Az összes találat erre: „ Graphisoft“ (21)
Metamorfózis a Metszet 2018/1 számában
Az Építészkongresszussal azonos tematikájú lapszámban a kongresszus előadóinak munkáin túl az anyag és építészet kapcsolatát jól bemutató magyar példák is helyet kaptak.
Az Év Irodája 2017 Verseny díjazottjait ünnepeltük
A budapesti Várkert Bazárban csütörtökön megrendezett ünnepélyes átadón összesen 18 kategóriában díjazták a cégeket. Az idén rekordszámú, összesen 172 nevezés érkezett be. A sokszínűségre jellemző, hogy elismerésben részesült egy volt gőzmalomban, illetve egy villamosremízben helyet kapó példaértékű korszerű irodakialakítás us.
Virtuál és Valóság – Korszerű építészeti tervezés
Energiadizájn és a Building Information Modeling (Épületinformációs Modellezés). Miért érdemes, miért kell ezekkel foglalkozni? Hogyan tudja az építész az érdekeit érvényesíteni? A legnevesebb építészek hogyan használják a BIM technológiát? Mik az energetikai követelmények ma és holnap?
MÉK-MÉSZ Diplomadíj
Az Építészet Világnapja alkalmából került sor a Diplomadíjak átadására a Magyar Építészek Házában.
Diplomadíj Pályázat 2017
A Magyar Építész Kamara és a Magyar Építőművészek Szövetsége Diplomadíj 2017 címmel pályázatot hirdet.
Smart Budapest - 2030-ra Budapest okos és intelligens város lesz
A Fővárosi Közgyűlés januárban fogadta el a Smart Budapest – Budapest okos város jövőképe tanulmányt, amely egy átfogó keretrendszer az élhetőbb város megteremtésére.
Megjelent a Velodrom pályázat kiírása
Április 7.: helyszíni szemle, június 5.: beadási határidő – kiírták a Velodrom építészeti tervpályázatát. Illusztris zsűri, de még nem ismert a díjazás, viszont látszik a következő két kiírandó pályázat témája.
Ne vágj ki minden fát! Szörényi-Bródy szerzeménye 40 év után a Liget-projekt elleni tiltakozás slágere lesz?
A Városliget, a Budai Vár és a főváros védelmében tett közzé felhívást számos neves építész és urbanista, amelyhez csatlakozott az István, a király két szerzője mellett többek között Puzsér Róbert, Jeszenszky Géza, Térey János is.
Mégis valóra válik a magyar sziliciumvölgy
A Fővárosi Közgyűlés március végén fogadta el a volt gázgyári területre vonatkozó kármentesítési koncepciót. A tervet megküldték a Közép-Dunavölgyi Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőségnek. Ezek szerint végre megtisztul a volt Gázgyár szennyezett területe.
A Graphi Park újabb "vikluk" eleme
Rugalmasan alkalmazkodva a beruházói igényekhez. – A Vikár és Lukács Iroda bemutatja az új IBS diákszállót.
MÉK-MÉSZ Diplomadíj 2014
A 2014-es évben diplomázott építészek, belsőépítészek, településterevezők, táj-és kertépítészek szeptember 8-12. között adhatják be pályázataikat.
Innocities – a kreatív szektor és a városfejlesztés
Az innocities program vendégeként 2013. január 23-án Budapesten tartott előadást Peter Oborn, az angol királyi építészeti egyesület (RIBA) elnökhelyettese. A Graphisoft Parkban tartott nyitókonferencián az innocities résztvevői a kreatív iparágak és a városfejlesztés kapcsolatát járták körül.
Műemlékesek csúcskonferenciája
A kulturális örökség egyben a nemzet társadalmi erőforrása is – hangzott el az Örökség a jövőnek – jövő az örökségnek címmel november közepén megrendezett konferencián.
A Média Építészeti Díja 2013: építészekkel telt meg a Katona József Színház
Idén újra teltház előtt mutatkoztak be az építészek a budapesti Katona József Színházban a kilencedik alkalommal megrendezett Média Építészeti Díja– nyilvános zsűrizés és díjátadó – rendezvényen 2013. november 7-én. Bemutatjuk a díjazottakat.
Kül- és beltéri járófelületek – Építész Tervezői Nap november 15-én
Az Építész Tervezői Napok idei sorozatának utolsó alkalmán a burkolatok kerülnek sorra a beltériektől a lépcsőkön át a kültéri járófelületekig.
Vadászék köszönete
KÖSZÖNET BARÁTAINKNAK! Hét hónapnyi hányattatás és számkivetettség-, küzdelmek és feladások-, depressziós- és hiperaktív időszakok-, összeroppanások és újra felállások-, sírások és nevetések után visszaköltöztünk újjáépült régi-új műtermünkbe a Kmety utcába!
Megjelent a BIMx
A Graphisoft a mai nappal elérhetővé tette BIMx alkalmazását, amely iPad/iPhone berendezéseken érhető el és egy egészen újszerű megközelítésben teszi lehetővé az építész terveinek bemutatását. A BIMx segítségével szabadon böngészhetünk a térben, az épületben, kötöttségeket csak maga az épület adhat a szabad bejárásban.
Pecha Kucha Night Budapest vol.25 - Design Hét különkiadás
Dőlj hátra, és élvezz egy üdítő válogatást a hazai építész és designer szcéna legfrissebb munkáiból!
Pecha Kucha Night Budapest vol.24 - Friss 2011 különkiadás
A FRISS 2011 kiállítás zárásaként Locsi-Fecsi estét rendezünk. Az est előadói rövid, ütős és pörgős prezentációikban a kortárs művészetek térhasználati módjait járják körül.
ArchiCAD 15
Egy hónapja, aug. 2-án A Graphisoft bejelentette prémium kategóriás épülettervező szoftvere, az ArchiCAD (AC) legfrissebb magyar verzióját. Az AC 15 kibővíti a könnyen elérhető és modellezhető építészeti formák körét, ezzel támogatva az építészek kreatív ötleteinek megvalósítását.
Vissza