Marcelék nyerték a Néprajzi Múzeum nemzetközi pályázatát a Ligetben!
A Napur Architect Kft. építésziroda által vezetett konzorcium tervét találta egyhangúlag a legjobbnak a nemzetközi zsűri, így ők tervezethetik az új Néprajzi Múzeum épületét az Ötvenhatosok terére. A zsűri döntése értelmében a 2. helyezett a Sauerbruch Hutton terve, a 3. helyezett pedig a BIG – Bjarke Ingels Group pályaműve lett.
Sztárépítészek szállnak harcba a Néprajzi Múzeum tervpályázatán
Tizenöt nemzetközi és magyar építésziroda szállhat versenybe a Néprajzi Múzeum épületének tervezéséért, épp ezért parádés névsorból kerülhet majd ki a tervező neve.
A világ legkiválóbb fenntartható építészeti projektjei - Holcim Award 2015
A 2 millió USD összdíjazású Holcim Díj a világ legjelentősebb nemzetközi megmérettetése a fenntartható építészeti tervezés területén. A mostani 4. kiírás felbolygatta az építész világot, s több mint 6.000 pályázót vonzott, akik 152 országban megvalósítandó projektekkel indultak a versenyen.
A 2015 Mies van der Rohe díjra jelölt 5 finalista épülete
„A Mies van der Rohe neve garantálja az európai építészet magas minőségét, kreatív és innovatív képességét és azt, hogy az európai építészet képes alkalmazkodni a társadalmi, politikai és gazdasági változásokhoz" – mondta Barcelona polgármestere, Antoni Vives, aki egyben a Mies van der Rohe Alapítvány elnöke is.
Battersea sztárparádé: BIG is beszállt a ringbe
London legnagyobb ingatlanfejlesztési projektje jelenleg a híres Battersea erőmű területén folyik. A közreműködő sztárépítészek sorába a legújabb hírek szerint a dán Bjarke Ingels is beáll egy izgalmas köztér tervezésével.
Tervpályázati figyelő: 11 neves építész tervjavaslata a svédországi Nobel-központra
Elkezdődött a stockholmi, új Nobel-központ tervezőjének kiválasztásénak folyamata. A komplexum nem csak a Nobel díj átadásának helyszíne lesz, az épületet az évenként megrendezett főeseményen kívül a kreativitás központjának szánják. Svédország olyan épületet akar létrehozni, ahol a világ aktuális problémáira kereshetik a megoldást.
Lélegzetelállítóan izgalmas épületek az “Architizer A+Awards” megmérettetés projektjeiből
Az Architizer nevű építész közösségi oldal idén első alkalommal rendezett több kategóriában is versenyt a legkülönlegesebb építészeti alkotásoknak. Az "Architizer A+ Awards" nevű megmérettetésen több mint 100 ország építészei indultak és mintegy 150 ezer szavazat érkezett a különböző projektekre.
Kiválasztották az idei Mies van der Rohe-díj finalistáit
A kétévente kiadott díjra összesen 37 európai országból 335 pályamű érkezett, ebből nyolc magyar jelölt is ringbe szállt az első fordulóban. A finalisták közé azonban sajnos nem sikerült bekerülniük.
A hegy, amelyik elment Mohamedhez
Okos ember sziklára épít, ha teheti. De akit sík vidékre teremtett jó sorsa, csak abban reménykedhet, hogy épít neki valaki egy nagyot.
A világ TOP 100 építészirodája
A sztárok a csinálják a legnagyobb üzletet? Hány regisztrált építészt foglalkoztatnak a világ tervgyárai, mennyi az éves bevételük? Kiderül a Building Design gondozásában a napokban megjelent kiadványból.
Vigyázat, a tetőn síelnek!
Bjarke Ingels (BIG) egy síelhető tetejű lappföldi épületegyüttes tervét mutatta be a napokban. Bár az emberi kéz alkotta dombok csak néhány tíz méterrel emelik meg a hegytetőt, a közösségi és sporttevékenységek egymás közvetlen szomszédságába helyezése újfajta dinamizmus indukálhatnak a sífaluban.
Vissza