Az összes találat erre: „ CPR“ (28)
'Én nem is gondoltam volna' – ilyen volt az idei Webinárium
A 2018. február 1-jén megrendezett, a tervezői művezetésről szóló konferencia és országos webinárium az egyszerű bejelentéssel kivitelezhető munkákat járta körül: milyen sűrűn kell tervezői művezetést folytatni, és e bejárásokon mire is érdemes a tervezőnek figyelni, mennyire vastagodnak a hőszigetelések, hogyan nem dől össze az épület.
Megbízható tetőablakok és vasalatok széles kínálatával bővült a CPR.hu Adattár
A Roto név a világ minden pontján az épület vasalatpiacon egyet jelent az innovatív, individuális és biztonságos rendszer megoldásokkal. A Roto termékek a biztonságot, az energiatakarékosságot és a kényelmet képviselik a lakásokban. Ezek most két kattintással elhelyezhetők a tervezői dokumentációban a CPR.hu segítségével.
"Ha a hatóság kéri, feltöltöm kilóra" – avagy hogyan tesznek eleget az építészek a "CPR-rendeletnek"
A koos.hu építész szakmai felmérése többek között piacvezetőnek mérte a Metszetet, de rákérdezett a teljesítménynyilatkozatokkal kapcsolatos gyakorlatra is. Legtöbben a CPR.hu honlapot ismerik a tervezők közül, de a többség a konkrét termékkiírás gyakorlatát követi.
Innovatív építőanyag a CPR.hu-n
Újító technológiával hőszigetelt, minőségi szerkezetkész lakóházak meglepően gyorsan építhetőek a WYW Block Zrt. által gyártott termékekből. A termékek és készletek két kattintással elhelyezhetők a tervezői dokumentációban a CPR.hu segítségével.
Magyar alapanyag, hazai munkaerő, világhírű hőszigetelő
A világ energiafelhasználása egyre növekszik, a legnagyobb energiatakarékossági lehetőséget pedig épületeink kivitelezése rejti magában. Ennek tükrében az energiatakarékos fenntartáshoz és üzemeltetéshez elengedhetetlen, hogy a legkörültekintőbb módon válasszuk meg a megfelelő alapanyagot.
Eredményes statisztikák: a CPR.hu haszna a tervezői termékkiírásban
Csaknem 150-en készítettek konstruktív értékelést a CPR.hu-ról a Tervlapon. A tesztet kitöltők visszajelzései alapján pontos képet kaptunk az online termékkiíró katalógus hasznosságáról, kezelhetőségéről és a fejlesztők előtt álló feladatokról.
Szenvedő tetők: nemcsak a klímaváltozás, de az építtetők is nehezítenek
172 kilométer per órás szél, többtonnás jacuzzi, tíz fok alatti magastető, negyven centi hőszigetelés: egyre nagyobbak az elvárások a tetőkkel szemben, ugyanakkor szakemberhiány is tapasztalható: nem festett rózsás képet az Épszerk Tanszék és kiadónk közös szakkonferenciája.
Ha kíváncsi arra, mi történik ma a hazai építéspolitikában, ez a képzés Önnek való!
Elszabadult a pokol a 300 négyzetmétert meg nem haladó lakóépületek terén? Mi a CSOK szakmai háttere? Már a tervezőé a felelősség, de pontosan miben? Ezekre a kérdésekre adnak választ a Szakszerű és jogszerű konferenciasorozat online kreditpontos előadásai.
CPR.hu: Hatékony és ingyenes megoldás a termékkiírásban!
A CPR adattár hiánypótló segítséget nyújt tervezők és kivitelezők számára. Az Európai Unió CPR-rendelete és az azt aktualizáló 275/2013. (VII. 16.) korm. rendelet alapján felépített rendszer a termékek legfontosabb tulajdonságai alapján általános és részletekbe menő eligazodást nyújt a magyar építőipari kínálatban.
Szerdán kerülhet a kormány elé az építésügy módosítása – Mi változik? Tájékozódjon!
