Az összes találat erre: „ Egyesült Királyság“ (20)
Idea Conference Kecskeméten március 8-9-én
Csütörtökön Kecskeméten első alkalommal kerül megrendezésre az IDEA Conference 2018, egyik előadója Roger Ridsdill Smith, aki az Egyesült Királyság Építőmérnöki Intézetének kiemelt tagja és a Foster + Partners statikai mérnökcsapatának vezetője. Szintén előad Mitja Vovko, a BIM design nemzetközi hírű szlovén szakértője.
Mókás metróállomások az építészet fenegyerekétől
... avagy, ha már utálsz bejárni a munkahelyedre, legalább útközben szórakoztasson valami.
Nem túl szép, de legalább okos
Csúcs-dizájnnak nehezen nevezhető, napelemes meghajtású okospad várja mostantól a Corvin Sétányon a Nokia Skypark épületénél. Az ülőalkalmatosságon telefont tölteni és internetezni is lehet.
Az építészek a Munkáspártra szavaztak, de miért?
Az Egyesült Királyságban az építészek hagyományosan nem szívlelik a Konzervatív Pártot, és ez mostani választásokon sem volt másképp. A háttérben történelmi és intellektuális okokat kell keresni.
Apple Milánóban: Gödör 2.0?
Milánóban bejelentették az új Apple üzlet megnyitását, amelyet a Foster + Partners építésziroda tervez. Keretmegállapodásuk alapján a brit sztárépítész az amerikai óriáscég több boltjukat is tervezi – írja a realista.hu
Bravó, Vadász Bence!
A Csarnok téri telek eleve nem egyszerű, hiszen Léstyán Ernő vegytiszta modern épületét el kell takarni, a Vásárcsarnokra néz a főhomlokzat, de a Dunáról is látni. Mihez gratulálunk?
Csúcs: ez lesz a legmagasabb lakótorony Nyugat-Európában
Jövőre kezdődhet meg az építése, és 2020-ra készülhet el Nyugat-Európa legmagasabb lakóháza London keleti részén. A beruházók kínaiak, akik a bizonytalan politikai és gazdasági körülmények ellenére is biztosak abban, hogy a brit főváros ideális helyszín a projektnek.
Károly brit trónörökös alapítványa megregulázna egy erdélyi falvat
Károly herceg utazásai során olyannyira beleszeretett Székelyföldbe, hogy birtokot vásárolt és újított föl Zalánpatakon, amelyet sok száz turista keres fel évente. Bár az általa támogatott alapítvány a településkép megóvását segítené, a helyiek nem túlzottan lelkesek.
Menekült-építészet: Nem kell hozzá szögesdrót
Vallásos menekültek egy csoportja az Egyesült Királyság kapui előtt, a bebocsátásra való végtelennek tűnő várakozás alatt templomot emelt.
2023-ban ismét magyar város viselheti az Európa kulturális fővárosa címet
A 2023-ban sorra kerülő Magyarország és Egyesült Királyság nemzeti szintű pályáztatása alig két év múlva kezdődik. S ha figyelembe vesszük, hogy a siker érdekében a városok már jóval a pályázati felhívás megjelenése előtt megkezdik a felkészülést, akkor időszerű, hogy a magyar városok is számba vegyék adottságaikat
Az első Környezettudatos Minősített Magyar Épületek Adatbázisa
A három éve működő Magyar Környezettudatos Építés Egyesület (HuGBC) szakemberei több éves munkájának végére került most pont, amikor elkészítették adatbázisukat, mely átfogó képet ad a környezettudatos minősítéssel rendelkező hazai épületekről. A minősítés egyre fontosabb szerepet játszik az épület értékelésénél.
Mozaik rézből
Az absztrakt mintázatban, függőlegesen elhelyezett eltérő felületű rézlemez táblák teszik mozgalmassá az egyébként funkciójából adódóan jellegtelen parkolóház hosszú, sík homlokzatait. Az így létrehozott dinamikus megjelenés jól illik a közlekedési csomópont természetéhez.
Könyvtár kedden: David Adjaye Washingtonban
David Adjaye Tanzániában született építészt 2013 legnagyobb hatású fekete bőrű személyiségének választották az Egyesült Királyságban; irodái vannak Londonban, Berlinben és New Yorkban. Két könyvtárat adtak át nem régiben munkája eredményeként az Egyesült Államokban.
Megbírságolt zugépítész
5 vádpontban marasztalták el az "építész" címet jogtalanul használó kóklert.
A király szomszédai
A Royal Windsor Quay (windsori királyi rakpart) erénye a világszínvonalú elhelyezkedés a Temze déli részén, a Windsor kastéllyal a háttérben. A Lewandowski Willcox törekvése Windsorban egy igényes lakóingatlan felépítése volt, melynek kortárs stílusa a jövőbe tekint, és nem próbálja utánozni a környék sokféle építészeti nyelvezetét.
Középkori templom modern bővítése
A Paul Davis + Partners befejezte a második fokozatú műemléki védettségű Szent György templom felújítását London Tufnell Park műemléki védettség alatt álló városrészében.
A Christie új betegellátási központja
Az épületterv egy pompás, vibráló kortárs épületet vázol fel, mely figyelembe veszi környezetét, miközben a lehető legkevesebb befolyást gyakorolja rá.
Freya aranykönnyei
Az első épület, amelyhez a Nordic Royal ötvözetet használták az Egyesült Királyságban, egy szimbolikus tóparti menedékház-pár, melyet egy tündérmese ihletett és a Studio Weave tervezői álmodtak meg.
Museum of Liverpool a 3XN-től
Július közepén adták át a Museum of Liverpool eredetileg a 2009-es Európa Kulturális Fővárosa eseménysorozat központi elemének szánt új épületét.
Hét alkotást választottak ki rövidlistára a 15. Európai Réz az építészetben pályázat mezőnyéből
Spanyolországból, Finnországból, Olaszországból, az Egyesült Királyságból, Németországból és Luxemburgból beérkezett pályázatokat választott ki rövidlistára az építészekből és szakmai lapok szerkesztőiből álló nemzetközi zsűri az Európai Réz az építészetben díj 2011. évi nevezettjei közül.
Vissza