Az összes találat erre: „ Brooklyn“ (10)
Aranyos luxuspasszívház New Yorkban
Brooklyn elegáns Boerum Hill negyedében sétálva különös épületre lettem figyelmes. Egy volt apró tűzoltólaktanya és egy art deco áruház közé szorulva magasodó lakóházra, melynek teljes homlokzata mintha aranytömbökkel lenne beborítva.
A macskabarát költők háza
Mégis, ki az úr ebben a házban?
Miért van Makovecz paksi temploma a világ legijesztőbb épületeinek listáján?
A The Daily Dot összeállított egy listát a világ – szerintük – legijesztőbb épületeiről, olvasóikat meg is szavaztatják a kérdésről. Már csak azt kell eldönteni, akarunk-e kétes dicsőséget szerezni a magyar "versenyzőnek".
Tél és a nyár külön költözik a "Skizofrén ház" portáján
A megrendelőknek az volt az igénye, hogy a mogyoróültetvény mellé építendő új házukat nyaralónak is tudja használni a család, mivel nem akarnak elutazni valahová csak azért, mert épp szabadságon vannak.
Képes-levelezőlapok és épületek III.
Írásom harmadik részében olyan svájci, francia és amerikai képes-levelezőlapokat ismertetek, amelyeken épületek szerepelnek, lehetőleg magyar építészek alkotásait is. – Mit neveztek New Yorkban a „nadrágszáraknak”?
Még mit nem!
New Yorkban, Brooklyn egyik legfelkapottabb, Dumbo nevű városrészében, a Manhattan híd déli hídfőinek szomszédságában található ez az egyedülálló luxuslakás. A jellegzetes brooklyni óratorony tetején lévő, körpanorámás kilátással rendelkező, exkluzív, belső háromszintes (triplex) lakás 4 milliárdért lehet a miénk.
Ez a panel nem szocialista! – New Yorkban épül a világ legmagasabb panelháza
A panelról nekünk azok a szürke, szocreál hangulatú épületek jutnak eszünkbe, amelyekből rengeteget látunk országszerte. Pedig az általunk oly sokat szidott technológiát egyre jobban használják: ezt igazolja az is, hogy New Yorkban már épül a világ legnagyobb panelháza.
Jean Nouvel körhinta-pavilonja New Yorkban
24 évig tartó restaurálás után a múlt héten vehette birtokba a közönség a különleges szépségű, közel 90 éves körhintát a Brooklyn híd lábánál lévő parkban.
A 82 éves Gehry eljut a csúcsra: Frank Owen Gehry első felhőkarcolója New Yorkban
Gehry megépítette élete legmagasabb épületét, melyet az itáliai szobrász és építész, Bernini ihletett - Michelangeloval szemben. A felhőkarcoló New York legmagasabb lakófunkciójú toronyháza és egyben Gehry eddigi legmagasabb épülete is.
Vizesnyolcas az idei Építészkongresszuson: nyolc előadó, vizes téma
Az idei Építészkongresszus témája „Víz és építészet” – amelyhez az apropót az európai Duna Stratégia hamarosan várható elfogadása szolgáltatja. Az előadók: Jens Thomas Arnfred (Vandkunsten), Nuno Mateus, Boris Podrecca, Jenni Reuter, Vito Acconci, Cui Kai, Moravánszky Ákos, Lévai Tamás.
Vissza