Aktuális konferencia! Egy hétfői háttérbeszélgetésen Rogán Antal arról beszélt, szerdán kerülhet a kormány elé az építésügy módosítása. Kilátásba helyezte egyúttal, hogy az építésügy területe átkerülhet az önkormányzatoktól a járási, illetve a kormányhivatalokhoz. Februárban országjáró konferencián tájékozódhat!
Tudomásulvételi eljárás, új főépítészi szerepkör, mintaterv - hogyan lesz ez?
A Metszet 2015/5 számában megjelenő interjúban először fejti ki a Miniszterelnökség, hogyan is képzeli az építésügy jövőjét, hogyan változik a kis lakóépületek engedélyezése, az építészek szerepe és felelőssége, a főépítészek szerepköre, a kötelező díjszabás és még sok minden...
Megjelent a legfrissebb online CPR továbbképzés!
Lezárult az idei országos CPR konferenciasorozat. Az előadásokat hanganyaggal és élő videóval közzétettük. Az elhangzott aktuális szakmai információkat most lehetőség van internetes képzés keretében kamarai kreditpontért elsajátítani.
Az Építészkongresszus sztárjai a friss Metszetben
Erick van Egeraat négy projektje – szemétégetőtől múzeumig – a Mecanoo két kulturális központja és egy kápolnája, a Nieto Sobejano cordobai művészeti központja, és Herman Hertzberger üzenete a magyar építészeknek.
A CPR kora a tervezésben
A CPR új rendszerével az eddigi jogszabályokon alapuló gyakorlathoz képest megváltozott a tervező feladata, az építménybe bekerülő építési termékek milyenségét, elvárt műszaki teljesítményét is meg kell „terveznie". Ezzel azonban a felelőssége is megnövekedett.
Újra itt a Tervezői Termékkiírás - CPR konferencia!
„Aki megérti a helyzetet, az rosszul van informálva.” (Szent-Györgyi Albert) Ez a bonmot elég jól leírja az építőipari termékrendelet (CPR) nyomán kialakult helyzetet. Tavaly óriási érdeklődés övezte a témával foglalkozó első konferenciasorozatunkat, amit idén – mélyebbre ásva – folytatunk az ÉMI segítségével. Felelősség a tervezőn!
Figyelem, építészek! 2015 – Mi változik a tervezésben?
2015. január elsejétől szigorodnak a hőtechnikai előírások, ami a közhiedelemmel ellentétben családi házakat is érinthet, ha lakástámogatást (pl. otthonteremtési, ZBR stb.) is igénybe vesznek hozzá. Közben a CPR előírásokat is nehezen tanulja a szakma, a többség még mindig túl keveset tud.
Szakmai továbbképzések nyáron is – a teraszon, a kertben, a strandon, a nyaralóban
A konferenciák, szakmai továbbképzések nyári uborkaszezonjában is van lehetőség kreditpontok gyűjtésére a tervlap.hu továbbképzési rendszerében. Méghozzá rövid idő alatt, kényelmesen, kedvező áron és a saját időbeosztásunkhoz igazítva.
Kortárs magyar villák az Metszet 2014/2 számában
Öt villa és két társasház képviseli a magyar lakóházépítést a Metszet 2014/2 számában, amit egy cseh minimalista lakóház egészít ki. Az aktuális rovatban hosszabb beszámoló olvasható az idei Nemzetközi Építészkongresszusról.
Termékkiírás és CPR: sok még a kérdés
Bár az ÉMI előadói alaposan ismertették a jogszabályi környezetet a konferencián, a Metszet főszerkesztője és az előadó alkalmazástechnikusok pedig konkrét példákkal is igyekezett szolgálni, rengeteg munka marad a tervezőkre, ha a jogszabályoknak megfelelően kívánnak terveikben építési termékeket kiírni.
Múzeumok és Építészkongresszus az új Metszetben
A 11. Nemzetközi Építészkongresszus sztárjainak egy-egy épületét is bemutatja a Metszet folyóirat első száma. Mario Bottától a Gránátkő-kápolnát, a Tham & Videgård irodától a Kalmar művészeti múzeumot, Erik Nobeltől a Jellingsi rúnakövek bemutatását, Kas Oosterhuis holland építésztől pedig a budapesti Bálnát tárgyalja.
Vissza