Az összes találat erre: „ Goldfinger Ernő“ (7)
Egy brutalista villaépülete a békeidőkből
Goldfinger Ernő egyetlen 1960-as években épült, nagyrészt eredetiben fennmaradt és műemléki védettség alatt álló villaépületét nemrég egymilliárdért dobták piacra.
115 éve született Goldfinger Ernő
A legismertebb magyar brutalista építész forradalmi lakótornyait nem mindenki szívlelte annak idején, de mára kiderült, hogy épületei élhetőek, aki egyszer beköltözött, nem szívesen hagyja el a beton monstrumot.
Építészeti tömegmészárlás jöhet Nagy-Britanniában
A brit építészek többsége nem a jobboldalra szavaz. A történelminek tekinthető szembenállásra David Cameron a napokban meglebegtetett buldózerprogramjával tett rá egy lapáttal. Goldfinger munkái talán megmenekülnek, de sok ikonikus épület lehet az áldozatok között.
Exkluzív: Reggeli egy gazfickónál
Kétszersült az asztalon, a The Seekers lemeze forog a lemezjátszón Goldfinger Ernő egykori otthonában. A brutalista épületeivel híressé vált magyar származású építészt Balfron Tower-beli lakásának bemutatásával ünnepelik Londonban.
Amiről a vén tölgyfák regélnek
Az, hogy politika beleszól az építészetbe, nem újdonság, végtére az építészet társadalmi jelenség. Ráadásul látványként nyilvános is, hiszen léte, s még a használók, a fenntartók, sőt a tulajdonosok véleménye, életérzése sem korlátozódik a fizikai értelemben vett telekhatárra.
Tovább bővült Goldfinger védett épületeinek listája
A londoni Trellick Torony körül épült lakóépület-együttest tegnap vették fel a brit műemlék nyilvántartásba.
Sajnáljuk, de az ön által megrendelt életstílus jelenleg nem kapható!
110 éve született a leghíresebb magyar brutalista építész. A huszadik század második felében megvalósult épületeit számos kritika érte, de hiába rombolták le épületeit, küldték ellene James Bondot, sokan a mai napig áhítják az általa megálmodott radikális modern életformát.
Vissza